Új hozzászólás Aktív témák

  • Okoslandok

    újonc

    Üdv!

    Elöljáróban: Ha már előkerült a Beyerdynamic Custom one pro. Amikor azt tapasztalod, hogy a headsetjeid gyenge pontja tartósság szempontjából mindig a mikrofon akkor valahogy megpróbálod külön választani a kettőt. Miután megláttad, hogy mennyibe fáj egy rendes mikrofon + az állvány úgy határozol, hogy oké akkor inkább a fent említett fejes...hátha. Hát nem. A headset gear [13k-ért...] fél év után mondja azt, hogy oké akkor ő meghal.. a bolt meg azt, hogy oké akkor becsórjuk.:) Az nfh meg azt, hogy sorry de 3 hónapig nem működik a netes felületünk mert 2015-ben az fölösleges.. :) Időközben közli a COP, hogy amúgy kevesebb mint egy éven belül akkor én megeszek 3 earpad-et mert csak.. na ezen a ponton lesz eleged ebből a szrból és jössz fel PH!-ra. :D Ezt az apróságot leszámítva amúgy telefonhoz pl egész használható, bár így abszolúte inkompetensként is eléggé egyértelműnek tűnik, hogy 40-50k-s sávban bőven akad jobb vétel. Viszont tényleg szép és kifejezetten kényelmes. A takaróm is, de az nem 48k volt.

    Meglepő módon a cserélném a fent említett gyöngyszemet. ^^

    1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Otthon.
    2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    Játék, zene és film.
    3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    50-100k Ami nagy szórás, kisregény lent.
    4.) Új vagy használt?
    Új.
    5.) Circumaural vagy supraaural?
    Circumaural .
    6.) Zárt vagy nyitott?
    Eldöntendő, kisregény szintén lent.
    7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
    Éééés kisregény.
    Zene terén: rock, metal, jrock, jpop, kpop és egyéb európai fül pusztító szörnyűségeket hallgatok. :D Amihez nem árt a mély.
    Játék esetén viszont a sok mély elnyomja a hangokból származó lényegi információt így nem kifejezetten "hasznos".
    Filmezéshez [a filmzene okán] viszont inkább egy balanszoltabb darab lehet jó.
    Mint laikus azt tippelném, hogy a 3. kinda balanszolt hangzás lenne az ideális, kérdés, hogy ezt milyen árkategóriában és milyen kialakítással találom meg?
    8.) Honnan vásárolnál?
    Gyártó oldala, hazai webshop [muziker esetleg netdepo].
    9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    Jelenleg egy Cambridge audio azur 540A v2-ről hajtanám, következő hónapban ha igényli a fejes [nyilván foglya, több mint valószínű, hogy nem véletlenül gyártanak külön fejes erősítőt. :D] akkor be tudok ruházni egy külön fejhallgató erősítőre. De ez már másik topic témája.

    A fejhallgató erősítő viszont fel vet még egy kérdést: A gépről közvetlenül éri meg rákötni vagy mehet az amp-ről is? Már ha egyáltalán integrált erősítőnél ez kivitelezhető, hmm lehet ezt a mondatot át kellett volna gondolnom.. vagy megnézni az AMP-m hátulját..sanszosan választ adna a kérdésre.

    És még egy kisregény.

    Ahogy vissza olvasgattam a topicot arra jutottam, hogy a legtöbb pl "rock-ra optimalizált" fejes 40-60k-s ár sávban található pl SRH 840, DT 770, denon hp 1100, ath m50x stb és ennél fentebb csak jelentős ugrás után kerülnek elő újra a megfelelő darabok pl a T1. [Bár az is igaz, hogy példának okáért a SRH 940-ről nem sok mindent találtam.]

    Ettől fentebb [60-80 / 80-100k] magasságában pl dt 990, k712, q701-re dobott ki találatokat kereső-senpai viszont ez esetben számomra már távolról sem egyértelmű, hogy a nyitott kialakítás + velur párnák a fentiekhez képest jelentenek kevés mélyt [magyarán nagyjából kiegyensúlyozottat] vagy éppen "ellenkezőleg" kifejezetten kevés méllyel operálnak. Nyitott fejhallgatóm még egyszer sem volt [ami legközelebb állt hozzá az talán a siberia v2 azt hiszem az félig nyitott címen futott mint pl beyerdynamicnál most a dt880 de egy headsetet a fejhallgatókhoz hasonlítani nem tűnik túl validnak.]

    Fel tudnátok homályosítani?

Új hozzászólás Aktív témák