Új hozzászólás Aktív témák

  • Adzo82

    tag

    Üdv!

    Elnézést, ha a visszaolvasásom nem volt elég alapos ebben a témában, de egy olyan kérdést szeretnék feltenni, ami talán még nem volt.

    Ma kapható még ASUS GTX 980 ti GOLOD20th ami nagyon komoly "kis" kártyának tűnik. Meg van szintén még a mai napon Gigabyte GTX 980 ti Extreme OC ami szintén hasonló tudást birtokol. Ugye a tudás egy dolog, de talán évekkel később gondok lesznek a hűtéssel... talán. Nem tudhatom. Ezért kérdezek olyanokat első sorban akik tudnának nekem tanácsot adni, hogy melyikkel járok jobban a fenti 2 kártya közül.

    A hűtést tekintve mindkettő léghűtéses. Asus kettő, Gigabyte három ventilátoros. Asus vízszintesen egybefüggően laminált bordázatú, tehát alul felül zárt + a ventilátor rögzítő keret is zárt alul és felül részben, míg a Gigabyte-nál függőleges a bordázat, alul, felül nyitott és a venti rögzítő keret is, mivel a három légkavaró alul és felül kifele is tolja a meleg levegőt. Az Asus fentilációs mechanikáját nem értem, nem láttam sem leírást, sem rajzot róla. Vajon melyik a hatékonyabb? Vagy lehet, hogy nem lesz érdekes, hogy mondjuk az Asus 4 év múlva 90 fokon hajtja ki a gémet maxon, és ugyan ezt akkor a gigabyte 80 fokon? Hisz a mostani GTX 770 alap OC-s 4gb-s Gigabyte kártyám is full hd + veryhigh-on kissé zavaróan szaggat az fps hiány miatt pl Fallout 4 alatt, és ezt 90 fokos terhelés mellett. De letekerve sima full hd + High-on teszi 50-60 fpssel 70-75 fok terhelés mellett. Szóval előbb lesz tudás problémám, mint túlmelegedés problémám? Ergo = ne foglalkozzak ilyen mélyrehatóan a hűtéssel, mint inkább a tudásszinttel? Elsősorban a megbízhatóság, a tartósság érdekel. Kiadok miatta + 50k-t ha kell. Csak adjatok valami jó tippet légyszi.

    (És, ha valaki be tudná nekem mutatni az Asus fenti kártyájának hűtési mechanizmusát azt külön megköszönném. Hogy értsem. Mert jelenleg, nekem úgy tűnik, hogy nagyon egyszerű, de nem hiszem el, hogy ez hatékonyabb lenne mint a fenti Gigabyte-é)

    Köszönöm!!!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák