Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
Mondjuk 120-at lehet adnék egy 3080-as bánya kártyáért is, csak nehogy újként kössenek ki nálunk. [link]
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
addikt
válasz arcitec #153051 üzenetére
Azért az index is csak lefelé száguld...
A 400 dolláros árat a 3070-esre írták.
És benne van ez is az eredeti cikkben :
However, something to note here is that these graphics cards aren’t being sold unit by unit. Buyers need to get at least anywhere from 100 to 200 units depending on the conditions of the seller.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
kwzatz
őstag
válasz omfgk #153052 üzenetére
Ha csak ez lenne a gond a cikkel... Mellé viszont az Ethereummal kapcsolatban leírtak is tévesek, ami aztán téves következtetéshez vezet. Még nem állnak át Proof of Stake-re augusztusban, a London fork jön, ami csak egy lépés a PoS felé (ami elvileg 2021 vége, de az is lehet, hogy csak 2022). A fee-t érinti, bevezetik a burn-t, megnehezítik a bányászatot, vagyis önmagában mind inkább árnövelő hatású, persze mástól is függ a dolog.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
koko52
nagyúr
válasz arcitec #153051 üzenetére
Ezt a cikket Robi néni írta a közértben? Kritikán aluli. Index...
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
VGA cserén gondolkozom, tudom tudom a legjobbkor, de nem a felsőkategóriát céloztam meg 1050TI-ről lépnék feljebb és a 1650S kártyát nézegettem. Megérné váltani? 1660S-em volt, de a nagy bányászlázban eladtam én is jóáron Igazából csak Warzonehoz kellene egy kicsit erősebb VGA többi játékommal elvagyok, ezért se akarok 2060 vagy felette lévő kártyát.
Aztán ha egyszer normalizálódnak az árak akkor egy 3070 lenne a cél" Just remember Manchester is RED! "
-
koko52
nagyúr
válasz arcitec #153057 üzenetére
A leírt tartalom egy bulvár, nulla szakmai alappal.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
GEIL
addikt
válasz Zimmi91 #153058 üzenetére
Milyen felbontáson és hány hz-en játszol ?
Warzone-nak kell a kraft....de az sem mindegy hogy "minőségi grafikán" játszol vagy "csutka butitás" és árnyékok nélkül stb ?
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
addikt
válasz arcitec #153061 üzenetére
Az eredeti forrásokat se sikerült jól lefordítaniuk/átvenniük. Nincs önálló gondolat a cikkben.
#153063 Sub-S : Igen, azt utólag pótolták. Tegnap még valamelyik NV topikba be lett linkelve és akkor még nem szerepelt benne az ,hogy ezek csak raklapos vásárlási árak. Hiszen ha az olvasó azt látja ,hogy csak 100 db vásárlása esetén ennyi, akkor nem kattint oda.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
koko52
nagyúr
válasz arcitec #153057 üzenetére
Könnyebb lenne azt idéznem ami valós.
Ami az itteni többséget megragadhatta az a 355k forintos 3080.
A POS-ról fogalma sincs hogy mikor esedékes. Ez jó esetben ugye jövőre lesz.
"A bányászatra használt videokártyákat az eredmény maximalizálása érdekében általában túlpörgetik, ami megrövidíti az élettartamukat."-- ez is baromság. (szakmai rész)
Valamint a kártyák nagy része költözik, ezért is indult el a diff felfelé, megérkeztek új helyükre.Szóval ez egy bulvárcikk egy hozzá nem értőtől aki azt sem veszi észre, hogy a nagy esés megállt rendesen úgy MSRP ~duplánál.
Más:
Valaki látott ilyen 80-120k-s 3070-3080 tucatjait kínában? Engem érdekelne, de komolyan! Link esetleg?[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
Valakinek van ezzel az Ipon-os TUF 3060 V2-vel tapasztalata?
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
aktív tag
válasz koko52 #153065 üzenetére
Amúgy már látszik a trend, hogy Kínában eladják aránylag olcsón, és ahova letelepednek ott bevásárolnak újra, akár magasabb áron, mert drágább az export a szállítás, vám+ÁFA miatt, illetve időigényesebb a szállítás, mint újra bevásárolni a célországban.
ui: ilyen mainstream média forrásokból nem érdemes IT trendekről tájékozódni. Politika/bulvár is csapnivaló manapság szinte mindenhol, szóval nincs túl sok létjogosultsága a fő csapásvonalon sem ilyen forrásból tájékozódni. (ezt kivétel nélkül értem az összes hírportálra, politikai szimpátiától függetlenül.)
#153066 nobela
Nincs semmi különbség teljesítmény/minőség tekintetében a V1-hez képest, hacsak nem Ethert szeretnél bányászni vele.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz arcitec #153061 üzenetére
Fentebb én is írtam, mi a gond, meg más is. A legtöbb ilyen cikknél nem azt mondanám, hogy "kamu", hanem inkább féligazságok, tévedések és ebből következően hibás következtetések sorozata. Ráadásul számít az, hogy hányan kattintanak, úgyhogy erre is tekintettel kell lenni. Arra jók maximum, hogy körvonalakban tudjon róla valamicskét az ember, hogy mi történik, de mindeközben nem árt folyamatosan tekintetbe venni az említett lehetséges féligazságokat és tévedéseket.
"Akkor írj egy jó cikket a témáról, ha jobb infóid vannak."
Ezzel meg általában az a gond, hogy aki ért hozzá vagy legalább valami fogalma van róla, az valószínűleg nem megy el cikkírónak az indexhez, mert hát miért tenné."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
koko52
nagyúr
válasz arcitec #153070 üzenetére
Ha szereted az ilyen dilettáns embereket akkor ezen [link] jót nevethetsz, de a kommenteken még jobbat. És ez egy magát szakinak nevező ember sok követővel .
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Szeretnék majd egy 3070 Ti-t, amin már PCIe 4.0 csatlakozó van, viszont az alaplapom még PCIe 3.0-s, kérdés, hogy kompatibilis visszafelé és ha igen, akkor van e valami teljesítmény csökkenés 3.0-val?
Megyen!
-
Garsza
veterán
válasz CptAdamica #153073 üzenetére
Igen és nem.
-
kwzatz
őstag
válasz arcitec #153070 üzenetére
Az, hogy valamivel olcsóbbak lettek a kártyák, az tény, meg még csökkenhetnek tovább is az árak, nem lehetetlen. Ha a BTC árfolyam tovább oldalaz (és vele együtt az egész cryptopiac) így 30-37k között, akkor ez folytatódik, ha netalántán még tovább mennek lefelé az árfolyamok, akkor még nagyobb esés is lehet a videokártya áraknál is. Tényleg egy nagy kérdőjel állapotában van most a dolog.
Nem szeretnék jósolni, hogyan fog történni, de szerintem legalább 1 hónap biztosan van arra, hogy nézelődjön az ember. Ezt azért gondolom, mert az valószínűtlen, hogy igazán hirtelen jelentősen kilőjenek az árfolyamok, és a videokártya piac is azonnal reagáljon. Ha mégis ilyesmi történne, akkor az megint valami extrém black swan esemény lenne."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
koko52
nagyúr
válasz Sub-S #153077 üzenetére
A nagyok (kicsik is) alulfeszelik, GPU -50% a RAM-ot húzzák stabil állapotig, ez valahol a gyári boost érték. Gondolj bele, több ezer kártya esetén ki akar kártyákat kihegyezni? Senki, csak az egy riges vagy egy kártyás emberek. Ha egy hibázik borítja az egész riget.
Nálam (klíma van) 50-60C (GPU) között mennek, VRAM 80C. Venti 30-40%.
Brutális terhelés, OC egy VGA-nak mi?
Amikor játszok a VGA könyörög a bányáért[ Szerkesztve ]
-
-
mert_csokis
senior tag
válasz kotibor #153084 üzenetére
Semmilyen téves tan nincs benne, a srácok kicsit túlreagálják a dolgot.
A videó lényege az, hogy 2x8GB mennyiségű RAM még bőven elég játékok alá jelenleg.
A többi szerintem inkább szimpátia kérdése.
Illetve, sokszor izzadtságszagú a dolog a tech tartalomgyártóknál, mert érzed rajta, hogy nagyon nem volt már ötlete, de valamit meg ki kell rakni, hogy felszínen maradjon.
Teljesen mindegy, hogy azt már előtte 30-an megénekelték.
A másik, amit sokszor elfelejtenek emberek, hogy az ilyen típusú csatornák eleve nem azoknak készülnek, akik a témával napi szinten foglalkoznak, és képben vannak.
A fiatalabb közeget célozzák alapvetően. Ez látszik a hozzászólásokon is.
Nincs ezzel baj, elfér...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
ribizly
veterán
válasz mert_csokis #153085 üzenetére
Egy apró gond azért van vele: Nem elég szakmai.
Elhangoznak ilyen-olyan szakszavak, kifejezések, de amolyan töltelék képpen.
Mondjuk elég szánalmas, hogy a mai itthoni fiatalok ezek alapják hozzák meg a döntéseiket, miközben végtelen, hiteles forrás van a neten angol nyelven, amiknél elég csak az ábrákat megnézni igazából.Mostanában fedeztem fel, hogy előszeretettel írnak olyan cikket itthoni "neves" gamer/it oldalak, amelyek valójában előtte ~3 nappal felkerült külföldi youtube videó alapján készültek. Természetesen nem az adott oldal külföldi youtube csatornája csinálta az eredetit sem.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Hegyirabló
veterán
válasz mert_csokis #153085 üzenetére
Egyetértek. Most elkezdjük megszabni, hogy ki és milyen Youtube csatornát készíthet? Majd döntenek a nézők. Ha szar lesz, akkor elfogynak.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz KAMELOT #153088 üzenetére
Igen, de ez még mindig az ő bajuk, és nem a mienk, ettől még se Te, sem én nem leszünk hülyébbek. Ha nekik ez a jó, felőlem nézzék.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
KAMELOT
titán
válasz Hegyirabló #153090 üzenetére
Egyszer néztem meg ezt a gyereket....mondom szakértelem sehol!
arcitec: egy oláh ci..ny műsort ne keverjünk egy szakmai topikba
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
vöhafra
csendes újonc
-
mert_csokis
senior tag
válasz Hegyirabló #153087 üzenetére
Sok minden megfér egymás mellett, a néző pedig választhat.
Én például szívesen nézek PCX videókat is, miközben iszogatom a reggeli kávét mondjuk. Annak ellenére, hogy egyértelműen a fiatalabb generáció a célcsoport.
Viszont szórakoztat, mert nem akar többnek látszani, mint ami. Önmagát sem veszi túl komolyan, és legalább látszik a srácon, hogy élvezi amit csinál.
Plusz, előfordul benne egy-két komolyabb, érdekesebb konfig, amit jó nézni szerelés közben.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Abel-0101
aktív tag
válasz mert_csokis #153093 üzenetére
Nem tudom, hogy vagy vele, de írásod alapján nem vagy fiatal.
Személy szerint nem tudom végignézni a 20 perces videót, mert néha annyi hűlyeséget, íróniát mondanak, hogy már idegesitő. Maga a hardver építése, tesztek jók, de az előbbi inkább a mérvadó, legalább is számomra.
Természetesen, szubjektív a dolog. -
Abel-0101
aktív tag
válasz omfgk #153096 üzenetére
A tulajok annyi pénzt akarnak rajta kicsikarni amennyit csak lehet, emiatt lesz az, hogy amire ott járnánk, hogy stagnálásból csökkennének az árak, addigra jön a 4.hullám, megint hiány stb..
Vicc ez a kapzsiság..Van egy határ, ami még korrekt, elfogadható, de némely árak (sajnos a többség), már átmegy ezen a határon.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest