Új hozzászólás Aktív témák

  • Attipatti

    tag

    válasz ribizly #69346 üzenetére

    Nemrég hozzájutottam egy meze 99 hez. Ezzel szeretném megosztani a tapasztalataimat. Nem rossz cucc azt kell, hogy mondjam. A senni HD650 mellé szerettem volna valamit ami egy kicsit "vagányabbul" szól.
    Baromi tiszta közép és kellemes magas tartománya is van. Sehol nem idegesítő, tényleg felveszi a versenyt a legjobbakkal. Egyetlen problémám vele, hogy a mélyközép tartományban nagyon kiemel. Ezzel elrontja az egész hangképet (lusta nagy brummogós basszussal nyomja tele).
    A füles elég könnyen szerelhető, így elkezdtem játszani a driver mögött lévő csillapítás cserélgetésével.
    Gyárilag egy szivacs korong van bent.
    Több probálkozás, többféle anyag kipróbálása után a legjobb eredményt az adja hogy a gyári szivacskorong mögé a fa burkolat felé egy mogyorónyi vattagombócot helyeztem.
    Ezzel a módszerrel szinte tökéletesre lehet hangolni a fülest, ha túl sok vattát teszel, szinte teljesen el lehet tüntetni a basszust és a magas felé kezd el húzni a füles.
    Jelenleg most azt mondom hogy eddig az áltlam hallott legjobb zárt fülest sikerült létrehozni. A basszus ha kell odacsap, de feszes, eltünt a burmmogás. A magasak ezzel együtt egy picit erősebbek lettek, jóval világosabb hangja lett, de még azért nem az idegesítő tartomány. Lehet hogy még egy morzsányit lecsippentek a vattagombócból.
    Ez a módosítás hibátlanul visszaállítható az eredeti állapotra.

Új hozzászólás Aktív témák