Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz zsuri0 #48892 üzenetére
Szia. Ha ( mint előttem írták ) a Hisense nem jó, akkor szerintem a Sony marad.
Sokkal jobb a képminősége. Itt láthatod az adataikat : [link] .
A TCL csak 50 Hz, gyengébb a panelje, mint a Sonyé ( nem olyan korszerű ).
Előnye : jobb input, több HDR,
Mindkettő androidos, de a TCL be újabb van, hogy ez számít e valamit ez csak később derül ki. Üdv. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz rainman72 #48695 üzenetére
Köszi a jelzést! Nem tegnap, ma rendeltem meg Végülis az [55HAL7150] típusra esett a választás a DolbyVision és az Android miatt.
sweetlou6.wordpress.com
-
kinghabi
csendes tag
Sziasztok,
Haldoklóban a 8 éves LG tv-nk, ezért szeretnénk vásárolni egy újat.
Környezet:
-180 cm széles * 100 cm magas TV fal (nappali bútor része, fix méret)
-nappali közepe, kicsit balos elhelyezés
-vele szemben U kanapé
-ablakok a TV jobb oldaláról illetve szemből
-4mről nézzük a TV-tMihez:
-kábel TV (TV card)
-Netflix, Youtube, Spotify, USB-ről film, fizetős streaming oldalak (sport )
-Xbox 1, de hamarosan PS5 (bár egyre inkább rájövök, hogy gamer monitor lesz majd ehhez inkább, így a nappali tv nem kötelezően konzolra specifikálva
-Alma készülékekkel könnyen össze lehessen hozni (ennek még nem néztem utána)Elvárás:
65 inch TV-ben gondolkodtam, nagyobb a TV magassága miatt nem játszik (meg azért egy ekkora nappaliba ez a 65 inch tökéletes szerintem)
- LG, Samsung, Sony és Sharp volt az amit úgy tetszett
- jó távirányító
- hangrendszer egyelőre nincsKeret:
400.000 JMFTNagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
üdv,
SzabiPS5: kinghabi89
-
zsuri0
csendes tag
válasz KD6-3.7 #48894 üzenetére
Háát, a vlc/kodi nice-to-have, de a legfontosabb azért a képminőség. Eddig egyedül az U8Q volt a szóba jöhető tévék közül, amire első pillantásra azt mondtam, hogy "azta". De még nézelődök. Azért remélem hogy sima NAS-ról lejátszást manapság már mindegyik tv tudja a >200e forint árkategóriában.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Egy Samsung 55q80t tv vásárlásán gondolkozom. Viszont a ps5 topicban azt írták, hogy game módban, sem a fald led, semmi nem működik és botrányos képe van a tv-nek, ez igaz lehet? Elsősorban játékra szeretném használni, ez mellett persze filmet is nézek majd rajta, de fontos, hogy jó legyen játékra.
Most 270eFt környékén lehet hozzájutni, fél év múlva lecsúszhat alá, vagy szerintetek hamarabb fut ki, mint hogy olcsóbb legyen? -
KD6-3.7
őstag
Igen, mondjuk azt lehagytam, hogy pl após Thomson TV-t vett, Android rajta valami katasztrófa, de a képtől sem vagyok elajulva, 150korul volt 55". Akkor inkább a 110ezres Hisense aztán dugok rá Sticket vagy Chromecast-ot stb.
Nálam még mindig nem mérvadó az Okos TV rendszer. Valamiben mindig hibádzik. Talán majd a Google TV amit megkapnak a Sony-k elvileg.zsuri0 sztem is inkább a képminőség legyen fontos, mint az okos rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz balazs1022 #48731 üzenetére
Szia!
Sajnos nappal nem volt időm a tv-nel foglalkozni. Azért itt van pár kép:
Mennyezeti fénynél:
Színes kép különböző szögekben:
Sötét kép különböző szögekben:
Ez még egy hosszú zaridovel (kb 3 másodperccel) készült kép:
Samsung 75 TU8002 (VA panel)
Remélem segítettem
UI: Persze előleget csalogatni a háttérvilágítást, jo hosszú zaridovel (9 másodperc). De így is már allvanyrol fotóztam. És a szobában is olyan dolgok látszanak a képen ami szabad szemmel nem lathato:
Egyébként a mozgasmegjelenites olyan amilyet elvartam. Teljesen eletszeru. Úgy mozog a kép mint egy 100hz-esen. Ugyan ha be van kapcsolva ez a funkció akkor mindig tökéletes. Hirtelen mozdulatokkal szét tud esni az a kép részlet. De aligha zavaró. :)
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz balazs1022 #48909 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből:
Egyébként a mozgásmegjelenítés olyan amilyet elvartam. Teljesen életszerű. Úgy mozog a kép mint egy 100hz-esen. Ugyan ha be van kapcsolva ez a funkció akkor NEM mindig tökéletes. Hirtelen mozdulatoknál szét tud esni az a kép részlet. De aligha zavaró. :) Legalábbis engem nem zavar. Egy teljes filmnél kb 1% aranyban fordul elő.Ennél a video-nal: [link] 5:43 a felső és alsó videóanyag között nincs különbség. Egyforma folytonosaggal jatsza le. Míg ugyanez telefonon és monitoron a 24 fps-esen látszik H darabos.
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz balazs1022 #48912 üzenetére
[link]
Itt a kis kört nézd meg, úgy hogy a torzításcsökkentés be van kapcsolva. Csomó oda nem illő dolgot odarajzol. Így én inkább kikapcsoltam ezt a funkciót, mert filmek közben zavartak az oda nem illő elemek. Néha teljesen szétesett az adott rész. -
kzkz
őstag
válasz balazs1022 #48912 üzenetére
7:10-nél, amikor a földre esik a robot az alsó képen elég jól látszik, hogy szétesik kockákra a teste.
-
Zsoltijuve
friss újonc
Sziasztok 3tévével szemezgetek ahol használnám világos szoba, 3meter szemből néznénk mozizas xboxozas a cél
SamsungUE65TU8002
Samsung QE65Q60TA
Samsung UE65TU8502Kinek mi a tapasztalata véleménye ezekről és gondolok itt arra is hogy egy 8002 és a Q60kozt majdnem 100k a különbség, valóban annyival többet tud a Q60 vagy a másik kettő is teljesen megbízható? Köszönöm előre is válaszotokat
-
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
PS5 és egy PC + GTX 1070 (egyelőre, amíg nem ül el ez az RTX hiszti) kombóhoz
bújom az internetet hetek óta, hogy mire legyen biggyesztve.
Néztem az LG OLED CX szériát, a Samsung Q90T-t és a Sony XH90-eket.
65" volt a terv valamint már zsong a fejem, hogy melyik éppen hol szenved hiányt,
VRR, DTS, 4K120, eARC, fényerő, beégés, tükröződés, lag és még néhány firlefranc
területén...Aztán megláttam egy kb. a legolcsóbb Sony árában leledző TLC 75"-os, jóval puritánabb
tudású TV-t és eltöprengtem, hogy vajn nem illene-e beleszarni a félig megoldott
vívmányokba, például mikorra fog a 4K RT anyag 120Hz-et igényelni...Egy erősítő is kellene a rendszerhez, szóval tépelődöm, hogy inkább megmaradni valami egyszerűbb erősítőnél és egy erősen középkategóriás, ám nagy TV-nél (75-85), vagy
beleugrani a jelenleg erősen usertesztelési állapotban lévő újításokba...Szóval a kérdésem, hogy a jelenlegi PC-vel, valamint a PS5 induló érájával szenvednék
valamiben hátrányt (egy "gagyibb" TV-vel és valami 2.1HDMI előtti erősítővel)?
Úgy képileg, mint hangban, tehát hogy nem szólna mondjuk
surroundban valamelyik játék akár PC-n, akár PS5-ön?
Most az ilyen OLED-es ultrafeketéket nem számítom ide, arra annyira nem izgul itthon
a nép és kéksugár sincs... -
Wolverine
félisten
válasz Csandi #48896 üzenetére
Az 50UN70003LA gyakorlatilag a belépőszint jelenleg az LG-nél; az 50UN73003LA kicsit jobb képminőséggel és Magic Remote-tal jön, két darabos talppal, az 50UN74003LA ugyanaz szintén Magic Remote-tal, de középső, egy darabos talppal. Mindkettő belefér a 150k-s keretbe is.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Hoqspok
tag
válasz rainman72 #48835 üzenetére
Köszi a tanácsot ! Végül is kompromosszumot kötöttem egy kisebb [55" SONY KD-55XG9505B]
lett a befutó. Pénteken szállítják. -
Kiskutya
veterán
válasz fiATHaLON #48917 üzenetére
Ezt csak te tudhatod amúgy pontosan melyik tcl van 75ös méretbe? Az biztos hogy nagy élmény minél nagyobb tv-t nézni én 55röl váltottam 65re és nem bántam meg, kisebbet már nem vennék hiába jobb. Az meg hogy az új generáció mit fog tudni és milyen előnyei lesznek a hdmi 2.1-nek majd meglatjuk, addig nehéz eldönteni. Én már annak is örülnék ha 4k 60fps meg lenne.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Most egy Sony Bravia KD-43XF7596 tv-m van,vennék egy újat funkciókban, wifi,3hdmi, twitch telepíthető legyen rá, más nem kell,lejátszást egy bellink gt1 pro végzi, 108cm nagyobb legyen. Mi a következő lépcső ami képileg "nagy" előrelépés? -
HF77
őstag
tegnap beugrottam a MM-ba pár kiszemelt tévét meg akartam nézni működés közben is.
miközben nézelődöm belebotlok egy eladóba(olyan 40-es forma manus), kérdezi van e konkrét elképzelés...mondtam neki mit is keresek. ahogy elérkezem a Philiphez, még a típust ki sem mondom, annyit mond...eszembe ne jusson, nagyon gyorsan felejtsem el, ne akarjak magamnak rosszat!!
kérdezem, ennyire gáz a márka?
mondja a csávó, full kínai gagyi az egész, semmi köze már a holland céghez, 10 ből 6-7 darabbal van 1 éven belül probléma!! semmiképp nem ajánlja!!
jelzem, nem samu vagy sony márka képviselője volt, sima media-as eladó!!
mivel főleg samsungot néztem, abból a tu8502-est dicsérte amúgy..!gondoltam megosztom veletek...
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
HEAHEA
aktív tag
válasz KD6-3.7 #48889 üzenetére
KD6-3.7: Az biztos, hogy nem olyan mint egy android, ahol jó sok alkalmazás elérhető. Ha annyira hiányzott volna, akkor vettem volna egy külső androidos mediaboxot. Számomra a képminőség fontosabb. 65"-os 100Hz-es tévét ilyen áron most sem tudok mondani, mint konkurenciát.
zsuri0: Stabilitási problémákkal az enyémnél nem talélkoztam, mondjuk félrefordítással már igen.
A villódzás nem tudom mi válthatta ki,azt a típust nem ismerem, de fenntartásokal kezelem a "segítőket", tisztelet a kivételnek.
Sztori 1: [link] , sztori 2: [link] -
HF77
őstag
...nagy kínok árán leszűkült kettőre a kör:
LG 50UN73003LA vagy Samsung UE50TU8502
na de melyiket??
hétvégéig megálmodom aztán...[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Mauzes
addikt
FYI, ha bárki outletes tévékben gondolkodna, a tvmuszaki.hu-t szerintem felejtsétek el. Vagy ha valakit nagyon vonzanak a jó árak távolból, akkor menjen el a boltba és beszéljen a csávóval, szerintem majd elmegy a kedve.
Persze biztosan ki lehet fogni jót is. Én is bevállaltam egy zsír új (fóliázott) tévét nagyon jó áron, amit online rendeltem meg. Konkrét hibát valóban nem vettem észre rajta, csak a panel egyenetlenség miatt kellett visszavinnem. De még így is nehezen akarta visszavenni a csávó, szóval ha személyesen veszed, akkor esélyed sincs, illetve későbbi garanciát szerintem nem fogsz tudni érvényesíteni itt.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz rainman72 #48929 üzenetére
Ezért is választottam az U8B-t, mert szép, vékony keretes ezüst színű tévé. Nem tetszenek a fekete zongoralakk keretes tévék.
Egy kérdésem lenne: Van valami hátránya, ha nem Magyarországot állítom be célországnak a menüben? Cak azért kérdezem, mert így a hangalapú keresés nem támogatott hazánkban, viszont ha pl. Németországot állítok be, akkor írja hogy menjek a Hisense weboldalára és írjam be a képernyőn megadott kódot? Szóval ez befolyásol valamit negatívan, használható? Más márkák esetében nem tudom mi a helyzet. Köszönöm a segítséget előre is!
-
zsuri0
csendes tag
Tegnap hazafelé ismét futottam egy kört a Media Markt-ban (2 héttel ezelőtt, mikor elkezdtem nézelődni még minden "összefolyt" a nagy kínálatban, most már picit többet látok). Szerencsére most senki nem jött oda segíteni - most csak nézelődni akartam magamban.
A Hisense U8QF-nek továbbra is nagyon szép a képe :-), bár a demón nincsenek gyors mozgások.
A Samsung Q60 képe sem rossz, az én szememnek jobban tetszett a képe mint a körülötte levő egyéb tévéké. De nyilván csak a demót láttam.
A Philips LCD tévék képe nagyon mosott volt az előző kettőhöz képes gyári demóval: nem tudom ez általánosan így van-e, vagy direkt így állítják be az eladók.
Ami különösen érdekelt, hogy eddig Sony-t nem néztem. Sajnos az "agyondícsért" XF9005 nem volt kiállítva (gondolom már nincs is nekik, hiszen 2018-as), viszont meglepő módon az áruházi körülmények között nagyon tetszett a Sony kd65xh8096baep képe. Azért mondom, hogy meglepő módon, mert tudtommal IPS paneles local dimming nélkül. Persze nem tudtam sötét szobában megnézni.
A local dimming kapcsán: nektek mi a véleményetek, ez mindig előny? Ugye ezzel gyárthat a tévé jobb kontrasztot, ugyanakkor ha rosszul van implementálva sötét háttér előtt világos objektum fényudvaros lehet (nem tudom mi ennek a megfelelő angol kifejezése). Vagy ezen már túl vagyunk, aki local dimming-et csinál ezt lekezeli rendesen?
-
goom
senior tag
Sziasztok,barátomnak keresek új készüléket. Semmi extra, ritkán fogja nézni, nem egy TV-fan... Márka tökmindegy, okos funkciókkal sem fog sokat molyolni... Fontos, hogy 32"-os legyen, és lehetőleg száz alatti áron. Legyen tisztességes kép és hang, amennyire ez lehetséges ebben az árkategóriában, és egyszerű menü, távirányító.
Én most kicsit keresgéltem (de én sem értek hozzá semennyit sem), találtam egy Samsung UE32N5002 készüléket - hát, talán valami effélét szeretne, azt hiszem. Ezt a PlazaMarket-et viszont nem ismerem, nem túl vonzó...
Nagyon köszönöm előre is! -
zsuri0
csendes tag
Van tapasztalatotok Emag/EDigital újracsomagolt tévékkel? Mire számíthat az ember? Gondolom működés/garancia szempontjából mintha újat venne az ember. Használati nyomok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mozilla Firefox
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tudományos Pandémia Klub
- Háztartási gépek
- További aktív témák...