Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz JulianSinulf #35311 üzenetére

    Először is az Isoprpil alkoholos törlés jó dolog, az rendben van, én is ezt használom zsírtalanításra. Én a hajlakkot nem szeretem, mivel mindenhová megy a permetből, nem csak az asztalra. Lila Nebuló ragasztót szoktam használni PETG alá üvegre, mivel az úgy letapad, hogy kitörhet az üvegből darabokat, de a ragasztóval könnyen leváklasztható, amikor kihűlt a bed. A lila Nebuló azért jó, mert nedvesen látszik, hogy hol van. Amikor PLA-t vagy ABS-t nyomtatok, akkor nem kell semmi, mindkettő letapad az asztalra minden trükk nélkül, üvegre és más felületre is, ha a szintezés jó. Ezek könnyen le is jönnek a hideg asztalról.
    Az anyag természetesen kicsit mindig csorog a meleg fúvókából, mivel amikor betölti az extruder a szálat, akkor egy kis túnyomás keletkezik és a meleg műanyagot a gravitáció is vonzza lefelé. Ezt én is csipesszel le szoktam szedni, mielőtt elindulna a nyomtatás.
    Az rendben van, hogy a tálca szélére húz két csíkot egymás mellé, ez a tisztítás és a nyomás beállítása a fúvókában egyenletesre. A szoknya elején kihagyhat egy keveset, mivel a tisztítócsík után az extruder visszahúz valamennyi anyagot, hogy lehetőleg ne csorogjon, majd a szoknyát rajzplva - én 2-re szoktam beállítani - szépen beáll a nyomás és amikor elkezdi a nyomtatást, akkor már folyamatosan jön az anyag.
    Azt, hogy a fej a felmelegedés alatt hol várakozzon, be lehet állítani a start G-code-ban a szeletelőben, hogy ne középre csorgasson anyagot, míg vár az igen nagy asztal felmelegedésére, mivel a hotend sokkal hamarabb felmelegszik, mint az asztal, ezért van ideje csorogni az anyagnak belőle.
    Az extruder lépésszámát, hogy pl. 10 cm-et beállítva pont annyit toljon, célszerű beállítani, hogy megfelelő mennyiségű anyagot nyomjon. Be kell hangolni az X, Y és Z lépésszámokat is, hogy pont mérethelyesen nyomtasson minden irányban. Ha ezeket már megtetted, akkor nem kell.
    Az extruder szorosságát úgy állítsd be, hogy ne rágja a filament szálat, de rendesen megfogja, nem ördöngősség. Ha a szálon - amikor kihúzod az extruderből nyomtatás után - kis halvány fognyomok látszanak, de azok nem mélye és az extruder nincs tele anyagtörmelékkel, akkor biztos jól állítottad be a fogaskerekek szorosságát.
    Ha az első réteg nyomtatásánál kattog az extruder, akkor vagy nem elég szoros az extruder, vagy nem elég meleg a hotend az adott anyaghoz és nem olvad meg rendesen - ez hőtoronnyal megállapítható-, vagy a fúvóka túl közel van az asztalhoz és nem tudja az anyagot kinyomni a kisebb résen és erőködik (ez látszik az első rétegen, mivel szétkeni az anyagot az asztalon, ez szintezési probléma).
    Sajnos ehhez a nyomtatóhoz nem tudok konkrét tanáccsal szolgálni, mivel ilyenem nem volt, csak elméleti síkon próbálok segíteni.

    A Mega Zero 2.0-hoz az alábbi csapágyas vetilátort tudom javasolni tárgyhűtőnek, nem olcsó ellenben dual golyóscsapágyas, jó minőségű és tartós. A kínaiak 2 db-os csomagban árulják, ezt használják a Voronok-hoz is. [link]
    Ugyan ez hasonló áron + szállítási költség magyar boltból is darabra. [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák