Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz #95904256 #4316 üzenetére

    "Vagy lekapcsol a védelem."
    Na ja, ez is egy lehetőség, de én nem láttam ilyen védelmet az alaplapokon. (A jobb tápegységekben vannak különféle védelmek, de annak lekapcsolási pontja nem feltétlenül egyezik az alaplap terhelhetőségével.)

    "Erre a biztonsági ráhagyásra tudsz valami hiteles számot is mondani?"
    Hogy az alaplapoknál mennyi, arról nem. De a gyártók csak tudják, nem gondolod?

    "Igen, így van. Amit nem tudtam (és te sem említetted egyszer sem) az az amire P.H. mutatott rá. Vagyis az hogy az AMD lehetőséget biztosít arra hogy alacsonyabb energia szinten ( a 125W-ot nem átlépve! ) üzemelhessen ilyen processzor az AM2-es lapban is."
    Figyelj, ha ez nem lenne, legfeljebb ráírták volna a proci dobozára (meg az OEM-eknek kiadott utasításban), hogy (a fogyasztása miatt) nem alkalmazható AM2 lapokban, aztán ennyi. Ez semmiképp sem jelentette volna akadályát a piacra dobásnak.

    "Természetesen itt nem csak a fogyasztása csökken a processzornak, hanem a sebessége is..."
    Nem is arról volt szó, hogy így kellene használni.

    "AM2-es foglalatról beszélgettünk, és annak a 125W-os TDP-jéről. Nem AM2+-ról."
    Ezzel most azt akarod mondani, fogalmad sincs (továbbra sem), hogy jön ide az AM2+ megemelt terhelhetősége, és a magasabb TDP osztálya? :W

    "Igen, így van. Érdekes módon te mindenütt a tuningot meg a biztonsági ráhagyást hoztad fel érvnek. Nem ezt. Hoppá..."
    Nincs itt semmi "hoppá". A gyártók tudják, mennyit kell bírnia pluszban bármely AM2 lapnak, magasabb fogyasztásnál legfeljebb jön a felirat a proci dobozán. Ami alól "felmentést" adhatnak a gyártók bizonyos, magasabb terhelhetőségű AM2 lapoknál.

    "Ennek ellenére mégis jártam úgy hogy ugyanolyan "tuning" alaplapban ami másnak volt, az ugyanolyan processzorom nem volt képes ugyanazt a sebességet elérni. Mégsem volt lehetőségem reklamálni sem az alaplapgyártónál, sem a processzorgyártónál. Lehet hogy nem volt szerencsém?"
    De ez nem a fogyasztáson múlt, nem érted?

    "Kár hogy itt a fórumon nem lehet egyesek hozzászólásait kimaszkolni. Pedig egy rakás, kilométeres, lényeg nélküli hozzászólást tudnék mellőzni."
    Még van képed ezt írni, amikor te indítottad ezt az egész értelmetlen vitát azzal a hülyeséggel, hogy az AM2 alacsonyabb terhelhetősége miatt nem fog megjelenni - amúgy már definiált - 140W TDP-s AM2+ proci??? (Meg az a szöveg, hogy "én csak belekeveredtem"...) :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák