Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    Azt hiszem, szép lassan kezdem kiismerni a vintage DT990-est. Már ha ki lehet egyáltalán. Meg kell mondanom, én még nem találkoztam ilyen fejhallgatóval, ami ennyire extrém érzékeny a körülötte lévő rendszerre. Beleértve a rajta lévő párnát is. Presenter2-ről a már nem topon lévő párnájával egy nagyon sima, nagyon-nagyon relaxálós, zenei hangot adott. Ahogy változott körülötte a rendszer, lett technikailag jobb, a hang eléggé stúdiós, analizálós irányba ment el. De a döntő lépés az volt, hogy néhány napja kimostam (inkább kiáztattam folyékony mosószeres vízben, ez már a dt770 párnájánál is bevált) a párnáját. Amit szabad levegőn történő teljes megszáradás után még úgy is tettem fel, hogy ott emeljen a már eldeformálódott párna, ahol fontos.
    Meg kell mondanom, a K550 mk2-höz (úgy, hogy azt is eggyel szorosabbra vettem néhány napja, és úgy használom) nagyon közeli a tónus most, azt leszámítva, hogy a basszusa vékonyabb a 990-esnek. Na meg levegősebb az egész, és sokkal részletesebb, jobb felbontású, tisztább. A K550 mk2 most (a szorosabbra vett pánttal, lazábbon elég pocsék volt a hallgathatósága) relaxálósabb, bár ezzel együtt döglöttebb is. Szóval elég tág határok között változik a vintage DT990 hangja. Mondjuk szerintem nem fogom tudni eldönteni, hogy sikerült megszoknom a stúdiósabb hangvételét, vagy a párna laposodott vissza a kimosás előtti állapotára, mert azért az ilyesfajta "halottélesztés" nem egy túl tartós dolog, de ez a mosás amúgy is kellett mondjuk, miközben azért érdekesnek tartottam azt is, hogy a gyárihoz közelebbi állapotában milyen irányba mozdul el a hang.
    Bár a dologhoz hozzátartozik az is, hogy fogalmam sincs róla, hogy a benne lévő szivacsbetétnek, amit az előző tulaj tehetett bele, mennyi köze van a gyárilag benne lévőhöz, és hogy az milyen változást jelenthet hangban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák