Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz zsocy #59440 üzenetére

    Ja, meg a kábeleket alá kell támasztani SFTTBZ-vel (Steril Földdel Töltött Teflon Bevonatú Zacskó, by Hang & Technika magazin), meg a szoba sarkaiba helyezzünk félig, 3/4-ed részig olivaolajjal töltött Unicum-os üvegeket - kupakkal lezárva persze, hogy jobb legyen az akusztika. És persze a hangzásjavító matricákról se feledkezzünk meg (háromszögek, négyszögek, körök), amiket a hangfalakra kell ragasztani, hogy jobban szóljanak. A sárga a legjobb! ;]

    Mindig bukkannak fel ilyen marhaságok. Eleve, mi értelme lemágnesezni egy pl. egy fejhallgatót, vagy hangsugárzót, hiszen néhány technológiától eltekintve, mind a mágnesek miatt szólnak. Szerintem az IsoTek is csak bepróbálkozott ezzel, és volt, aki ezeket a teljesen be is nyelte. Bejáratásra használni épp olyan, mint bármely zenét, zajt, vagy mondjuk egy rádióadót. Csak a belepakolt üzemóra számít, meg hogy melyik egységnek mennyi idő alatt áll be a hangja. Elektronikáknak azért általában kevesebb idő kell.

    Amúgy egy kábelcserének van hatása, esetleg csatlakozónak is, de ez már kisebb mértékű. A bejáratásnak alap, hogy van hatása, hiszen az anyagokban lévő mechaikai feszültségek idővel normaizálódnak (üzem közben). Az, hogy egy-egy terméknek milyen a saját hangja, az meg megint egy más dolog. De a többi kb. a bullshit kategória.

    [ Szerkesztve ]

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák