Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Winne #15509 üzenetére

    1100D-t nem ismerem, mindenesetre minél több zónás a fénymérés, annál pontosabb értelemszerűen.

    "500D: kicsit markánsabb váz, EV tartomány 1-20,"

    Mindegyik váz tudja a 20 Fé-es mérési tartományt, a 40D is. :)

    "40D: én nagyon szerettem, szépen dolgozott, erősebb zár, ugyanakkor régi proci = biztos lassabb képkészítés, mint másik 2-nél.."

    Az 1100D kemény 2 képet csinál másodperceként rawban, a 40D 6,5 képet, a 7D meg 8-at. Gyorsabb a 40D, mint gondolnád. ;) hogy ez mit jelent életszerű körülmények között? Mondjuk a menyasszony csokordobásából az 1100D-vel megvan az, amikor nekikészül, amikor eldobja az kimarad, utána amikor a levegőben van abból 2 kép, majd amikor elkapták. De ha túl sokat repül a csokor, akkor valami lemarad a végéről, mert csak 5 képet tud egyfolytában lőni. ;) A 40D-nél már megvan minden a készülődéstől az elkapásig - sőt még utána is, mert 16 kép fér az átmeneti tárolóba. Rakjak fel csokordobásos sorozatot? :D A 7D meg még ennél is többet képel.

    "Apropó objektívnél mennyire fontos, hogy képstabilizátoros legyen? Nem állványról fotóznék, akkor gondolom nem hátrány. A sima 1855 kit a MM-ban nem stabis..."

    Ha remeg a kezed, akkor kell. Nagylátószögnél is, akárki akármit mond. Nekem sokszor segített (az átlagnál jobban remeg a kezem), képstabi nélkül nem lettek volna meg azok a képek. A régi (IS nélküli) kitobit tilos megvenni, mert a képminősége nagyon rossz! Csakis a IS-est vagy IS II-est szabad.

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák