Új hozzászólás Aktív témák

  • Bargyu

    tag

    válasz contaxg #35722 üzenetére

    Úgy terveztem, hogy a három top kábel közül (Siltech 1400 dolláros árával nálam kiesett), ALO, Double Helix és Nordost maradt. Utóbbi a legolcsóbb, másrészt ennek más a konstrukciója, csak 7 köteg van benne így 32 AWG átmérő. Azt jó lenne tudni pontosan, hogy a 7/40 mit jelent. 40 érből van összecsavarva egy köteg? A lényeg, hogy ez vékonyabb, könnyebb, jobban hajlítható, tehát kényelmesebb is. Ezt gondoltam alapnak, aztán, ha majd az év során úgy alakul inkább a Double Helix-et próbálnám ki, mert az réz és ezüst vezetők kombinációja. Mint írtam, már ez is javulás, úgyhogy el leszek vele egy ideig az biztos.

    A marketing szöveg szerint az ALO 16 köteg 8 ezüstözött réz és 8 réz köteg 22 AWG vastag, 680 dollárért. Litz, de nem tudni melyik.

    A Double Helix 14 köteg, 7 köteg tiszta ezüst és 7 köteg réz vezetőből csatornánként. 22 AWG vastag, Litz type 4. 800 dollár.

    Nem mintha érteném mennyit számít ez a Litz, meg köteg stb. dolog, de ezeket a képeket találtam értelmesnek, hogy valami fogalmam legyem róla a type 4 mit jelenthet. Az ALO-nál nem találtam meg, hogy melyik Litz, csak azt írják, hogy Litz.




    Szóval nem értek az egészhez, butaságokat írok, de végül arra jutottam legyen először a Nordost, aztán esetleg később a Double Helix, erre úgyis van próbaidő. Ha valaki ért a kábelekhez megoszthatná velem a véleményét, akár privátban, hogy elkerülje az ekét. Természetesen ezek nem kriptonit kábelek és nem akarom tovább fűzni a témát, de talán ennyi még belefért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák