Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz #19103744 #35670 üzenetére

    Ha érdekel a nyomtató és annak barkácsolása, akkor olcsóbbal is lehet kezdeni.
    Ha inkább nyomtatni szeretnél, akkor érdemes drágábbat venni.
    Én Anycubic Mega Zero 2.0-val kezdtem. Aztán vettem egy Creality CR-6 Max-ot, mert a Mega Zero-val nem sikerült kinyomtatnom azt, amit szeretnék. Az utolsó nyomtatásnál tönkrement a tárgyhűtő venti és mindenfele műanyag volt, mert nyomtatás közben elment a tárgy tapadása. Ekkor döntöttem a CR-6 mellett.
    Sajnos a CR-6-tal sem sikerült, pedig 5x annyiba került. Ráadásul a nyomtató hibás is volt.
    Visszatértem a MegaZero-hoz. Lecseréltem a szőnyeget üvegre, kicseréltem a tárgyhűtő és a heatbreak hűtő ventijét. Utóbbit azért, mert baromi hangos volt.
    De még mindig nem sikerült működésre bírnom. A szintezés jó lett már, de csúnyábban nyomtatott, mint a hibás CR-6. Végül a hotend-nél olyan helyen csordogált a műanyag, ahol nem kellett volna.
    Most várom az MK3S+-t. Hétvégén adtam le a rendelést, azt írták, hogy 6 nap a szállítás, de a státusznál még mindig csak a fizetett felirat van. A hétvégéik nem fog így ideérni.
    Remélem ezzel már ki tudom nyomtatni azt, amit akarok. Ha megvan és a továbbiakban is működik a nyomtató, akkor lehet, hogy ráköltök a Mega Zero-ra. Eladni nem akarom, mert nem kapnék érte annyit, amennyi az anyagköltsége most. Akarok rá egy új hotend-et. Ha azzal működni fog, akkor vannak egyéb cuki átalakítások stl formátumban is. Jobb hűtés, automata szintezés. És egy új lap sem lenne rossz a halkabb működésért, mert most nagyon hangos. De, hogy ebből mi lesz és mikor, azt nem tudom. Kedv és elfoglaltság függő is a dolog.

Új hozzászólás Aktív témák