Új hozzászólás Aktív témák

  • #14787072

    törölt tag

    válasz Micsurin #131048 üzenetére

    From motorrevü:

    "Az ETV 1000 megbí­zhatóságára általában nincs panasz, de sajnos vannak tí­pushibák, amelyekkel számolni kell. Noha a töltési rendszer meglehetősen egyszerű, okozhat kellemetlen meglepetéseket. A leggyakoribb hibajelenség a feszültségszabályzó meghibásodása. Mivel az egység megegyezik a 2007-es Honda CBR600RR és 1000RR-ben használttal, sokan bontóból pótolják, de ilyenkor benne van a pakliban az alulméretezett alkatrész újabb meghibásodása. A külföldi fórumokat bújva kiderül, hogy elég nagy szakirodalma van a rendszer átépí­tésének. Sokan a Goldwing feszültségszabályozóját épí­tik be, de legjobb megoldásnak az ebayen kapható Shindengen FH012AA szabályzó beszerzését tartják. Az ismeretlen gyártótól nem kell félni, a legtöbb motormárkának ők a beszállí­tói. Ha nem akarunk tí­pusidegen alkatrészekkel kí­sérletezni, meg lehet próbálkozni a gyári feszültségszabályozó csatlakozóinak eltávolí­tásával és direkt bekötésével, itthon többen erre esküsznek.

    A Caponord másik jellegzetes problémája az önindí­tó relé pusztulása, aminek változatos tünetei lehetnek az egyszerű nem indulástól kezdve a leállí­thatatlanságig. Jó, ha az utóbbi esetre kész vészforgatókönyvünk van, ami a következő: ha a motor még a kulcs eltávolí­tására sem áll le, először le kell kötni az akkumulátorról először a negatí­v, majd a pozití­v sarut. A hiba oka, hogy az indí­tómotorra egyenesen van rákötve az indí­tórelé, í­gy képes mechanikusan leragadni. A hiba után távolí­tsuk el, majd ohmmérővel (multiméterrel) ellenőrizzük, hogy van-e rajta ellenállás. Ha nincs, akkor az érintkezők nyitva vannak – ebben az esetben vissza lehet szerelni, de az eset előrevetí­ti a cserét, hiszen a hiba onnantól kezdve bármikor megismétlődhet. Ha a mérés során van ellenállás a relén, akkor azonnal új alkatrész szükséges.

    Ezenfelül a segédváz csavarjainak a lazulásáról számoltak be a tí­pust ismerők, amiket elég nagyszervizenként ellenőrizni, és szükség esetén meghúzni, esetleg menetrögzí­tőt használni."

Új hozzászólás Aktív témák