Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Embroi
csendes tag
Kösz a segítséget mind a kettőtöknek!
Majd este,ha a család már nem netezik felrakom és majd írom a fejleményeket.Nem az kínai hanem az ellőző
félreérthető voltam: "állítsa be úgy a routert hogy ne dhcp-től kapja a címet. De ugye ezt meg nem lehet.."
. - mivel onnét nem kapja..[ Szerkesztve ]
Acer Aspire 5715z
-
infectedmann
őstag
Egy WRT54G (ver.7) router -t nyúzok.
Az lenne a gondom, hogy én LAN -on keresztül csatlakozom hozzá, az öcsém WLAN -on és amikor öcsém is fel van csatlakozva akkor nálam elég gyászos a netkapcsolat.
Pl.: 20k-30k -val tudok letölteni 6MBit helyett. Online poker folyamatosan ledobál. Böngésző se tud mit kezdeni magával.Valakinek van valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz infectedmann #6652 üzenetére
Öcséd ugye torrentezik?
Tuti nem ez lehet a gond, de az ip-k jól be vannak állítva (öcsédé és a tied)?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz infectedmann #6654 üzenetére
A torrent megeszik mindent előled. Vagy megkéred, hogy állítsa be a torrentet kevesebb szálra, és kisebb sávszélességre. A feltöltést max. feltöltési sebességetek 80%-ára.
Szóba jöhet még a QoS beállítása is. Itt a fórumon már leírták hogy mit kell vele csinálni.
Mellesleg jól orrba kéne verni az öcsköst...
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
infectedmann
őstag
Hiába verem orrban csak hülyébb lesz.
Nah majd jól átkonfigurálom az utorrent -et nála.Most így hirtelen átfotuttam QoS kulcsszóra kiadott találatokat, de nem botlottam bele részletesebb leírásba.
Amúgy ennél a WRT54G (ver.7) típusnál le lehet cserélni a firmware -t vagy esélytelen?
-
h_143570
addikt
válasz infectedmann #6656 üzenetére
Ha G es v7 akkor sajnos nem.
-
keyman
tag
Sziasztok!!!
Van egy WRT54gl v1.1 Routerem, és szeretném most befrissíteni!
Pillanatnyilag gyári firmware "4.30.7" van rajta. Mivel számomra fontos a magyar felület ezért a dd-wrt mellett döntöttem.......Ha jól tudom először egy mini generic.bin file-t kell felraknom utána a végleges wrt-t.....Amiben a segítségeteket kérném az az...hogy írjátok már le légyszives a frissités pontos menetét ill. belinkelnétek a 2 file-t amit fel kell raknom mert én nem tudom kiválasztani 100%-os biztonsággal és félek hogy elszúrom.
Hát előre is köszönöm!A jómodor nem szégyen!
-
keyman
tag
Szia!
Köszönöm szépen holnap kipróbálom és visszaszólok,hogy mik a tapasztalataim.
Van még egy WRT54GC V2.0-ás routerem is létezik ehez is valami hasonló? A lényeg, hogy itt is fontos volna a magyar felület!
Szeretném a két routert összekötni Wlan, A gl-t kötném a modemhez, ami az irodában van, és a gc volna a lakásban, hogy ott is tudjak netezni. Sajnos a lakásban látom a routert de a kártya már nem tud visszakomunikálni, ezért gondoltam erre a megoldásra.
Köszi!A jómodor nem szégyen!
-
FABRICIUSZ
tag
A 54 GL- nél ha a gyári firmet szeretnéd átírni a DD-WRT- re a mini verzióval kell kezdeni. ami( 2,8 MB nagyságú )
A 4MB ram le van korlátozva 3MB -re, a mini verzió kitörli a korlátot és utána ráfér a generic verzió (3,6MB)
Ha a genericel kezd jó esély van rá hogy többet nem tölt be.
Némi ügyeskedés és a ruter belsejébe való belenyúlással lehet rendbehozni.
Nekem kellet ügyeskednem , ráadásul nem is az enyém volt a GL , de sikerült feléleszteni.
Úgy hogy csak óvatosan
Más fórumon leírtam miként sikerült jól felrakni hátha tudsz belőle mazsolázni.//// Szia bár van linksys-es fórum de biztos nem lesz sértődés ha ide írom neked miként csináltam . XP-n a vírusirtót és a tűzfalat letiltottam, kábel a lan ba táp bedug betölt a ruter .
A DD-WRT oldalárol ( http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv3/dd-wrt/downloads.html ) a downloads / v24 / Broadcom / Linksys / WRT54GL 1,1 / dd-wrt.v24 sp1 mini generic .bin és a dd-wrt.v24 std generic.bin re lesz szükség.
Én az asztalra szoktam kirakni könnyebb megtalálni.
A ruterbe belépve Exploler!-t megnyitod és belépsz a (192.168.1.1) menübe.
Adminisztration/ Factory Defaults / yes-t kijelölöd utána save settings-t nyomsz .Gyakorlatilag a rutert alap helyzetre állítod, ha újból betöltött belépsz Firmware Upgrade-ba .
A tallózás gombra lépve kikeresed az asztalra kitett dd-wrt.v24 sp1 mini generic.bin-t
szigorúan a mini generic bin-t majd a upgrade .
Ekkor tölti be a ddwrt-t , e közben ne áramtalanics ne húzz ki vezetéket addig ne nyúlj hozzá amíg a rutren a power led villog ,ha már stabilan világít és a monitorodon a dd-wrt kezelő felülete jelenik meg .
Ha nem jelenik meg akkor a 192.168.1.1 el ismét belépsz ,ezek után tudod felrakni ugyan igy a std generic bin-t .
Az a lényeg hogy a minivel kezd mert különbben könnyen használhatatlan lesz aruter. Ha tomato-t választod ( http://www.polarcloud.com/tomato ) a kiválasztott 1.21 est letöltöd ennek is letöltve bin file ként kell szerepelni ezt a talozás gombal kikeresve upgradeled. Ne kapkod el ha nem világos valami inkább kérdez a fórumon .Sikerülnie kell
szia///
[ Szerkesztve ]
FABRICIUSZ
-
keyman
tag
válasz FABRICIUSZ #6661 üzenetére
szia! igazad van!!!!!
Meg ugyan nem állt a router de azt irta ki, hogy nem sikerült a frissitést!
De a router működik.
Valószinű, hogy az álltalad is leirt memőria korlát lehetett a hiba!!!
Mindegy az a lényeg hogy nem térdelt le
most megpróbálom az általad leirtakkal is
A két router összeakasztására továbbra is várok segítséget "mit hogyan kell beállítani"
THXA jómodor nem szégyen!
-
FABRICIUSZ
tag
Igen és ami még fontos nem mindegy hogy v1.0 vagy v 1.1 ,a készülék alján találod meg .
Ami kimaradt a leírásból célszerű a mini felrakása után 30másodperces reset-et megcsinálni és a rákövetkezőleg a standard után is (na eszt szépen megfogalmaztam )CL7A = WRT54GL v1.0
CL7B = WRT54GL v1.1
CL7C = WRT54GL v1.1
De ha egyszerűbb Skypén összefuthatunk .[ Szerkesztve ]
FABRICIUSZ
-
keyman
tag
válasz FABRICIUSZ #6663 üzenetére
Hello!!!
A skype nekem nagyon megfelel. Ma este is elérhető vagyok de csak írni tudok, mert a gyerekek alszanak már. Honapra viszont egyeztethetünk egy időpontot amikor neked is jó, és akkor tudunk dumálni is.
így megtalálsz....csak jelölj be
Előre is köszi az önzetlen segítséget.[ Szerkesztve ]
A jómodor nem szégyen!
-
h_143570
addikt
válasz FABRICIUSZ #6661 üzenetére
A 3MB korlatozas csak a v1.0-nel szerepelt, a jelenleg leggyakrabban kaphato v1.1et ez nem erinti.
-
h_143570
addikt
Erdekes, ezek szerint akkor mar vagy 2 szer kinyirtam a routeremet.
A hivatalos flash leiras a kovetkezo helyen talalhato.
http://dd-wrt.com/wiki/index.php/Linksys_WRT54G/GL/GS/GX#Firmware
Nalam gyakorlatban is mukodott a csak a STD felrakasa, ha szorakozik akkor mehet a 2 lepcsos micro majd STD.DD-WRT v23 and higher work on this router.
This router works well with v24 rc7.
There are no special requirements for flashing this router apart from first installing V24 generic mini (or micro) from the Linksys stock firmware web interface, then once it is loaded and restarted, installing the standard generic image. This router does not support MEGA versions of DD-WRT. If you already have an earlier version of DD-WRT installed (for example v23 or a v24 release candidate), you will not be bound by the 3MB firmware size limit imposed by the Linksys stock firmware and may thus flash a standard, voip, or vpn image directly without first doing a mini or micro.
[B]Note that recently purchased Linksys WRT54GL v1.1 devices ship with a version of the Linksys firmware that does not impose a 3MB size limit on firmware. In other words, it is not necessary on these models to first flash micro/mini. Instead you can just flash the standard, voip or vpn firmware directly from the Linksys OEM firmware.[/B] -
For357y
aktív tag
Üdv! Ismét a #6538-as kommentemmel kapcsolatban írok! A net úgyan rögtön elindult amint beírtam amiket megadtál, de napokra elmegy továbbra is! A Windows hálózati diagnosztika szerint a probléma: [link] Lehetséges, hogy a probléma nem nálam van, hanem a "gazdinál"?
[ Szerkesztve ]
"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."
-
Tonyk
veterán
válasz For357y #6671 üzenetére
, mert kikapcsolja a routert.
Próbáld csak meg, hogy amikor nincs net, akkor pingeld meg a 192.168.1.1-et. Nem lesz rá válasz. Ha lesz akkor vagy kihúzza a madzagot a routerből vagy nyom egy disconnect-et.
Így jár az aki lopikálja más interNYETét.
[ Szerkesztve ]
-
For357y
aktív tag
Pingre volt válasz, már próbáltam. Akkor gondolom nincs mit tenni. Illetve van: Vagy türelmesen várni, amíg ők is netezni nem kezdenek, és akkor nekem is csurran-cseppen valami, vagy egy felhívást kiragasztani a lépcsőházban, hogy ne kapcsolja ki a modemet!
"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."
-
Pali79
aktív tag
Üdv! A problem a következő: pár napja felraktam a tomato 1.23-at, eddig a gyári volt rajta gond nélkül. Most is csak azért váltottam, mert a szomszéd srác rajtam keresztül netezik wifin és szerettem volna lekorlátozni a netjét, mert ha ő tölt valamit (elég sűrün) akkor nálam meghal a net (szinte). Az a gond, hogy mióta felraktam a tomatot a gépe nem is látja a hálózatot, nehogy netezni tudna Valakinek valami ötlet?
-
Attix82
addikt
Udv:
Van egy Linksys WRT54GL tipusu routerem, ratettem a tomato 1,23-as versiot, es a port forwardokat nem fogadja el, csak ha be van kapcsolva az uPnP funckio es amelyik progi tamogatja azt felismeri es beengedi.Van valakinek otlete miert lehet ez? Ha visszateszem a gyarot, akkor teljesen jol atangedi a portokon amit beadok neki.
-
keyman
tag
Igazad van illetve a link amit betettél teljesen helyén való.
A hibás frissítés után a router ment tovább mint ha mi se történt volna
Viszont másnap újraindítottam és megállt minta szög..csak villogott.
Az álltalad belinket modszerrel és nagyon sok segítséggel amit a neve elhallgatását kérő személytől kaptam........"FABRICIUSZ"
Ezer köszönet neki
Tehát az én esetemben igenis kellett a mini file is!!!!!!
Mindenkinek köszönök mindent!!!!!
Legföképpen neked FabriciuszA jómodor nem szégyen!
-
Pali79
aktív tag
Megcsináltam a reset-et. Utána lépésről.lépésre kezdtem előről. A tapasztalat az volt, hogy amint a biztonságot beállítottam wpa/wpa2 personal-ra abban a pillanatban elvesztette a kapcsolatot. Most Mac cím szűrés van, most megy, de azt hallottam, hogy ez nem elég biztonságos. Most sem tökéletes a dolog, mert néhány percenként megszakad a wifi minden gépen és csak kézi erővel lehet rábírni, hogy újra menjen. Erre valami tanács?
-
FABRICIUSZ
tag
válasz For357y #6673 üzenetére
Van olyan ruter amit be lehet állítani oly módon , ha nincs adat forgalom bizonyos ideig ,
( amit beállítható ) lekapcsol a szolgáltatóról .
Lehet nálad is ez áll fenn .
A hálózati nevéből nem derül ki a ruter márkája . mert lehet hogy be tudnál lépni a konfig oldalra.
Meg ha a készülék gazdája automatikus dhcp-n van te meg fix-en azt nem mindegyik ruter szereti , és ezért dob le.FABRICIUSZ
-
Tonyk
veterán
válasz FABRICIUSZ #6686 üzenetére
"Van olyan ruter amit be lehet állítani oly módon"
Én még nem láttam olyan router (pedig sok fordult már meg a kezemben sok=nem egy pár db), amiben ne lett volna ez "funkció"
Meg ha a készülék gazdája automatikus dhcp-n van te meg fix-en azt nem mindegyik ruter szereti , és ezért dob le.
Mi az az automatikus dhcp? DHCP-ből van statikus meg dinamikus. Szerintem dinamikusra gondoltál. Elvielg, ha véletlen a dhcp egy már foglalt címből oszt ki, akkor ip ütközés lesz, ezért nem dob le, úgy hogy a router közben meg pingelhető. De ezt az operációs rendszer is kiírná.
-
gege71.hu
addikt
Halál nyugodt vagyok.
Valószínűleg rosszul neveltek ezek szerint, hogy én ezt nem tartom helyesnek...ennyi.
Smiley ide vagy oda...akkor sem használom a szomszéd wifijét, pláne nem rendszeresen.Pedig van itt is a szomszédságban egy nyitott hozzáférés. Nem használom, nem is fogom, csak láttam pár mobileszközünk listájában. Ehelyett: van egy saját amit azért_jelszavatam_le, hogy ne feküdjön más a kanapémra a tudtomon kívül.
...
de...
rég rossz ha már ezt magyarázni kell...felejtős...[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz gege71.hu #6689 üzenetére
Midenkinek a lelkiiseretére van bízva mit csinál, így azt sem hiszem, hogy a Te fórumbéli erkölcsi útmutatásod -még ha van is igazság abban, amit írsz- bármit is változtat majd rajta. Ez a prédikáció egyébként sem egy fene nagy neveltetésről tett tanúbizonyságot... de tényleg felejtős...
-
FABRICIUSZ
tag
Nagyüzem !!!
[link]FABRICIUSZ
-
tomi_
csendes tag
Sziasztok. Olvasgattam a fórumot, de nem találtam érdemben infot az 54GC routerről. Van valakinek tapasztalata erről a típusról? Elég olcsón hozzá lehet jutni, és amire kellene, azt szerintem tudja. Egyébként jómagam is GL-t használok, maximálisan elégedett vagyok vele.
-
Tonyk
veterán
Az a baj, hogy megveszitek ezt, aztán majd itt lesz a sírás-rívás, hogy miért nem megy rá ez meg az...
Egy pár hozzászólással feljebb már leírtuk, a GL kipróbált jól, működik, stabil. Ismerjük, ennek ellenére ...na, mind1 nekem.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
tomi_
csendes tag
Ha árban nem lenne különbség, egyáltalán nem gondolkoznék a gc-n. Egy jól működő "fapad" wlan router kellene, és arra lehetséges, hogy megfelel. Csak gondoltam, megkérdezem, hátha valaki használja, és vannak tapasztalatai, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- RAM topik
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest