Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz Rick4 #58615 üzenetére

    "Nem elég neki a kis vinyó tápja?"
    Nem elég. 2.5"-es HDD 5V-ről működik, míg a 3,5"-es HDD-nek 12V kell.

    "Ez itt egy alis kábel, 3.5-ös vinyót is írnak. [link]"
    Igen, a kábel alkalmas rá, hogy 3,5"-es HDD-t működtess róla, mert 5V-os és 12V-os tápvezetéket is tartalmaz. A probléma az, hogy honnan lesz a kábel másik végén 12V-od megfelelő terhelhetőséggel. Az egyik képen láthatod, hogy hagyományos asztali PC belső tápjának (ATX/SFX... stb.) a SATA tápcsatija van rádugva, azzal van megtáplálva, úgy mehet a 3.5"-es HDD.
    Viszont a te kérdésed erre vonatkozott (130x130x60 mm-es Mini PC vs. 146x102x26 mm-es 3.5" HDD):

    Ezekben a SATA tápcsatlakozó tápellátása csak a 2.5"-es HDD-kre van felkészítve, mert nem volt tervezési szempont a 3.5"-es HDD. Ilyen szempontból ugyanaz, mint egy laptop.

    "A másik kérdés már csak az lenne, hogy egy ilyen sata csatiról lehet-e 2-3-4 satás megoldást csinálni, mint ahogy a 2280-as nvme ssd helyére is tud menni 4 satás elosztó, vagy azt végképp felejtsem el?"
    Több HDD-t ugyanúgy tudsz rádugni, mint 1db-ot: Saját tápellátású külső házzal, amit USB kábellel kötsz össze a Mini PC-vel.
    (És igen, a belső SATA csatira is rádughatsz 3.5"-es HDD-t megfelelő kábellel, de a tápellátását akkor is a Mini-PC-től függetlenül kell közbeiktatnod.)

    #58614 HUN_Sector: "Ilyen kicsi ITX-be nem való egy olyan régi technika mint a 3,5” hdd.
    Ez még a 2,5” ssd-vel is küszködne (top mountként megfojtja a szellőzést), ezekbe m.2 való."
    A szóban forgó mini PC-n sem alúl, sem felül nincs szellőzés kialakítva. Nem minden ITX szabványú, ami kicsi. Meglepne, ha az alaplap Nano-ITX szabványú lenne.

    [ Szerkesztve ]

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák