Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
h0o2a7j6
tag
Segítségeteket kérem, adott a lenti fekvő ház, csak az egyik oldalán van szellőző.
Ilyen körülmények közé kellene egy minél csendesebb, hatékonyabb hűtő.
Scythe Samurai ZZ-re gondoltam, egy 80-as venti az oldalára, hogy a rács felé fújjon.
Ennél többet ki lehet hozni ebből a kialakításból ?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az alapanyag beszerzés tekintetében ne felejtsük ki a bronzker-bt-t sem. Itt akár féltenyérnyi anyagot is kiadnak a táblából, ha épp van nekik raktáron. A hátránya, hogy nem géppel ollózzák, így a lemezek meggörbülnek kissé.
Valaki említette a perf. lemezt is (Talán HookR). Ha a jurotissu-nál van ilyen, akkor a bronzker már tud hozatni tőlük és nem kell megvenni az egész táblát. (nem tudom mekkor amennyiségnél éri meg darabot venni, bronzker-ék azért elég meredek árréssel tudnak dolgozni néha)[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #6702 üzenetére
"Valaki említette a perf. lemezt is (Talán HookR). Ha a jurotissu-nál van ilyen, akkor a bronzker már tud hozatni tőlük és nem kell megvenni az egész táblát."
Úgy látom, ilyen sűrűbben perforált lemez szerencsére akad több helyen is. Ráadásul alumíniumból is.
Jurotissu:
1000 x 2000 mm (Ötvözetlen acél (St.1203 / St.W 22))
Rv 3 4 0,5 51%
Rv 3 4 0,75 51%
Rv 3 4 1 51%
Rv 3 4 2 51%
Rv 4 5 1 58%
Rv 4 5 1,5 58%Metmark:
1000 x 2000 mm (Acél - St12.o3/StW22)
Rv 3 4 1 51% - 8400.- FtMetalloglobus:
1000 x 2000 mm (Al 99,5 fk)
Rv 3 4 0,8 51%[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Loop Proton (LP-301)
192 x 225 x 76 mm (WxDxH)
-
toldy
őstag
Kis össze foglaló.
Külföldön megjelent az asrock h67 lapja 100 és 130$ áron.
Idehaza a I3-2100 már 27k ért beszerezhető, újonan boltból.
Szintén idehaza megjelent a Cubitek mini tankja 36k áron.Az élet nem habostorta.
-
Osibaa
senior tag
válasz bigdaddy3 #6711 üzenetére
Hali!
Rendben van a lap, a venti Asrock szokás szerint kicsit hangos, de az cserélhető.
Az 1600-as RAM belemegy, de csak 1333-on fog menni. Mi érdekel még?Szerk: ebben a topikban sok szó esett már erről a lapról
[ Szerkesztve ]
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Pista0001
addikt
válasz user137 #6671 üzenetére
Toldy eszembe juttatta (#6709) hogy van már egy ház amihez hasonló amit tervezek.
A hasonlóság: szintén 320 magas lesz az enyém is, és a koncepció a kicsinyített gémer gép. A különbségek: az enyém keskenyebb lesz (256 vs 160 mm, kb mintha a két szélső részt levennéd szemből nézve), a mélysége is kisebb lesz (400 vs 320 mm), nekem csak 1 5,25-ös hely lesz, az alaplap nekem függőlegesen lesz, az alaplap előtti részen fölül lesznek keresztben a 2,5-es helyek, alul nekem csak SFX táp hely lesz, az se középen hanem az alaplappal átellenes oldalra eltolva, a táp előtt lesznek hosszában a 3,5-es helyek, elöl 1 helyett két venti hely lesz, 140 helyett csak 120-asok, felül 140 helyett szintén 120-as, hátul 1*120 helyett 2*80. Nagyjából ennyi
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz h0o2a7j6 #6701 üzenetére
Konkrét típusmegjelöléssel és/vagy fényképes illusztráció csatolásával szerintem nagyobb eséllyel záporoznának az érdemi válaszok. Ezen így, ebben a formában nehéz fogást találni.
(#6713) Pista0001: Valahányszor megpillantom az oldalsó bővítményeket, mindig a zongora jut róluk eszembe.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem Öregembek egy Asrock AV510PD lapot.
Minden oké vele, 1 dologtól eltekintve. A gyárilag rá szerelt venti 3 tűs, a foglalat pedig 4. Hiába állítom a BIOS-ban a venti fordulatát, az nem reagál rá. Van ennek valami módja, hogy le lehessen szabályozni?
Köszi a segítséget!
Üdv!
-
Pista0001
addikt
Kicsit utána néztem az anyagminőségeknek, mert korábban téma volt és én sem voltam biztos benne. A Cubitek Mini-tank adattábláján (#6713-as hsz-ban) jelzik hogy 5052-es alu ötvözetből készült. A Metalloglobusban (és feltételezem máshol is Magyarországon) kapható AlMg3 szinte teljesen ugyanaz, annak az azonos szabvány szerinti jelölése 5754. Kis mértékben eltérnek az összetevőik, de a fizikai jellemzőik és az általános felhasználási körük megegyezik, az 5052-es jellemzően az Egy(b)esült Államokban, az 5754-es pedig Európában terjedt jobban el, ennek az okát nem tudom, de szerintem az adott területen fellelhető alapanyagok miatt alakult így.
"Aluminium alloys 5052, ..., 5754 are very similar grades, only differing in the amount of magnesium. 5052 has 2.5% magnesium and is commonly used in the U.S., ..., 5754 has 3% magnesium and is commonly used in Europe." Emellett az 5754-ben Si, Mn és Zn is több van. Forrás: Wikipedia
#6717 HeavyToys: A BIOS-ban nincs olyan opció hogy a ventit PWM-es vagy hagyományos módon szabályozza? Nekem egy korábbi MSI lapomon lehetett állítani. A különbség az, hogy a hagyományos módon a feszültséget változtattja az alaplap, míg a PWM-esnél mindíg 12V-ot kap a venti és a saját vezérlése állítja be a motor feszültségét a PWM jel alapján (ha jól tudom )
[ Szerkesztve ]
-
CséZé
őstag
írtam egy hardveraprós srácnak, hogy tud-e SB ITX alaplapokat szerezni.
Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 29.900 Ft
Intel Media DH67CF (BOXDH67CFB3) 32.900 Ftezek vannak, csak nekem tűnik drágának?
-
Hanok
senior tag
Aznap amikor hirdette az új b3-at Én is rákérdeztem a h67n-re de nekem is egyből az ugrott be hogy kicsit borsos az ára, mármint valószínüleg ennyi lesz az ára kiskerbe is...De akkor még nem volt elérhető a nagykerbe akkor gondolom azóta változott a dolog. Bár Én még eggyikben sem látom megvásárolható állapotban...
-
HeavyToys
senior tag
-
zodo
nagyúr
válasz szponzor #6723 üzenetére
Másfelől pedig elegendő akár két vezeték is a szabályzáshoz.
HP D530SFF gyári matx lapján lévő proci is három eres mégis szabályozható volt, de amint lecseréltem egy másik ventire már nem ment a szabályzás.
Talán ventitől is függ, mert lehet valami beépített cucc ami elvégzi a vezérlést.[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Azért azzal is számolj hogy ezek vadi új cuccok, de nem hiszem hogy nagyon lemenne az áruk nyár előtt, esetleg 1-2 ezer forinttal. Mivel ITX, az is lehet hogy az egész életút alatt nem fog számottevően változni az áruk. A Gigabyte H55-öse például szinte a forgalmazás kezdete óta 25000 Ft.
-
zodo
nagyúr
válasz Pista0001 #6730 üzenetére
Viszont az én Asus lapom ára igen sokat esett a múlthét folyamán. kb. 25k
Novemberben vettem 32.600-ért ha jól emlékszem. -
eperfagyi
csendes tag
-
tthom
senior tag
válasz user137 #6737 üzenetére
Persze, de most is mindenből új kellett volna. Az i3-i5 meg nekem alapból nem jelent annyit, hisz nem játszok, számításra meg még egy darabig kibírja ez is. Így majd jövőre tényleg lehet az egész belsejét újra. Most elég volt ez a winchi, ház, alaplapcsere.. Még ha rel. kevésből meg is úsztam. Mocskos anyagiak..
-
törölt tag
Szerintetek a megjelenő H67-es ITX deszkákban mind a 2500K, mind a 2600K el fog menni gond nélkül, vagy csak a soványabb verziók? (A 12 unif. shader miatt a K-s procit preferálom.)
Van arról hír, hogy lehetne ezeket normálisan alulfeszelni szorzóállítás nélkül? Van, hogy hosszabb renderelésre is haszálnám, és akkor nem szeretném megsütni, vagy idő előtt leamortizálni a kisméretű házikóban.[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
A foxconn h67s pedig 22900, de egyenlőre nincs beérkezési dátum. ( egy kedvelt boltban)
mintAdarab, Persze ezeknek a prociknak is tökéletesen működniük kell ezekben a lapokban, ha nem feszeled alul sem fog sűlni ( ha normális a szellőzés). Az alulfeszeleés meg alaplap/gyártó szerint változik, legegyszerűbb kideríteni hogy a kiszemelt lap manuálját letöltötd és megnézed.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Ügye ezeknél a alpoknál a tuning nincs. Ha nincs szükséged extrákra ( pl wifi), a proci elhelyezése is mindegy és mivel a márkák is mind ismertek, egyikse rossz hírű én az ár és a garancia alapján választanék.
Foxconn vagy Asrock lapot, most olvasom a manuált, kíváncsi vagyok az alulfeszelére van-e valamelyikben.
Átnéztem mind 2-t.
Nos a foxconn lapjának a manuálban nem írnak semmi feszültség szabályozási lehetőséget ( semmit, szó szerint).
Az asrocknál elég sokmindent enged változtatni ( bizonyos szinten lehet a ramot,pch-t is alulfeszelni), de a procinál nem ír semmit hogy lehet-e csökkenteni.Ya, a foxconn lapon normális bios van amg íz asrocknál már uefi, nem tudom mennyi gar van az asrock-ra?
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
törölt tag
köszi!
"ha normális a szellőzés)."
nna itt azért adódhatnak anomáliák...
Jól emlékszem, hogy a 1155-ös prociknál csak az extreme edition-ökön lehet szorzót állítani? Persze én lefelé akarnám "húzni" a mindennapi munkához, de gondolom, akkor ez is lockolva van a sima 2500k, 2600k CPU-knál. -
toldy
őstag
Már megint mennyi hiba. , ez magamnak szólt, tudom mennyi helyesírás hibám van/volt az előző hszemben.
Én az asrockot javaslom egy i3-2100 és csókolom. 2 vagy 3 év gari van rá?
A foxconn-ra is 3 év van. De az már fájóan fapados és csak kicsivel olcsóbb mint az asrock.mintAdarab, a szellőzésnél a ventik/bordák/útvonal a fontos.
Csak K-s procit lehet tuningolni P lapban, itxnél egyenlőre csak H alaplapok vannak így szórzó emelés nincs lehetőség, de csökkenteni szerintem bármelyik lapban lehet a szorzót ( bár megint manualt kéne olvasni).[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Jó kérdés.
Az elrendezés hasonló, talán a gigán jobb a +12v helye.
Mind a 2őn ugyan annyi usb/sata.
A gigán 1 d-sub és 2 hdmi van míg az asrock-on 1 d-sub, 1 dvi, 1 hdmi
Hang, net hasonló, gigán van coaxElenben a gigán dual bios van, és több a gari, de az asrock szerintem kevesebbet fogyaszt ( pár wattal, nem biztos csak ismereteim alapján). röviden a fő különbségek.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője