Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz k1csi #17841 üzenetére

    "Nem tudom kezded-e már érezni, hogy ez nem eseményvideózásra lett kitalálva még kiegészítőkkel sem"

    Persze, már az első válaszaitokból is kiéreztem, valószínűleg lukra futottam a funkció-összevonó tervemmel.

    Ja, egyébként mindkét obi-m szerepel a linkelt kompatibilitási listában, köszönöm! Még a legalapabb alapobjektív is benne van, az EF-S 18–55mm f/3.5–5.6 II. Persze ez most nem vigasztal, sajnos sok videós negatívumot említesz, amik felülírják az optikáim 70D-hez használhatóságának felhőtlen örömét.

    "azt nem tudhatjuk neked mi elfogadható és mennyiért"

    Nekem a jelenlegi, halódó Sony DCR-HC14E videókamerám által megszokott általános képminőség már elfogadható lenne, pedig az SD. Viszont nem elfogadható a nem fókuszált, életlen téma, nem elfogadható a felvétel hangjába behallatszó optika, nem elfogadható egy jó videókamerát meghaladó ár, pláne, hogy az alapgépen kívül még megannyi kiegészítővel lehetne csak megfelelő minőségűvé tenni a videózást. Tudomásul kell vennem, a DSLR fényképezőgépek HD-videó felvételi lehetőségét nem az én felhasználási célomra találták ki, legalábbis egyelőre.

    (Az én nem túl drága és elég régi videókamerámon a fókuszálás követi mindig a témát, csak extrém gyors kamera-elmozdulásnál lehet látni a keresgélést egy ideig. Ott hogyan oldják meg vajon?)

    "jobb kompaktok pl. Panasonic LX7 már bőven ilyen célra használható videót tudnak"

    Ez a gép nagyon tetszik, de mennyiben lenne jobb, videó terén? HD, az rendben van, de a DSLR-eknél felmerülő problémák ennél a kompaktnál nem jelentkeznének? (AF-probléma, optika hangja a felvételben, színzaj stb.)

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák