Új hozzászólás Aktív témák

  • Allihoppa

    aktív tag

    válasz AxBattler #50407 üzenetére

    "Emlékeim szerint a B450-es lapok is egészen jól fognak működni az új procikkal, vagy tévedek?
    PCIE Gen3 és Gen4 között nem hiszem, hogy különbséget tud tenni a kisfia."

    Ha az 5000-es sorozatra gondolsz, azzal még működni fog igen. De már az AMD partnerek húzzák a szájukat, hogy BIOS-t kell írni az öregedő alaplapokhoz is. :) Illetve egy 6000 vagy 7000 sorozathoz lehet később fog jönni a BIOS frissítés, mint pl. egy B550-es laphoz.

    A megbízhatóságra való tekintettel direkt megnéztem a forrásaimat, hogy hány darabot küldtek vissza RMA-ra. Ebből úgy tűnik, hogy alig-alig jött vissza SATA/M2 SATA/M2 NVME a Blue sorozatból. De nincs rá sajnos túl sok adatom, hisz még bőven garancia időn belül van mindegyik és nincs is a mintában túl sok darab. :) Ezeket egyébként akkor van értelme figyelembe venni, ha már valami end of life és a garanciája is kifutott az utolsó eladott darabnak. :) Még eléggé az elején járunk az SN550-nek garancia szempontjából, így nem tudom se megcáfolni, sem igazolni önmagam. :)

    Így csak a WD egyéb termékeiből és a konkrét SSD technikai specifikációja alapján lenne alapom véleményt alkotni a megbízhatóságára. :)

    Azonban a Kingston A400/V300-ról már egész sokat tudunk, kb. 3-4% az RMA aránya. Létezik egy ADATA típus is, annak még magasabb. :)

Új hozzászólás Aktív témák