Új hozzászólás Aktív témák

  • Thulcandra

    senior tag

    válasz kem #4023 üzenetére

    Hihi, te is belestél abba a tévhitbe amiben mostanában nagyon sokan bolyonganak, örülök neki veszettül, hogy egyre többen nézegetik a winyójuk SMART értékeit, csak az a baj, hogy ahogy most te is teszed, sokan félreértelmezik ezeket, és fals információkat terjesztenek.

    Ebben a gépben pont van egy 5 éves seagate, ha jól látom HDsentinel -ből szedted az adatokat, nos nálam ez:

    Raw Read Error Rate küszöb:6, érték 53 (tyűha)
    Seek Error Rate küszöb:30, érték 87 (ajjaj)

    (kicsit félelmetes, hogy majdnem ugyanakkora az érték mint nálad)

    Mégis... a winyón nincs egyetlen egy reallocated sector se, adatvesztés, particióvesztés, semmi galiba nem volt vele... HUMM... hogy lehet ez?

    A képlet egyszerű: Seagate winyók érthetetlen adatokkal szórják teli ezeket és még pár smart mutatót és a legjobb az, hogy a HDsentinel írójának és ne aggódj, az összes többi smart kiolvasó program írójának sincs halvány lila gőze arról, hogy ezeket az adatokat hogyan kell értelmezni.

    Ebben a hsz-omban az első kettő egy-egy Seagate SMART screenshotja [link]

    Félelmetes nem? Még sincs egyik winyónak sem semmi baja.

    Én igyekszem mindig több forrásból is alátámasztani a tapasztalataimat, mert nem szeretnék senkit se félrevezetni, örülnék, ha minnél több ember megpróbálná így csinálni a dolgait ;)

    " Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

Új hozzászólás Aktív témák