Hirdetés
- Hogwarts Legacy teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz freelanced #15949 üzenetére
Nálam a 18-55II obi nem egészen 3 napot bírt ki a gépen... aztán próbálkoztam sok mással, de végül a 17-55 IS volt, ami az APS-C-n legtovább meg volt, azt csak az 5DmkII-re váltáskor adtam el.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
ssj81
aktív tag
válasz freelanced #15949 üzenetére
Mondjuk általános használatnál évente egyszer,de lehet egy nyaralás vagy túra alkalmával be is koszolódhat ha állandóan cserélgeted.Vigyázni kell rá hol cseréled és gyorsan cseréld ennyi a lényeg.Nem kell tőle félned lehet 2évig is használod mire tisztítani kell.Ha meg nem cseréled akkor meg pláne sokat kibír.Ez nagyon használat függő.Az objektívnél meg el kell dönteni mire akarod használni.Ha nincsenek nagy igényeid és nem akarsz világ megváltó képeket készíteni mondjuk nagyobb távolságban lévő témáról vagy jobb portrékat csinálni akkor simán el leszel vele.Amúgy meg begyűjthetsz 4-5féle obit vagy 1-2 minőségibbet ha bele jössz.
Próbálj ki egyet valamelyik áruházban és rájössz mire elég.https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
freelanced
addikt
Üdv! Mindenképp a stabilizátorost venném. Köszi a segítséget, a többieknek is. Hát egyelőre általános használatra kéne amíg megtanulom az egész rendszer talán jövőre belefér egy új obi de ebben az évben maradna a 18-55-ös IS ha ezt a gépet választom. Ezzel mondjuk egy nyaralás során lehet hátrányom a kompaktokkal szemben? (pl. 240SX) Mert azért én úgy láttam, hogy makró terén is lehet vele alkotni, a 3x-os zoom nem sok de attól függ mire használja az ember. Jobban belegondolva általános használattal, nem olyan nagyon muszáj zoomolni, ez maximum a haladóbb természetfotózásnál lesz előny nem? Tehát azt kijelenthetjük, hogy általános használatra megfelel ez az obi? Mert ha nem tükrös gépet veszek akkor valamilyen Bridge-t vagy kompaktot de inkább maradnék a DSLR-nél. Kiváncsi vagyok a véleményetekre, persze tudom, én,hogy van makró obi meg tele meg még egy csomó de egy évig mire lehet elég vajon?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
ssj81
aktív tag
válasz freelanced #15953 üzenetére
Egy nyaralásnál nagyon fog hiányozni a nagyobb átfogás az tuti.A makrót egy fordítóval némileg megtudod oldani.Általános használatra mindig jobb egy kompakt vagy egy bridge gép csak hát ugye a képminőség nem mindegy.1évig el leszel vele szerintem aztán ha hiányolod a nagyobb átfogást,veszel mondjuk egy alap 55-200-at vagy valami utazó zoomot direkt nyaralásra.Vagy új gép helyett használtat veszel és így kijön a 2obi-val ugyanabból az árból kb.
https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
ssj81
aktív tag
MM áruházakban ki lehet próbálni.Én pl. szóltam az eladónak,hogy tegye bele a memkarimat hagy csináljak arra is néhány képet mert ez alapján szeretném eldönteni,hogy melyik gépet veszem meg.Nyilván nem nyomsz bele 1000expot,de mindegyikkel csinálsz 10képet az simán belefér.Sok fórumos ezt csinálja és nem csak a fényképezőkkel hanem a mobilokkal is.Viszont van sokszor,hogy direkt bekapcsolva hagyják a gépeket,hogy lemerüljön és ne tudd kipróbálni.Vannak normális áruházak is ahol erre figyelnek illetve ha szólsz segítenek.
https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
KTTech
veterán
Szerintem nézd meg a 18-135 STM IS obit is. All-in-One obinak tökéletes, a képminősége sem rossz, és cserélgetni sem igazán kell...
-
copass
veterán
nekem kb 1 éve van meg az 1100D-m, pár hete tisztította meg egy ismerősöm, lenspenennagyítós cuccal, mert ha lerekeszeltem f22-re akkor már látszott pár pötty a képen, de f16-tól kezdett látszódni.
1 hét múlva megvettem az 1.8/50mm kötelező nagyfényerejű obit, majd ráálltam az m42 obikra, volt vagy 10, 28-135mm-ig jupiter,pentacon,helios,mir,yashinon de végül az mc-s zeissek pancolar,sonnar lettek a kedvencek.
szóval folyamatosan leszedtem,felraktam vázra,az obikat. közben vettem egy 18-55IS-t használtan(2-3éves,1hét múlva megadta magát az AF kábel,de az javítható volt), meg egy új 55-250-IS II-t, phottix portrémarkolatot. kb 12.000 expónál tartok."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Zozzer888
addikt
válasz freelanced #15944 üzenetére
Az 1100D-t imádják a tulajok
1)Én a Hringen is cserélek sokszor obit, ott nem olyan steril a környezet és a tisztításnál mégis azt mondták hogy ilyen tiszta gépet ma még nem láttak.Edigitálba volt ez am, szoktak negyed évente kb ingyen szenzort tisztítani a lenspen emberei
2)Olyan mintha kompakton 3x-os zoomod lenne(így a többi hsz-re is röviden reagálva)
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
akos727
senior tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy Canon EOS 1100D. Rendesen működött egészen ideáig, semmi gond nem volt vele.
Mai nap képek készülgettek vele, és egyszer csak elszállt a kijelző. Ez alatt azt értem, hogy fekete teljesen a kép, háttérvilágítás van. Akármire van állítva, nem jelenít meg semmit, ha beállítást változtatok, ha a képeket nézném vissza. A képek elkészülnek, számítógépen meg lehet nézni őket. Keresőben a feliratok megjelennek.
Mi lehet a probléma? Nekem őszintén fogalmam sincs a fényképező gépekről, egy ismerősnek van ez a problémája Előre köszönöm segítségeteket! -
akos727
senior tag
válasz KTTech #15964 üzenetére
Dániában vagyunk, és egy lengyel hölgyé a kamera és azt mondta, hogy sajnos nem megy haza addig amíg garanciális a dolog. Neten lecsekkolta és olyan 400 korona(16 ezer ft) a kijelző. Ez reális ár érte otthoni viszonylatban? Kb mennyi idő lehet a szerelés ha neki tudnak állni azonnal? Én gyanítom max 1-2 óra. Köszi!
-
N86
csendes tag
válasz akos727 #15965 üzenetére
Hmm.. Igazából érdekes a dolog, - anyagköltség + szerelési díj 16E forintért? Ez nem volna rossz, de gyanítom ennél jóval több.
Az LCD-k elsötétülése az esetek 95%-ban általában a háttérvilágítást végző panel vagy áramkör tönkremenetelét jelzi, tehát nem feltétlenül maga a folyadékkristály az ami elromlott. Ez az első. Második amit Zozzer is írt, hogy az is lehet, hogy nem a kijelző ment tönkre hanem valami más probléma van, de ezt a képek letárolása és a gép működése miatt nem hiszem. Inkább az első verzió.
Az viszont elképzelhető, hogy nyugaton (Dániában) olcsóbban meg tudják szerelni, ám csakis hivatalos szervizben lehet ilyent végeztetni, mert amint megbontják ugrik is a garancia.
A biztonság kedvéért megkerestem a Canon hivatalos weboldalán, hogy Dániában hol vállalnak hivatalos szervizpartnerként javítást:
Elszomorítóan látom, hogy pl. egy olyan világvárosban, mint Koppenhágában nincs ilyen szerviz, mindössze két helyen:
Vilby és Vallensbæk városban működik ilyen, a pontos címet pedig a fentebb leírt weblapon találni.
Szegény lengyel csajszi... hol tartózkodik, melyik városban?Webfejlesztés, programozás, statikus és dinamikus weboldalak tervezése, kivitelezése.
-
KTTech
veterán
Ha háttérvilágítás van, akkor biztos nem annak a vezérlése... Hanem vagy maga az LCD (ami egyben van a háttérvilágítással, természetesen), vagy a vezérlése, vagy a szalagkábel. Kb. ennyi lehet. Ha az LCD vezérlése, akkor főpanelcsere helyből. Ha a másik kettő, akkor "csak" a kijelzőpanel...
-
akos727
senior tag
16 ezerért csak a kijelzőt találta munkadíj nélkül. Nykobing Falster-ben vagyunk egyetemisták, lehet az lesz, hogy bemegyünk a helyi elektronikai szaküzletekbe, hogy így érzésre mit mondanak hibára/költségre. De itt az óradíj nagyon drága, így nem tudom mi lesz, ha nem sikerül garanciában megjavíttatni. Sajnálom szegényt, a kamerája a szerelme
-
kiskornel
addikt
válasz akos727 #15970 üzenetére
MO-n a Canon nem fektet sokat a hálózat építésébe... Ha valamit garisan kell javítani, akkor fel kell hívni a Camera kft-t. Elmondod a mondandódat, kérhetnek adatokat, stb... utána küldenek (ŐK) egy futárt. Az elviszi majd megjavítva visszahozza.
Még sose volt rá szükségem, de a garizás gondolom kényelmes így. Lehet ott is így működik.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Klemice
senior tag
Szeretnék majd egy kompaktot, amolyan rohangálós masinának, de az s110 s100 s95 árszint most nem játszik. A canonnak milyen normálisabb kompaktjai vannak, vagy esetleg más márkák jobbak ár/érték arányban? Tudom, hogy off, de hátha valaki járt hasonló cipőben nemrég.
-
kiskornel
addikt
válasz stranger28 #15972 üzenetére
Garanciális (amit befogadnak garisnak) ide-oda szállítás ingyenes a Camera kft. oldala alapján.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kiskornel
addikt
válasz stranger28 #15972 üzenetére
Még mielőtt akárki is: forrás
"6. Ingyenes futárszolgálat garanciális készülékek meghibásodása esetén
Ha még garanciális Canon termékük meghibásodik, lehetőség van díjmentes futárszolgálat igénybevételére Magyarország egész területén. A hibás termékeket csak előzetes egyeztetés alapján tudjuk elszállíttatni. Kérjük, hogy vegyék fel kollégáinkkal a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben a pontos részletekkel kapcsolatban. Az egyeztetés után kollégáink a DPD futárszolgálat munkatársát fogják küldeni Önhöz. Az előre nem egyeztetett csomagoknál (ügyfeleink által megbízott futárszolgálat vagy postai utánvéttel feladott csomag esetén) a szállítási költséget nem tudjuk vállalni, így azt kiszámlázzuk a küldőnek.
A jótállási idő lejárta után is igénybe veheti futárszolgálatunkat készüléke meghibásodása esetén. Ebben az esetben a csomagok szállítási költségének alapdíja bruttó 2500Ft, mely egy útra vonatkozik, és függ a csomagok súlyától és értékétől."http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
*Ropi*
félisten
válasz akos727 #15963 üzenetére
Nekem ~3 éve 40k-t mondott a Camera Kft. egy 40D kijelzőjének cseréjére garancián kívül.
Ha nagyon nagy szerencsétek van, akkor csak egy szalagkábel mozdult el a helyén: volt már ilyen.
A helyetekben megkérdezném Ruzsa Janit.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
N86
csendes tag
Köhmm. Nos, hát.. Köszönöm először is a meghirdetés (már nem tudom pontosan ki volt) az EOS napokra, ellátogattam ma, kipucolták a gépet, megtanultam én is, hogyan kell tisztítani a szenzort és gép tükrének környékét, plusz néhány plusz új információt is!
A szervizes úr hihetetlen rendes és segítőkész volt, tényleg le a kalappal előttük, plusz a CANON-os srácok is rendesek voltak, minden kérdésre pontosan és kimerítően válaszoltak.
Köszönöm még egyszer!
Webfejlesztés, programozás, statikus és dinamikus weboldalak tervezése, kivitelezése.
-
Fandango
veterán
-
-
-
Zozzer888
addikt
-
N86
csendes tag
válasz Zozzer888 #15991 üzenetére
Nem, hanem ilyen rohadt koszos volt a szenzor akitől vettem nem tudom mit csinált vele... Már kőröket járok vele és még mindig nem tökéletesen tiszta. Az a probléma, hogy egy pusztán tükörfelcsapódás, vagy obi zoomolás és exponáláskor is berepülhet a mikroporszemecske és már is megjelenik a képen.
Konkrét védelem nincs. Mellettem egy fickó sivatagban és szélben cserélt objektívet, úgy hozta
Webfejlesztés, programozás, statikus és dinamikus weboldalak tervezése, kivitelezése.
-
Zozzer888
addikt
válasz Fandango #15992 üzenetére
úgy érthető Én is azért vettem dupla fejes szettet mert csak egy 500assal volt drágább, de így 2x annyi ideig bírjaPedig tudom jól hogy egy adagnyit se fogok elhasználni
Amúgy azzal,ami obira való, azzal lehet szűrőt is "sikálni"?
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Utángyártott akksik közül, úgy rémlik ,hogy Ropi ezt ajánlotta régebben Phottix .
Ez az? (1000Dbe lenne, a gyári mellé (meike portrémarkolatba)...mondjuk még sose merült le a gyári se,de nagyon kellemetlen lenne ha fontos eseményen játszaná el velem először...)
ezt tudom tölteni a gyári töltővel,igaz?
-
Fandango
veterán
válasz Zozzer888 #15999 üzenetére
En nem biztam a veletlenre es eredeti Canon akkut vettem az 550D-hez szinten Meike grippel.
Mivel a Phottix egy jol ismert nev es megbizhato marka, szerintem ezzel sem lesz bajod. A gyari tolto is jo kell hogy legyen hozza, bar ezt majd valaki inkabb erositse meg.E-bayrol a neked valo aksi 23-30 dollar kozott van ha Canon kell. (en toluk vettem, itt a tied)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest