Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz Ferdzsoo #3855 üzenetére

    Biztos, hogy nem.

    Ha jól tudom a routerek csak a 3G és 4G usbs modemeket támogatják és azok közül se minden típus mindet.

    Saját wifis routeremből kiindulva az usb portok meghatározott céllal vannak ott:

    Pl. nyomtatómegosztásra, fájl megosztásra, usbs modemek használatára és kb. ezzel kifújt.

    Esetleg WDS bridge módban meg lehet próbálni a routereddel csatlakozni a mifihez, mert utána azt a bejövő wifi jelet elvileg tovább tudja szórni. De ezt próba nélkül nem lehet megmondani egyértelműen.

    Másrészt, ha ennyire mobilnetet akarsz osztogatni, akkor vagy veszel usbs modemet és használod a routered usb portjával, ha támogatja vagy eleve sim foglalatos routert veszel és akkor nincs ez a bohóckodás, hogy hogyan osszunk egy mifi jelet százfele. :D

    Az usbs módszernek az a hátránya, hogy általában lebutul a sebesség a router miatt, gondolom nem szeretne túlmelegedni vagy elképzelhető, hogy magának a routernek túl gyenge a procija ahhoz, hogy a modemről nagyobb sebességet szolgáltasson.

    Ha már a routereknél tartunk, a másik vicces téma meg az szokott lenni, hogy ha mondjuk lanos fájlmegosztást akarsz működtetni, hiába gigabitesek a router lan portjai, az usb 2.0 bekorlátoz kb. 20-23 megabájt/secre.

    Szintén vicces, hogy nem sűrűn kapni olyan sim foglalatos routert, aminek egyébként gigabites lan portjai lennének. Van egy 80 ezres Asus 4G router, ami kb. mindent tud, kétsávos jó sebességekkel, gigabites portokkal, usb 3-as porttal asszem, ami úgy mellesleg sim foglalatos is.
    De pl. ott a D-link DWR-953-as 4G routere, ami megintcsak poénos, mert bár képes gigabites wan porton a vezetékes netet is fogadni, továbbosztani a gépeknek viszont csak natúr 100-as lan portokkal tudja, szal. max. wifin lehet esetleg a nagyobb netsebességeket továbbosztani, kábelen nem. Hogy ennek mi értelme van.. :U

Új hozzászólás Aktív témák