Új hozzászólás Aktív témák

  • jolti05

    őstag

    Többen vaciláltak már írásban, hogy jelen helyzetben mit érdemes annak tennie, aki erősen most akar gépet újítani. Megosztanám az én álláspontom.

    Intel vonalon szerintem a 2500k-t érdemes megcélozni egy x68as alaplappal, így minden megengedett, a virtu meg csak eljut odáig, hogy mérhetően kevesebbet egyen a gép. Ezzel nekem az a problémám, hogy ha jól informálom magam, az Ivy Brigde egyes "csínját-bínját" nem lehet majd a mostani lapokkal kihasználni. Tehát ha valaki hosszú távra tervez, akkor nem tökéletes a terv.
    Az AMD-t követve, nekem ma az ugrott be, hogy a Bull alaplapok úgyis nemsokára forgalomba kerülnek, tehát a procinak meg lehet teremteni a környezetet, mondjuk 4-8gb 1600as memóriákkal(ha már a gyorsabb nem gyorsabb...), mindezt ideiglenesen egy AM3mas(én még 939et erősítem :) ), olcsón beszerezhető X2-es phenommal, amivel szerintem el lehet éldegélni addig, amíg nem kapunk egy szép palettát a Bulldozerekből(és hátha még unlockolható erő is lakozik benne). Addigra gondolom árban elfogadhatóbbak lesznek.
    Olvastam valami olyasmit, hogy ha "fullAMD"-s a gép, akkor a catalyst lehetővé teszi, hogy energiagazdaságosabban üzemeljen a számítógép, és ez hatásosabb, mint a virtu, szóval újabb pirospont ennek a műveletsornak.

    Én azt hiszem, veszek egy 9-es szériájú lapot(nem kell négy pci-e x16, de még kettő sem), lehet, hogy 970-eset, mert ha jól értem, mindegyik egyformán gyors, csak abban van különbség -nagyvonalakban-, hogy "miből hányat" tudunk az alaplapra dugni.

    Most, hogy ezt kiengedtem magamból, fórumozótársaim nevében is megköszönném azoknak az közreműködését, akik a velejéig benne vannak a témában és worldwide követik az eseményeket :)

    A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

Új hozzászólás Aktív témák