Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zalaymate
senior tag
válasz upszilon #4499 üzenetére
Gondolom addigra még olcsóbb lesz.
A kedves fórumozó tag csak azt kérdezte, várható e árleszállítás. ha igen, mikor.
Én nem mondtam, hogy azt várja meg! csupá a tényt közöltem, hogy február végefelé tuti lesz.
De ne izgulj, téged ismerve nem húzom fel magam, tudom, hogy csak kedvesen hozzá szerettél volna szólni te is, de megelőztelek. Sorry!
(= Zala =)
-
runner 125
nagyúr
válasz bogidizajn #4467 üzenetére
..őő korrekt hely a Gyorsbolt, de viszonylag drága. Mellesleg úgy tudom ezekre Asus gar van, az-az mind1, h hol vásároltad. Lényeg h legyen gar levél + számla.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bogidizajn
csendes tag
válasz runner 125 #4504 üzenetére
Igazad lehet garancia terén. Az 1005HA-M pl. az Iponnál volt most a legolcsóbb, és kb 500 Ft-tal volt drágább a Speeds. Korábban volt már ami náluk volt legolcsóbb. Nekem nem úgy tűnt hogy drága lenne. De én sem ott vettem végül
-
runner 125
nagyúr
válasz bogidizajn #4505 üzenetére
argep.hu, olcsobbat.hu -számtalan ilyen lelőhely van.
Persze nem mindig lehet adni ezekre, de nem jöhet rosszul.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bogidizajn
csendes tag
válasz runner 125 #4506 üzenetére
igen. én is így kerestem
-
j.maitner
csendes tag
Sziasztok! Spóroltam/kerestem egy kis pénzt és kitaláltam, hogy nekem bizony szükségem van egy netbookra! Ehhez szeretnék tanácsot kérni.
Egyetemista vagyok és naponta járok fel Fehérvárról Pestre busszal. Ezen egy órás buszút során szoktam oda-vissza egy-egy sorozatrészt megnézni. A mostani laptopom (Toshiba A200) nem bírja sokáig, nagyjából ki is fullad két rész után, és akkor nem is használtam másra, főleg nem netezésre.
Naszóval, egy olyan netbookot keresek, ami bírja szuflával. 2 óra filmezés, plusz legalább 2 óra wifis netezés, ami most így minimum. De nagyon nem tetszenek a lefelé kilógó nagyobb akkumulátorok. A Toshibák hátrafelé kinyúlói elmennek. Nem baj, ha kicsit vaskosabb, tömzsibb lesz a gép, csak tényleg ne legyenek nyúlványai. Esztétikailag szerintem szörnyű és táskában sem jó szállítani, hacsak szét nem szedem mindig.
Eddig az Asus EEE 1005HA jött be (abból is a N280-as processzorral felszerelt, hisz alig van árbeli különbség az N270-eshez képest). Több órás üzemidő, és nem lóg ki az akkumulátor. Csak a designja nem fogott meg annyira. Egy Lenovo pl sokkal jobban tetszene.
Ár meg olyan max 100-110k.
Tippek?
Köszi!
-
Magnum_
nagyúr
válasz runner 125 #4491 üzenetére
ööööö hát ez érdekes question. az enyém se sub, mégis 12,1es..
I humbly and respectfully decline™
-
runner 125
nagyúr
válasz Magnum_ #4511 üzenetére
Jah, hát most ezen tényleg nincs érelme vitázni, vki fentebb linkelt egy Wikipedia-s linket, ott úgy rémlik nem így határozta meg. De totál mind1.
Üdv.M
-
PNP
őstag
Melyik a legkönnyebb netbook?
-
Esmein
nagyúr
Nem is az a lényeg Ion segít a videókban, meg nem hányja el magát egy nagyobb desktop felbontástól, ha külső monitorra teszem, emellett meg normális akkuidő ha cipelem. HDMI alá nem igazán akartam adni, nem sok a választék... 1.6 atom pont elég arra, amire ez a masina való, játszani meg veszek valami barebonet(vagy építek) ha már majd nagyon ráérek. Egyelőre életben kellene kinn maradni
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
antonx
csendes tag
Hi .
2 versenyzővel vagyok kapcsolatban (egyelőre érezelmileg) :
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.,ACER Aspire 1810TZ - 147.419 / www.ipon.huIntel Pentium Dual Core SU4100 1.3Ghz processzor
11,6" HD
3GB DDR2 memória , 320 GB HDD
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.,ASUS UL20A
-Intel Core 2 Duo SU7300 processor (1.3GHz)
-Intel Core 2 Solo SU3500 (1.4GHz)
-Intel Celeron SU2300 (1.2GHz)
--------
pl. kb egy árban : Asus UL20A-2X023V - 156.900 Ft / www.asusnotebook.huIntel Celeron Dual-Core SU2300 1.2Ghz processzor
12.1" HD
2GB DDR2 memória , 250GB HDDmennyiség vs. asus
Amúgy mobil procikról adtak acer topikban 1 közelítő listát :
MOBIL CPU-k / szűrést kapcsold be fentHa van vélemény , szívesen veszem .
[ Szerkesztve ]
The year : 2011
-
-
Psych0
őstag
Sziasztok!
Mennyivel lassabb a z520-as EEE1101HA, mint az N280-as EEE1005HA?
Kinéztem a kisebbet a bnőmnek, de amikor mentünk megnézni, a nagyobb tetszett neki, és igaza van, jobb is látszatra, csak 30%-al lassabb és 40%-al drágább. Hallottam, hogy van benne tuningfunkció, ezzel be lehet hozni akár a 30%-ot is?Help
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
jattila40
tag
válasz j.maitner #4524 üzenetére
A 6 cellás akku nem lóg ki nagyon szépen belefér a táskájába. Windows XP-vel a legjobb, így kb. 5 órát bírja eco (órajel, fényerő levéve) üzemmódban, wifivel. A Linux-ot nem javaslom (nekem 9.10-es Ubuntu netbook remix van rajta), jóval lassabb mint az XP. A Gnome-mal a grafika kezelése messze van az XP sebességétől (lefelé sajnos), de egyébként is fürgébbnek tűnik az XP. A legújabb Ubuntunak (és kernelnek) is meggyűlik a baja az Intel gma950-es chip kezelésével, pedig a netbookok 90%-ában ez van, és az új ubuntuban javítani ígérték ezt a hibát (hát nem sikerült). Üzemidő szerintem nem hosszabb a Linuxban, sőt... Azt miből gondolod, hogy kevésbé terheli a gépet mint az XP?
-
j.maitner
csendes tag
válasz jattila40 #4526 üzenetére
jattila40: Köszi az infókat. Az, hogy a Linux kevésbé terhelő, akkor úgy tűnik, hogy valami tévképzet volt bennem. Ha XP-vel ilyen jól bírja, akkor Windows 7-tel sem lehet olyan rossz, nem?
Egyébként egy 700 megás film nézése mennyire fogyaszt? Többet vagy kevesebbet, mint a wifis netezés?
-
upszilon
őstag
válasz Magnum_ #4516 üzenetére
Ja-hogy Te az aksinál fogva emelgeted? Hát ne köss nagy összegbe fogadást, hogy ezt a mutatvány sokáig fogja bírni. Szerintem nincsen arra méretezve. Bátorságpróbaként éppenséggel meg lehet próbálni, de rendszert csinálni belőle, háááát... ...valószínűleg az már nem bátorság kategória...
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Ajándék a kedvenc topikomnak (amibe írnom nincsen miért mostanában, de azért olvasni szoktam rendszeresen):
Ez egy 1024x600-as desktop wallpaper csomag, képek és mozaikok is, összességében olyan 5000 különböző.
Az egyszerűség és lustaság jegyében egyben is le tudjátok tölteni, ha érdemesnek találjátok, alul van hozzá egy link.
(Csajok és kocsik nincsenek benne, mert az engem pont nem érdekel, ellenben tájak, grafikák, valamilyen módon számtech-hez kötődő hátterek vannak bővivel.)
Én úgy használom őket, hogy 10 percenként cserélődnek, amihez egy nagyon pici erőforrásigényű programot, a WallPapa-t futtatom. (A konkrét progi azért érdekes, mert a pakkban van .png és mozaik is, és ez tudja mind a kettőt a legegyszerűbben...)
Érdeklődés esetén szívesen felteszem 1440x900-as ill. hasonló arányú, általában nagyobb felbontásban is, csak az a pakk most az S9e-men, amin írok pont nincsen kéznél.
Használjátok egészséggel.
A képek eredeti tulajdonosainak - illetve inkább a tisztesség - kedvéért a legfontosabb beszerzési helyeimet megemlítem zárójelben azért:
InterfaceLift.com
DeviantArt.com
Vladstudio.com
ColourLovers.com
PatternCooler.com[ Szerkesztve ]
http://www.arrayoflilly.com
-
Magnum_
nagyúr
válasz upszilon #4530 üzenetére
nem.... alulrol átfogom -ha épp mutogatni akarok vmit a levegöben- és az ujaimm vége az akksinál van, vagy ha a kezemben cipelem, akkor szintén a az akksin kulcsolom át az ujjaimat.. nem az akksinál fogva emelgetem exy. annál jobban vigyázok rá, exy.
ArrayOfLilly: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
-
jattila40
tag
válasz j.maitner #4529 üzenetére
Nem tudom milyen lehet windows 7-tel, de azt hallottam lassabb mint XP-vel. Filmet pedig egyáltalán nem szoktam számítógépen nézni. Egyébként szerintem mindegy hogy XP vagy win7. A nagy gépemen win7 van, de használhatóságban kb. ugyanaz. Az XP úgy látszik túl jól sikerült, még most sem kell feltétlenül lecserélni.
-
szimplak
tag
-
runner 125
nagyúr
válasz szimplak #4538 üzenetére
Ha a képernyőre koncentrálsz és nem magadra, akkor nem.
..viccet félretéve, engem nem. Bár ezt már párszor leírtam.
Üdv.M
[ Szerkesztve ]
-
Psych0
őstag
válasz runner 125 #4534 üzenetére
Csak a barátnőmnek ez lesz az egyetlen gépe. Nem csak hurcolni kell, hanem otthon rengeteget használni. Én is ellennék a 10"-ossall a suliban meg könyvtárban, de itthon utána leülök a 24"-os elé. Neki meg ez lesz a fő vasa, és megértem hogy nincs kedve folyton azt nézni.
Esetleg a 1101Ha tulajok, ha vannak elmondhatnák, hogy megy-e 20% oc-vel mert akkor sebességben ugyanott vagyunk.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
MODERÁTOR
Wind U210-ről tud valaki vmi infót? Mennyivel gyorsabb a valós életben az atomoknál? Most ez mozgatja a fantáziám, a másik favorit Toshiba NB200 mellett.
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
qky
tag
válasz runner 125 #4534 üzenetére
Csak a 60MHz extra bikáért vagy volt valami más is amiért mégis a glossy-t választottad?
40512 - 3,5k/db (2 db)
-
runner 125
nagyúr
Nézd, volt a kettő között 6-7k eltérés volt.
Már összességében is úgy véltem, h annyit megér nekem az a pár + dolog. Illetve webcam is erősebb. (néha bnőmnél van a gép.. ), mellesleg van benne BT, nem kell USB-znem..
..jah és a kis tatyó.
Üdv.M
-
GD
őstag
válasz mukibuci #4544 üzenetére
én annyit tudok, hogy a vga-ja egy ati x1250-es, ami dx9 képes kártya
asztali alaplapokra volt integrálva ilyen, volt egy msi deszkám ati chip-el
ellenben a u200 vga-ja egy intel x4500mhd ami dx10-es és hw-esen képes hd dekódolásra
bár ezt ha jól tudom a x1250 is tudja..proci ügyben annyit láttam hogy többet fogyaszt... 15w amíg az celeron ulv 5-10w
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz runner 125 #4546 üzenetére
ezek a barátnők ilyenek... enyém konkrétan lenyulta, cak esténként tudom használni kicsit, de amikor megkérdem, nem kéne-é, akkor neeeeeem, ez nekem nem jó..
-
Magnum_
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest