Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz vlevi #14439 üzenetére

    jelenleg az elektromos hajtás egy akkora bukta ahogy csak van, mégpedig azért mert nincsen hatékony raktározási forma, nem létezik. az akkumulátorok kőkorszak, ennyit tudnak. ezért mondja a toyota és a honda is, hogy jelenleg a hibridnek van a legtöbb értelme, a piac pedig őket igazolja, lassan kullognak a többiek is utánuk alibi hibrid technológiákkal vagy éppen licenszelik.
    a hidrogén autók reálisabb lehetőség, mert ha lesz, akkor a létező infrastruktúrát használja fel, ami az egész retail business-t képes továbbra is működtetni. erre is gondolni kell bizony.

    a másik, hogy tegyük fel, hogy van jó akksi, eltudjuk gazdaságosan és hosszú távra raktározni az energiát. azt is elő kell állítani. miből? még mindig szén alapú a világ energia fogyasztása. kőolaj, földgáz és nukleáris energia. az a kis mennyiség amivel nő a megújuló energia %-ban mért bővülése globálisan, azt elviszi kapásból a világ továbbra is növekvő energia igénye. tehát a világ energia mátrixa alapvetően nem változik és valszeg a következő 30 évben nem is fog.
    a fúziós energia meg messze és ha lesz, az sem ripsz-ropsz lesz, mert ha mindenki ingyen jut áramhoz, kvázi összeomlik a fél világ, az energia szektor, és az ott dolgozóknak nem lesz semmi keresetük, semmiből meg nem lehet enni venni a családnak. továbbá az állam természetesen ráfogja tenni a kezét, mert valahogy mérni akarja majd az elektromos autókra az áramot. más kérdés, hogy ezt nehezen tudom elképzelni, mert átalakítóval simán konnektorból töltöd majd, és nem lehet különbséget tenni majd.. szóval vannak itt megoldatlan porblémák és az akksi a legkisebb ezek közül.

    az, hogy ki hisz a peak oil elméletben meg személy függő. én speciel nem hiszek benne, megvan az okom rá. van ismerősöm aki rendszeresen összefossa magát ettől az elmélettől, hogy jön a világvége - LOL...
    nemrég volt a pénzcentrumon vagy talán a portfólión egy nagyon jó hosszú cikk, teljesen érthetően elmagyarázta, hogy mi a baj a peak oil elmélettel és az 2012-ben már igencsak nehezen állja meg a helyét - ezzel értek én is egyet.
    ahogy az olaj kitermelési árának sincsen a pénzpiacon látható árakhoz sok köze, az már a pénzpiac agyréme, hogy valaki tüsszent egyet, egyik országban fingik egyet az éppen aktuális rezsim feje és máris 2%-ot ugrik a brent ára.. meg a sok elemző aki sosem értette magát a kőolaj kitermelést, a geológiát, a kutatást és hogy mai napig milyen rejtett készletek vannak a földben. mert rengeteg van. max nem a klasszikus módon termelhetőek ki, hanem új technológiákkal (pl. fracking). ez viszont azt is jelenti, hogy a régi olaj kitermelési árak a múlt, és érezhetően drágbb lesz, de még mindig távol van attól amit a kúton látsz.. ez a piaci elemzők, felhajtók, ebből élősködők és a politikusok hiábja.
    és akkor ott a földgáz.. irdatlan mennyiség van belőle. lpg-lng-cng, olyan lelőhelyek vannak, amik önmagukban 100-150 évre is fedezik a föld földgáz ellátását..

    a bioüzemanyaggal ami szántóföldet vesz el, ezt pedig absz elítélem, hibás döntés volt és az eu politikusai a legnagyobb hibásak ebben, szétkúrja a mezőgazdaságot, felnyomja az élelmiszer árakat etc.. rendkívül káros.

    hirtelen ennyit :)

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák