Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
AMD Kabini E1-2500 vagy E2-3000 APU-val szerelt mini-itx lap elérhető már valamelyik gyártótól?
HTPC-hez való lapot keresek, de E-350 APU-s lapot már nem akarok venni.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
válasz radi8tor #17703 üzenetére
Az E-450 régi architektúrás Bobcat.
Egy KBN-I/5200 Kabini APU-val szerelt lapot szívesen vennék, de úgy nézem nálunk ez nem kapható.
A prohardver is írt erről a lapról: KBN-I/5200.
[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz OddMan #17704 üzenetére
Ahogy korábban írtam, ezek még csak jövőre várhatóak. Mint alternatíva mondtam E-450-et, ha nem akarsz várni tavaszig.
⭐ Stella
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Havernak kellene a H61M-ITX lapjára egy komolyabb procihűtő a ref. helyett.
Magassággal nem lesz gond, mert egy bitfenix prodigy-ben van, de elég közel van a Pci-e sínhez.
Tudnátok valamit ajánlani 10 000Ft -ig?
Esetleg egy Cm Hyper 212 evo jó lenne? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mercutio_
félisten
válasz Kreash #17707 üzenetére
HookR alábbi hsz-e, és az abban linkelt korábbi hsz tartalmazza az ilyen hűtőket.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aktív tag
Üdv. Nekem lenne egy ilyen alaplapocskám. Nektek milyen tapasztalaitok vannak erről a lapról, nekem 1 hete van meg de kinlódás kinlodás hátán, nem lehet benne a procit tunigolni se mert teljesen meg hülyül töle a lap, jelen pillanatban ott állok hogy se win-t telepiteni se belépni a win-be nem tudok betölta logo és utána fekte képernyö... esetleg nincs ötletetek mi lehet a gond? akinek van ilyen lapja? üdv.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
HookR
addikt
válasz Kreash #17707 üzenetére
Igen, a Cooler Master Hyper 212 is elfér PCIe slot közeli CPU-kon VGA-val együtt úgy, hogy a szélesebbik oldala lesz párhuzamos a VGA nyákjával. Az ilyen nagyobb hűtőket nem tartom számon, éppen ezért megfordítanám a dolgot: ha találsz még megfelelő árú, szimpatikus jelöltet, írd ide és megmondom jó-e.
Amúgy milyen alaplap pontosan? Mert ezek között is van néhány mm szórás a PCIe síntől.(#17712) Mercutio_: Az aktuális lista itt található. Ám ez inkább az alacsonyabb hűtőkre vonatkozik.
Elférő nagyobb toronyhűtőkről itt esett szó, de ezek meg rendre drágábbak a megadott keretnél.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
-
Kreash
aktív tag
Listát majd átnyálazzuk, de toronyhűtőt szeretnénk inkább.
Mondjuk ahogy láttam 10 ezerből már lehet venni használt corsair kompakt vizhűtést is,
bár haver nem igazán akar vizet a gépbe.
Majd holnap szétnézünk még, pár lehetséges toronyhűtő után.(#17717) pils00
Hát igen, vagy maradnak a 92mm-es ventisek.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mattanyahu
tag
velociraptor scratchbuild @bit-tech
az elején én még dolgoztam volna
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
HookR
addikt
ASRock FM2A88X-ITX+ - [link]
- FM2+
- 6 SATA + 1 eSATA
- CPU foglalat középenEgyelőre csak bélyeg méretű képpel.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Hej! Mini gépet keresek IP-kamerák kezelésére. Merevlemezünk viszont van. Vajon lehet anélkül kapni "komplett" gépet, vagy mindenképp magamnak kellene építeni a masinát? Árban hogy éri meg jobban?
4 csatornát kell rögzítenie, de egy ősrégi Dell is elvitte, úgyhogy a legminimálabb (fogyasztású) is elég. Mivel win7 kerülne rá, így 2 GB memória jó lenne bele, több nem kell. Érdekel használt és új is. Mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Black&White
addikt
Találtunk eBay-en egy Jonsbo (köszi, hogy linkelted anno) forgalmazót innen Európából, úgyhogy lassan nekiugrunk az alkatrészek beszerzésének.
Van valami közelítő tipped, hogy mikor lesznek ezek a lapok itt Mo-n is elérhetőek (mini-ITX, esetleg micro-ATX érdekel)?
Nagyon úgy néz ki, hogy egy A10-6700T köré épül a gép, arra is várni kell még pár hetet, de azért elcsúszni se szeretnénk nagyon. -
jilian
addikt
Sikerült eladnom a nem kicsi házamat, így az ITX rendszer kicsücsült az asztalra.
(igen sikerült a csavarhúzós bekapcsolás, leszigszalagoztam mindent, hogy az asszony véletlenül se hadonásszon máshol a csavarhúzóval )És most ház keresőben vagyok. Amit itt átfutottam, egyik sem lenne az "esetem" (vagy még nem is kapható )
Tehát ami nekem kellene:
- usb 3.0 kimenet
- dvd író nem kell, viszont az 5,25" helyére szeretnék betenni egy hot swap-os recket (még jobb lenne ha ezt alapból tudná a ház)
- 2-3 SSD -nek hely
- vid. kari sem kell
- ne legyen nagy, a prodigy pl már sokSzóval vannak igények....
-
HookR
addikt
válasz Black&White #17726 üzenetére
Gondolom még idén. De hogy azon belül mikor... passz.
(#17727) jilian: Nem túlontúl elszállt árfekvésű házak például:
- Cooler Master Elite 120
- Cooler Master Elite 130 (Még nem kapható)
- Lian Li PC-Q07
- Lian Li PC-Q27 (Személy szerint erre szavazok)Esetleg:
- Chieftec BT-02B-U3 Bár rendelkezik 5.25"-es hellyel, az előlapja gyárilag nem teszi alkalmassá mobil rack-kel történő használatra, átalakítást igényel. Illetve vélhetően az SSD-k rögzítését is magad kell megoldd. Ez utóbbi mondjuk nem nagy kihívás.[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
all!
A Q27 tényleg szép letisztult formaterv, és a mérete is ideális. Viszont ha később ismét beruháznék valami erősebb konfigra a szellőzés kicsit nehézkes ebben a házban.....
Az Elite 130 meg csak 8 cm-rel hosszabb és nagyon jól szellőző. Mikor lesz kapható?
-
LonGleY
veterán
válasz LonGleY #17725 üzenetére
Kellene nekem egy használt alternatíva is a hivatkozott hsz-emben leírt célra (IP-kamerák kezelésre), a lehető legkisebb fogyasztással.
Újként már körvonalazódott az ASROCK B75M-ITX / INTEL Celeron G1610 2.60GHz 1155 BOX / EPC2 mini-ITX számítógép ház trió, de ez így 50-ből jönne ki memóriával, de inkább 30 lenne a cél.
Tudtok ajánlani az apróról megfelelő gépet? HDD nem kell. Tnx!
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Mercutio_ #17737 üzenetére
Ezek tényleg nem kellenek.
Rosszul linkelted, a típus alapján pedig több verzió is adott.A használtra lenne tippetek? Szabad egyáltalán ebben a kategóriába azzal foglalkozni?
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz LonGleY #17742 üzenetére
Nézd, az apró kínálatával az van tisztában, aki keres valamit éppen. Én (és talán más is) például nem is Magyarországon élek, tehát nekem már duplán nem releváns az otthoni használtpiac, de a többiektől sem várható el hogy azért naprakész legyen hogy másnak tanácsot adjon.
-
LonGleY
veterán
válasz Pista0001 #17744 üzenetére
Nyilván, olyasmire gondoltam csak, mint pl. a Notebook-oknál is szokták írni, hogy X és Y típusokat esetleg érdemes megnézni. De itt ez biztos összetettebb kérdés, mint ahogy az asztali gépeknél is az, a sok variálható alkatrész miatt.
Amúgy még ha nekem kéne, utána is olvasnék rendesen, de egyszerűen nincs idegzetem másnak 20 ezret spórolni, mikor már egyszer ajánlottam neki egy normális új konfigot (és nem mellesleg van rá pénze). Akkor pattanok, köszi az eddigi helpet!
[ Szerkesztve ]
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Adott egy CHIEFTEC BT-03B házikó, amit állítva használnék, így alulra esne a táp. Egy FSP300-60GLS tápot építenék be, aminek a "hasán" van egy 8cm-es venti, ami szív befelé. A ventinek van rácsos kidolgozása a házikó falán. A kérdésem az volna, hogy melyik irányba álljon a táp ventije beépítéskor?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Pista0001
addikt
válasz LonGleY #17745 üzenetére
menüben elnavigálsz az 1155-ös alaplapokig, aztán keresőben ITX. Amit dob, az van. Nagyjából ennyi. Amúgy képzel el, hogy ha neked nincs idegzeted valakinek spórolni akit - feltételezem - ismersz, akkor nekünk mennyire van idegzetünk spórolni neki, hisz mi még csak azt sem tudjuk hogy ki az.
-
Mercutio_
félisten
válasz LonGleY #17745 üzenetére
Mivel mennek fel az árak az apró nem biznisz, mindenki új közeli árban akarja eladni a használt cuccát, mert úgy van vele, hogy még mindig olcsóbb mint a boltban ma, és holnap még drágább lesz a bolt, így előbb-utóbb úgy is elviszik.
Ja, ha valakit érdekel elképzelhető, hogy megválok az SG05-ömtől
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Pista0001
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kupon kunyeráló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Crypto Trade
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lexus, Toyota topik
- Robotporszívók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- ASRock h510 pro btc+
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest