Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz Predator2 #114168 üzenetére

    Utólag már nem kell ezen bosszankodni, de a Mugenrace-nél a kabát ujjának a végétől a felkarig tart a szellőző, nagy méretű, nagyon jól hűti a vénákat. Abban is többet tud, hogy hónaljban is van egy-egy szellőző, ezeket menet közben is könnyű nyitni-zárni.

    A másik fontos különbség, hogy a Mugenraceshop szerint Level 2-esek a váll- és könyökprotektorai, a Te dzsekidben pedig gyengébb (Level 1-es) a védelem, ezeket érdemes komolyabbra cserélni, mert nagy a védelmi különbség. Például Level 2-es Forcefield Isolatorokra, ahogy a nadrágban levő csípő és térdprotektorokat is (nekem mindenhol az van). Vagy van az Alpinestars kínálatában egy BIO-AIR protektorkit, ami a lehető legjobban szellőzik és szintén Level 2-es. Érdemes megnézned még a SAS-TEC protektorokat, jó árúak a Level 2-es cuccaik is. De próbáld bele a zsebekbe (vagy nézd meg a méretét, jó lesz-e, mert nekem például a cordura gatyámban a Forcefield csípőprotektorai valósággal lötyögtek, helyettük vállprotektort tettem be, azzal jó a méret. :) A hűvös őszi-téli-tavaszi hónapokban protektoringben motorozom, átmeneti időben cordurában, zsebbe tehető protektorokkal, melegben hálós kabátra váltok.

    A hátprotektorod nem fog jól szellőzni, ez jobb lett volna, még ha kicsit drágább is. Dzsekiknél a belső membrános megoldás vész esetére jó, de ezekbe az olcsóbb kabátokba belerohad az ember, mert egyik "membrán" sem szellőzik, hiába van ráírva. Ráadásul az ázott motoros ruha hideg is. Érdemes egy esőruha szettet venni, akár munkavédelmis üzletből. Ha lehet, ne legyen kapucnija (vagy legyen gallérba gyűrhető) és ügyelj arra, hogy a nadrág szára elég bő legyen ahhoz, hogy csizmával együtt fel tudd húzni. Ugyanígy a protektoros motoros ruhára is rá kell mennie.

    Aláöltözőt is érdemes venni, télre és nyárra is, én télre ezt vettem a felsőjével együtt. A maszk is jó szolgálatot tesz, hűvösebb időre érdemes széllálló kivitelt választani. Télen ezt hordom, nagyon komfortos.

    ui: Most kért egy barátom tanácsot ugyanilyen dolgokban. :)

Új hozzászólás Aktív témák