Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    válasz grigo #18979 üzenetére

    Ami nekem nagyon sokat dobott a fotózásomon az első körben egy jó vaku. Viszonylag olcsó beruházás, 20 alatt is vannak értelmesek. Kültérben kevésbé, de beltérben még nappal is csodát művel ha derít az ember. Szebb színek, életteli arcok, kevesebb szürke fátyol a képeken.
    Második körben pedig a kit obik lecserélése. A 18-55 IS csak egy hajszállal készít jobb képet mint egy jobb kompakt (ha a gépváz érdemeit nem nézzük). Előbb utóbb lecserélendő a nagyobb rekesznyílás és a jobb vonalélesség miatt.
    Innentől off:
    Szoftverek terén pedig soha nem lehet eleget tanulni. Amit tudok javasolni, hogy mondjuk először PS-al mókolj. Én elég régóta foglalkozok web grafikával, úgy gondoltam mit nekem egy kis fotó bütykölés, ugyan az a program, de újra elő kellett venni a yt tutorialokat :) Lightroom előnye a fotó katalogizálás (amire nekem az AcdSee sokkal jobb) illetve a teljes színtérben való előkészítés. A te és az én szintemen egyelőre ez totálisan felesleges véleményem szerint, a végeredményt kis mértékben befolyásolja. Főleg ha raw-ot nyitsz PS-ba, ott az első lépésben a kép raszterizálása előtt beállítgatod az expót fehéregyensúlyt stb. és ha nem állítgatsz rajta sokat utána ugyan az az eredmény.

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák