Új hozzászólás Aktív témák

  • #16939776

    törölt tag

    válasz Archttila #47601 üzenetére

    Röviden: A felesleges órajel fel-le váltásokat tudom elkerülni.

    Hosszabban:
    Azzal a pasztával, mint minden hagyományos pasztával, GPU hőmérsékletében hirtelen ugrásokat képes produkálni, mert abban a közegben alacsonyabb a hő terjedési sebessége mint a gpu-ban vagy a hűtőben, folyékony fém esetén GPU-ban történő a változásnak a sebessége jóval korlátozottabb, csillapítottabb, elnyújtottabb tud lenni.
    GPU hőmérséklet a GPU órajel-el van szoros kapcsolatban, ráadásul a rendszer képes gyakori órajel váltással lereagálni azt. De minden ilyen alkalommal leáll pár órajel ciklusra a GPU majd az egységek összeszinkronizálódása után elindul, ami a kép előállításban kicsi késést fog okozni. Illetve szinte ugyan az a jelenet (300FPS-nél eléggé hasonló n. és n-1 vagy n és n+1. kocka) egy másik órajelen számolva kicsit eltérő feldolgozási időt, frame time-ot ad.

    Az, hogy mit okoz az, ha kicsit, ugrál a kép azt a fantáziádra bízom.

    (#47603) Steve1207: Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy megfelelő feladathoz a megfelelő pasztát kell megtalálni.

    NT-H1 -ha jól emlékezem az állagára- nem alkalmas arra, hogy filmszerűen-vékony összefüggő rétegben felvihető legyen, illetve a fém pórusaival nem alkot szoros kapcsolatot nem tapad bele, kézzel maszatolás nélkül le lehet törölni/görgetni felkenés után.
    Az a paszta lehet hogy nem alkalmas arra, hogy két teljesen sík felületettet, tartósan összeszorító erő jelenlétében hézag nélkül kitöltsön.
    Ha emlékeim nem csalnak, a noctua hűtők talpa érdes kialakítású, lehet pont azért, hogy a hozzá ajánlott paszta bele tudjon tapadni, mindig maradjon annyi paszta a hézagokban ami folyamatosan nedvesen tartja a felületet, megtartva a paszta jó működéséhez szükséges min. vastagságot.

    Ha lesz hosszabb távú tapasztalatod azzal a pasztával, esetleg leírod hogy milyen tulajdonságai vannak, arra hajlandó vagyok kíváncsi lenni. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák