Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz Ribi #13275 üzenetére

    Monolitot tokozatlanul is rengeteget tesztelnek...
    Igen egy tokon egy interposeren és egy hűtőpasztán már a monolit árát is megtudják spórolni olcsósítással akkor szerinted nem teszik ha tudják hogy olcsóbban megy el csak? :DD egy kb 6USD gyártásba kerülő csúcsprocit lazán eladnak drága körítéssel ami összesen nekik 20USD és occo körítéssel 12USDért de kisebb órajelen...Na akkor mennyit is spórolnak?
    Minden wafferen AOI tesztet nyomnak többet is és a waffer IC-inek kb 25% tesztelik is. Nem hogy nincs még tokban de egy 12"-es wafferen akár még 50 másik proci is ott van szorosan és mégis tesztelik őket... Az már más hogy kész tokozottat csak tester pad-ba pakolgatják és nem mindet csak párat de addig szerinted hányszor tesztelnek??? :U
    Addig oda vissza kiderül, hogy bakker van 100 procim abből 10-et teszteltem 1 hibás volt akkor az se kuka de ezt a gyártot szériát csak 2800Mhz-en adjuk, mert 1 3000Mhz-en elvérzett :DD ...
    És pedig 1 féle revizióhoz egy féle gyártósorból akár 2 féle tokozás és körítés is lehet egy ólcsobb 2800Mhz-hez való meg egy drágább 3000Mhz-hez való. A mostani Órajel LOCK korszak se feltétlen azért van mert annyira muszáj a vásárlók tuningolása miatt, hanem mert annyira változott a gyártás! És egy 45TDP-hez tervezett körítésű procira aztán rakhatsz baromi jó hűtést ha a tok rossz hővezető lesz 65TDP-től... De ugyanaz a proci más körítésben 90TDP-sként is eladható.
    Ez a lényeg ! A gyártónak nem éri meg ugyanazt leállítva eladni mint ami eredeti volt ott bizony nem csak leállítanak hanem mással is spórolnak ami miatt az a széria nem minden tagja fogja bírni az alapórajelet és ezért lejjebb véve is adják!
    De olyat már rég nem játszanak hogy ugyanazt lejjebb véve olcsóbban adják!

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák