Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Bogyó bá' #21317 üzenetére

    Szvsz: mivel elsősorban védőfelszerelés, és a bőr sokkkkal jobban bírja az aszfalt általi koptatást (cordura ide vagy oda, egy közepes eséstől már szétszakad, az olcsóbbak pedig főleg; bőr kopásállóságánál meg nincs is akkora különbség, mint olcsó és drága cordura között), ezért én mindenképp bőrt mondanék. Szellőzik az is, ha rendesen perforált és mozgásban vagy, én nyári 40 fokban is mindig hordom.
    A kifejezetten motoros bőrkabátokban általában szokott lenni protektor vállnál, könyöknél. Valamint nadrághoz zipzár is szokott lenni.
    A kipróbálás nélküli rendelést viszont nem ajánlom. A benne lévő protektorok meg maga a ruha is akkor véd a legjobban, ha passzentos, így azok nem mozdulnak el.
    Nadrág + dzseki 25k-ból nem fog kijönni :( Abból vagy egy új akciós olcsó (tehát kevésbé minőségi) cordura vagy egy használt bőrkabát lesz max.
    Nadrág helyett térdvédő? Én pályát leszámítva mindig azt hordom bőrnadrág helyett, estem is már velük párszor, de semmi bajom nem lett, bár igaz, hogy nem voltak nagy esések. Én ugyan 10k-ért vettem újan, de láttam már használtan 6k körül is.
    Túrabakancs helyett is jobb lenne egy magasszárú, protektoros motoros csizma. A túrabakancs nem véd a boka kicsavarodásától, ami nagyon csúnyán is végződhet (amputáció)... nem ártana egy gerincvédő sem, az olcsóbbak újan 10k, használtan akár 5-6k-ért is láttam már, de már bőven túl vagyunk a kereten...

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák