Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsoki92
senior tag
Sziasztok,
LG 65UM7450PLA vélemény erről a TV-ről ? Alzán most akcióban van és gondolkodok rajta nagyon.
Köszönöm,
-
-
Tony3
csendes tag
válasz Gino20 #45745 üzenetére
Illetve ha ezen készülékek között kellene választani::
https://edigital.hu/led-televizio/hisense-65u7qf-uhd-vidaa-smart-quled-televizio-p753414?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=price-comparison&utm_term=753414https://edigital.hu/led-televizio/samsung-ue65tu8502-crystal-uhd-smart-led-televizio-p743713
https://edigital.hu/led-televizio/lg-65sm8050plc-4k-uhd-hdr-webos-smart-led-televizio-p765962
Toncsi3
-
Bobby G.
senior tag
Itt is köszönöm a segítséget--tanácsokat. megrendeltem az LG 55UN74003-at. Keddre ígérték a kiszállítást, addig izgulhatok. Remélem jól döntöttem.
-
Luna73
tag
Sziasztok. Kb 150 ezret szánok tv-re! Netflix, youtube,sima tv adás(sport),illetve wifin keresztül NAS-ról való filmezésre használnám. Kevés Xboxal. 49 -50 cool jöhet szóba.Tudtok ajánlani?
-
AL
addikt
válasz Doma88 #45759 üzenetére
Szia. Ezen az oldalon megnézheted a kijelzőket. Csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni.
Ritkán szoktak tévedni. Üdv. -
NORBl
aktív tag
SAMSUNG QE65Q70R vagy Hisense 65U8QF ?
-
AL
addikt
Szia. Itt láthatod a választékot : [link] ( vegyesen FHD, 4K ), [link]
Ezen az oldalon megnézheted a kijelzőket, csatlakozókat, stb. : [link]
Azt hogy minden kívánságod teljesüljön legjobb, ha személyesen ellenőrzöd, mert teljesen tökéletes nincs. A lejátszási kompatibilitást és a képet is érdemes üzletben próbálgatni.
Nem tudom, hogy a 100 Hz es miért villog, valószínűleg az nem igazi 100 Hz, csak valamelyik képjavító technológiát jelöli.
Jelenleg natív 100 Hz - es tévék 200 ezer körüli áron vannak.
Üdv. -
Draken
őstag
Sziasztok!
Szükségünk lenne egy tv-re a hálóba, ezért nem feltétlenül a tudása, inkább az ár/érték arány a szempont. Mivel van közel 50k készülék kedvezményem, ezért a T-től kellene választani.
Az alábbiak közül melyiket inkább?
LG 43UM7450
LG 43UN7400
Samsung UE43TU7102Köszi!
-
Gino20
őstag
Itt írnak róla [link] 20ms (tesztben játék esetén 17ms-ot mértek)
Oprendszert nem ismerem, de gyanítom egy kiforrott dologról van szó, ami nem droid szóval lehet nem végtelen a telepíthető progik száma, de ez a samu tizen esetén sem az, viszont pl számomra a tizen a fontos dolgokat tudja: Online radio, HBO GO
Mostanság lett itt pár U8QF tulaj (szűrőt használva megtalálhatod), náluk kellene esetleg érdeklődni, akár a VIDAA rendszerről.#45758: Ha nekem kellene választanom ilyesmi ársávban Én biztosan a Quantum dot és FALD kijelzős U7QF-et választanám 235-ért. Talán az összehasonlításban szereplő Q60T-hez tudnám hasonlítani, ami ,,csak" EDGE LED-es és fényerőben is elmarad + 65"-ban 300k (persze biztos valamiben meg jobb) vagyis a leírtak alapján 255k környékén Én végképp elengedném a TU8500-at. Az idei samu-k tudásukhoz mérten egyenlőre nagyon túlrazottak (pedig már csökkenget az áruk). Ezeknek reális ára a 21-esek megjelenése előtt 20 végén vagy 21 elején lesz.
[U7QF teszt] durván kivesézik a készüléket szóval írnak jókat, de természetesen rosszakat is (fél millás TV-knek is vannak gyengeségeik) viszont összeségében nagyon jó a TV megítélése főleg árához képest. Ilyen részletes teszt esetén természetesen a Q60T-nél is találnának ,,hibákat" TU8500 meg egyszerűen egy gyengébb kategória szerintem.
Q70R-t használok, amit kb az idei Q80T hoz tudásban, de csodák itt sincsennek . Tényleg jó TV (meg sikerült egész jól kalibrálni a képet), elégedett vagyok vele, de pl hiába a 120Hz-es panel, mégsem tudom interpoláció (samu esetén clear motion rate, hisen-nél Smooth Motion) nélkül használni, mert zavar, hogy ,,akad" a kép és az alacsony kontrasztjavítás is kell számomra, de néha-néha ez is érdekes anomáliákat eredményez a képen, viszont összeségében mégis bőven WOW faktort nyújt a készülék a gyengeségei ellenére -
Regron
csendes tag
Sziasztok!
75 colos Android tv-t szeretnék venni, filmezésre és nem kompetitív játékra. A keret kb 300 ezer forint, de egy ár érték arány bajnokért tudok többet is fizetni.
A hangszóró minősége nem számit, soundbarral lesz használva.
Minden tippet örömmel fogadok, köszi! -
Gb512
csendes újonc
Szia! Köszi, megnézem. A Tv igazi 100Hz - Lg 32lf650v 2016 márc 115 eFt-ért vettük. Én is meglepődtem, hogy milyen "jót" tehet a szemnek. Összehasonlítási alap Dell U2412M monitorom ami nem vibrál, mivel PWM mentes. Teszt: fényképező megfelelő záridővel, vagy még jobb: bontott Pc táp venti (12V), összekötni elemmel, vagy egy leselejtezett 5V-os mobiltöltővel. Ezután a Tv felé nézni a ventin keresztül. Lehetséges, hogy pont itt olvastam a tesztelés módját.
Ez a Sony KD-43XG7077S talán jó lenne. Nem tudom PVR terén mit tud a Sony, Lg 32lf650v csak kódolva rögzíti az adást, de legalább jó neki 16 és 128 Gb pendrive is, egyikre tud felvenni, közben másikról enged nézni.
Valaki írt róla itt, hogy pár Sony PWM mentes, egy külföldi oldal adatai alapján, nem tudom ez olyan-e, de szerintem tök jó lenne pár biztos típus, ha esetleg más is így gondolja, hogy kímélni szeretné a szemét.
Üdv. -
rainman72
Topikgazda
Aki nem szereti a zöld manót itt is jó árban van az
Lg 65UM7450 [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Draken
őstag
Erre esetleg valaki?
+Melyik milyen panel? -
Peddy789
őstag
Hali, beutott a villam anyukameknal. Innen finnbol szeretnek neki rendelni uj tapegyszeget, hatha a tv nem ment tonkre.
Van magyar webshop ahonnan lehet venni:
acdp-120e02,
acdp-085e02
tapegyszeget? En nem latok semmit googliban, csak amazont. -
Hitch
senior tag
Sziasztok; a véleményetekre lennék kíváncsi.
65 colban keresem a legjobb ár érték arányú készüléket (VA paneles főleg a fekete miatt).
Felhasználás főleg filmek fogyasztása külső media lejátszóról (Philips) valamint netflix, youtube. Ps, Xbox nincs nem is lesz.
Amit szívesen fogadnék mint specifikáció 100 hz, full array led.Ha létezik erre olyan honlap ahol lehet keresni ilyen specifikációk alapján azt is megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Hitch
senior tag
válasz rainman72 #45782 üzenetére
Nem gondolkodtam számokban. Sonynál 430 körül találtam azt hiszem.
Pont az ár-érték arány miatt kérek segítséget, mi a reális, van-e a Sonynál olcsóbban, ha igen rosszabb-e cserébe.
Olvasgattam itt, hogy a HDR is csak bizonyos fényerő felett hoz képjavulást.
Sajnos csak azt látom ha bemegyek valahova az IPS feketéje nem tetszik az OLED meg 'tudom nem mindenkinél" de beég, s én hosszútávra tervezek. -
Hitch
senior tag
válasz rainman72 #45785 üzenetére
Ezt néztem én is. Akkor ahogy olvastam avatottabb vagy a témában és te is javaslod. Köszönöm szépen.
Annyi még esetleg, hogy Samsung van ilyen áron (kb). Annak az új menüje bejön, de megnézem a Sonyét is hátha.Nem akarok szemetelni a topikban.
Köszönöm mégegyszer rainman72
[ Szerkesztve ]
-
Bugarov
aktív tag
válasz vzsryl #45780 üzenetére
Ha olyan sok konkrétumot találtam volna, nem kuncsorognék az infóért
Azok kedvéért, akiket esetleg szintén megkísért(ett) az alacsony ár, idelinkelem az informatívabb hozzászólásokat:
[link] (ez 50" VA paneles, a 65"-os IPS-es, szóval esetünkben nem releváns)
[link]
[link]Mivel ez azért nem túl sok, azt gondolom, nem lenne haszontalan, ha megosztanák a tapasztalataikat azok, akik mostanában zsákoltak be a 65" modellből.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Bugarov #45788 üzenetére
Oksa.
Megvettem alzáról, és nekem nagyon tetszik, tud mindent (hbogo, netflix, youtube, apple airplay, magic remote). Tőle jobbra, kb. 1m-re a PC, ahonnan néha ránézek a TV-re, és mindent jól látok rajta, mert IPS, szóval 166k-ért számomra best buy. Mindenki másnak ez egy Trévé’, mert IPS, szóval ennyit tudok segíteni.
Btw. Élénk módban, Truemotiont kikapcsolva használom, mert nagyon világos a nappali, és kétoldalú agyf@szt kapok a szappanoperás mozgástól.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
kbyte1024
veterán
Tiszteletem a szakiknak!!
Uraim 3keszuleket néztem ki. Az szeretném tudni melyiket ajánlanátok?
SAMSUNG UE65TU7002KXXH Crystal UHD 4K Smart TV
SONY BRAVIA KD-65XG7096BAEP 4K UHD SMART LED Televízió, 164 cm, HDR
LG 55SM8200PLA NanoCell Smart LED televízió, 139 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AICsak a halott látja a háború végét. - Platón
-
-
Laca19 (a)
aktív tag
Szerintetek melyik TV jobb választás?
Hisense 65U7QF - (legolcsóbb QLED TV)
Panasonic 65GX830Ehttp://www.diesel.com
-
TeeJay
félisten
válasz rainman72 #45776 üzenetére
Csábító csak személyesen megnéztem és a káva kicsit ósdinak tűnt rajta
úgyhogy este berendeltem egy 65UN80003LA-t
Ha megjön csinálok róla képet mennyire lesz fátyolos a panel (remélem nem) aztán kiderül mi t tud majd. Lényeg hogy IPS-t akartam meg direct LED-es TV-tRemélem a 8000 széria picit jobb panelt kap mint a 7000-es
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Gino20
őstag
Senki egy szóval nem mondta, hogy jobb és a kérdésedre valószínűleg nincs is konkrét válasz. Mind a kettő TV nagyon jó csak kinek ez vagy kinek az a nyerő és kb ennyi. Valaki a Sony képét szereti jobban, valaki a samuét (én pl biztosan a q82-t választanám). Ha nagyon nem hagy nyugodni a dolog, akkor ha tudsz gyors rendelj egy xf-et aztán azt tartsd meg amelyik jobban tetszik.
-
AL
addikt
válasz 4pache #45767 üzenetére
Szia. Ezt még nem láttam. Kedvező a 280 ezres ár, ezért az IPS-edge ledes, 100 Hz es és valós 10 bites ( idei ) tévéért. Próbálj az LG topickban érdeklődni, hátha már vett valaki.
Hasonló IPS paneles és még olcsóbb a Sony 55XG8505, ami szintén IPS - edge ledes, triluminos kijelző és androidos ( 220 ezer az MM ben és tavalyi modell ).
Ez is nagyon olcsó a tudásához és a korábbi árakhoz képest.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Mindkettő képe és rendszere más. Ha tudod néz meg, hasonlítsd össze őket.
Ha teheted vegyél hozzá + 3 év garanciát. Üdv. -
AL
addikt
válasz kbyte1024 #45791 üzenetére
Szia.
Nem mindegy, hogy melyik tévét veszed meg, mert többféle kijelzővel ( panellel : VA, IPS ) szerelik őket. Az LG és a Sony : IPS panelesek, a Samsung : VA
Lényeges a jó panelválasztás, mert különben nem lesz megfelelő, szép képed.
Minden a nézési szokásaidtól függ.
Mindegyik panelnek van előnye és hátránya is.
Szemből és sötétben a VA a jobb ( itt a Samsung ), mert nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Ha oldalról is nézitek, akkor az IPS a jobb. ( Itt a 2 LG és a Sony )
Mindegyik más. Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz róluk : [link] , [link]
Itt megtudod nézni a készülékeid adatait, hogy melyik készülékbe milyen kijelző van és még sok egyéb adatot is láthatsz. [link]
A negyedikként beírt LG 65UM7450 most nagyon kedvező áron van az MM ben 165 ezer : [link]
A legtöbb Samsung VA paneles. 58 és 65 - ös méretben még a Panasonic is VA paneles
Tudtommal az Általad írt SM8200 ról több rossz vélemény van is van a bevilágítási hibák miatt.
Üdv.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest