Új hozzászólás Aktív témák

  • ada19

    senior tag

    válasz igi #29038 üzenetére

    Nekem L9i van 2 hete, CM Elite 110 házban, lefelé néző táppal emlékeim szerint hasonló távolság van hűtő és táp között. Tehát nálam is egymás ellen dolgoznak viszont nekem első 12 centis szintén Noctua venti eteti őket friss levegővel, a táp pedig kiszívja a házból a meleget.

    54W TDP procival és 25 fokos szobahőmérséklettel 27-29 fok idle, max 61 fok load hőmérséklet amire képes lehűteni, alacsony-közepes fordulaton (max fordulat körül ez is hangos már, mondjuk nagyságrendekkel lágyabb és elviselhetőbb hangja van mint pl. az Intelnek), ami gyakorlatilag teljesen néma fél méterről zárt házban.

    Hivatalos álláspont szerint a te procidhoz csak úgy ajánlják ha Turbo ki van kapcsolva és jó a ház szellőzése: http://www.noctua.at/main.php?show=nh_l9i_tdp_guidelines, persze ezen lehet változtat ha alacsonyabb feszültségen járatod.

    A meleg elszívása nem ajánlott a VRM hűtés miatt, valamint ha mindenképp ilyesmiben gondolkozol érdemes lehet ránézni a nagytesójára is: Noctua NH-L9x65 - mondjuk nem tudom mennyire szerencsés ha fél centiről tolod bele a meleget a tápba. :)

    Szerk.: ha nem gond az ára, akkor L9i + 25mm magas 92mm-s hűtő is feltehető rá (Noctua NH-A9 PWM), ami sokkal jobb paraméterekkel rendelkezik mint ami hozzá jár (max fordulaton 50,5 m³/h vs 78,9 m³/h, 19,9 dB(A) vs 22,8 dB(A), 1,64 mm H2O vs 2,28 mm H2O).

    [ Szerkesztve ]

    Mégsenem

Új hozzászólás Aktív témák