Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz czanga #14069 üzenetére

    De vagy! :Y Legalábbis a példád is azt mutatja.
    A Creative EP-630 egy mélytónusú, kissé magassávhatárolt fülhallgató, tehát ha ehhez szoktál hozzá, akkor minden lineárisabb tónusú fej/fülhallgató esetében elsősorban a magashangok többlete fog feltűnni, kevésbé tudsz figyelni a mélyhangokra, amíg át nem szoksz az eltérő tónusra. Ugyanez érvényes arra is, hogy egy fülhallgató óhatatlanul információszegényebb, mint egy fejhallgató, tehát ha fülhallgatóhoz szokott füllel hallgatsz fejhallgatót, akkor a szinte törvényszerű információtöbblet miatt is szinte törvényszerűen eleinte elsősorban a fejhallgató magasait fogod hallani, amíg át nem szoksz. A valóságban a Retro DJ-nek, bár inkább világos tónusú fejhallgató, mégis több és valósabb mélye van, mint a (mélyhangsúlyos) EP-630-nak, mondhatni pusztán amiatt, hogy a Retro DJ az egy fejhallgató. Eleve más kávéház egy fül- és egy fejhallgató, teljesen mást kapsz a két készülékfajtától, nem igazán összehasonlíthatóak.
    Nem valószínű, hogy az általad próbált Retro DJ fejpántja túlságosan kitágult volna, merthogy eleve viszonylag lazán van a fejen - de persze lehetséges ez is.
    "...de orulok , hogy egybol a kerdezo a hulye." Ez természetes, alapszabály a fejhallgatós topikban, hogy eleve a kérdező a hülye, ez az első szabály. Ellenkező esetekben az első szabály lép életbe. A jelen eset az ellenkező eset, ugyanis az se lehetett az ítélőképessége teljes birtokában, aki az ajánlóban úgy fogalmazott, hogy a Retro DJ egy mélyorientált, horribile dictu mélytúlsúlyos (?!?!?!) fejes. Nekem higgy, ne az ajánlónak, a Retro DJ egy enyhén világos tónusú, kissé mélyszegény fejes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák