Új hozzászólás Aktív témák

  • DBAtti

    aktív tag

    válasz albinolynx #5778 üzenetére

    "Mennyire életszerű, hogy a szóban forgó panasonic külső részén minden nyílást zárnak?"

    Ezt nem teljesen értettem, aztán rákerestem, és látom, hogy tömködik el a vent-nyílásokat (amolyan reflex nyílás, de a hangfalakon sem ott jön ki a zene...). Nem tudtam róla, de szerintem a gyártó kitalálta azt rendesen, és normális hangerővel hallgatva nem hiszem, hogy bárkinek is zavaró lenne. Az üvöltő zene minden alól kihallatszik. Gondolom több és tohonyább mélye lesz tőle kevesebb részlettel, de ez csak spekuláció, nem olvastam utána.
    Több alternatívát sajnos nem tudok egyoldali kábelezésű, zárt, circum: marad az AKG K512MKII, de abban elég kevés a mély, és már 15k.

    "Ha nem megfelelő a laptop kimenete a füles számára, azt miben fogom észrevenni?"

    - Egyrészt lehet hogy hallani fogsz egy állandó alapzajt, amiről nem a fejhallgató tehet, hanem a zajokat felvevő hangforrás. Ez egy gyenge minőségű fejhallgatón kevéssé érzékelhető.
    - A "meghajtás", "hajthatóság" egy összetettebb terület, megint a konkrét szabályok mellőzésével (lehet számolgatni): lehet hangerő probléma, ha érzéketlen a fejhallgató (ált. dB/mW-ban megadott érték, ~95-125 között). Akkor problémás, ha a kimenet nem tud elég nagy teljesítményt kipréselni a fejhallgatónak, és ugye felszorozgatva az érzékenységgel alacsony marad a dB érték. Az érzékenységi érték 1kHz-es frekvenciára vonatkozik, az egész spektrumon változhat, csak ez a szabvány mérés. Minél érzékenyebb, annál hangosabban szól ugyanarról a forrásról.
    - Aztán lehet hogy hangerőben nem lesz gond, csak dinamikátlan, részlettelen minden, amit hallasz. Erre mondom azt, hogy a forrást hallod, nem a fejhallgatót, ergo az a szűk keresztmetszet. Ez azonban nem jelent problémát, mert amíg nem hallod a saját fejhallgatód másik jobb forrásról, addig nem fog zavarni.
    Óvakodj a jobb források meghallgatásától! ;]

    [ Szerkesztve ]

    "A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Új hozzászólás Aktív témák