Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én nem találtam neked megfelelő tévét, sztem a monitor topikban tudnának segíteni, hátha mondanak valamilyen pz-monitort, vagy monitor-tévét, ezekre asszem 3 év jótállás jár. A tévés fórumokban inkább csak 32"-tól vannak ismeretek. Itt tévében DVI csatit még nem hallottam, PC csatlakozó régebben használatos volt, manapság csak a régi technikán alapuló noname tévéken szokott lenni. Azt meg inkább ne.
Grizzly87 Köszönjük a beszámolót.
Akkor amit agyon dicsértek, azt gyorsan érdemes elfelejteni, ugyanis pont a philips is olyan, hogy nincs szervizhálózata, egy db szervizük van, és 3 hét a minimális ott tartózkodás, így az 5 év garanciájuk már semmit nem ér.
Nemrég írt ide egy érdeklődő, hogy a phiips szervizes ismerősei beszélték le a márkáról, hogy inkább vegyen mást. A fóruma is leginkább a problémákról, javítások, elállás, csere, ilyenekről szól. A fórumozók közül 1 db 6550-est vett ott valaki, de már minden baja van, és szabadulna tőle a gazdája.
Samsung, LG, Sony gyári garanciája otthon javít, ez a gyors és rugalmas megoldás. Ezeket veszik legtöbben.
A webos tényleg jó, és sokrétű, de ezeket a böngészés, és ilyen smart dolgokat inkább a PC-ről érdemes használni. -
Grizzly87
csendes tag
válasz #94529552 #2801 üzenetére
Igazán nincs mit.
Philipsről olvastam,hogy vannak gondok a termékekkel és a szervizzel. (kár érte, főleg hogy jön az Ambilux)
De azt nem gondoltam, hogy a panasonicnál is baj van ITTHON.
Valamiért egyre jobban az LG felé hajlok...Vissza van még Tesco,Metro,Sonyszalon és egy Euronics. (Pécs/Mohács)
Ha van rá igény és nem rondítok a fórumba, megosztom azokat a tapasztalatokat is.[ Szerkesztve ]
Az út ott kezdődik, ahol az aszfalt véget ér...
-
shouryuken
senior tag
LG LF652V-ben amúgy milyen panel van? Mintha úgy hallottam volna, hogy lehet ips és va is.
-
ImACeltic
őstag
Tud valaki véleményt mondani a tvudvar.hu-ról? TV rendelés ügyben találtam meg az oldalt.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
ptcruiser
csendes tag
Persze még mindig a TV beszerzés de a hétvégén szeretném letudni.
A márka az majdnem biztosan LG lenne.
Az eddig nézett típusok 49LF632v vagy 630v és még egy ami nagyon kedves lenne számomra az 50LF652v.
Kérdés az utóbbi ajánlott vétel, illetve a nem túl sok többlet ár arábyos a szoltatásaival.Még a Samsung ami izgalmas lehet a fentiek tükrében melyet Pumma ajánlott pl a 48j6800 talán és a h6800 bár utóbbit nem néztem van 48" méretben.
Mondjatok adott típus mellett vagy ellene érveket a döntésmeghozatalhoz.
Köszi mindenkinek.
Szép napot nektek. -
nagypasztor
tag
válasz Grizzly87 #2802 üzenetére
Budán van a panasonicnak 1000 m2-es szervizközpontja. Vannak vidéki partnerek is, amik szintén márkaszervizek. [link] Én emiatt, meg az 5 év garancia miatt egyre inkább a Pana felé hajlok. Ha van olyan jó, mint egy LG lf632/lf652, vagy Samu h6400, akkor valszeg maradok ennél. Egyébként sokan azt mondják, hogy szép képe van a 630E-nek. Bár kicsit drágábbnak tűnik az előbbieknél.
[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
válasz nagypasztor #2808 üzenetére
Pana vs Samu témát én is körbejártam.
Panasonic TX-50CS630E
+valamivel nagyobb kontraszt
+5 év gari
+50col
-edge led háttérv
-nekem annyira nem tetszik a fémhatású műanyag keret, kicsit olcsó
-régi OS, alkalmazástámogatás gyér, és nem lesz változás
-távirányítón nincs pad, ami segítené a navigálást
-drágábbSamsung UE48H6400
+olcsóbb
+direct led háttérv
+friss OS, tömérdek app
+második távirányító touchpaddel
-kevesebb gari
-48 colHa valamiben tévedek, javítsatok ki! (simán lehet
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok,
Üzlethelységbe promóciós anyag vetítésére keresnék TV-t,
Amit szerintem fontos tudni:
-napi 12 órát menne a hét 5 napján
-normál világos környezetben (mint egy átlag üzlet)
-képek/videók mennének rajta (és itt megkérdezem, hogy van olyan gyártó amelyiknek a szeftvere meg tudja oldani, hogy folyamatosan menjenek a videók és képek, ismételje őket, vagy erre külön eszköz kellhet?)
-méret: 32/40"
-maximum összeg: 100000 nettóTudom, hogy kissé speciális kérés, de köszönöm szlen előre is, ha valaki tud segíteni
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
nagypasztor
tag
válasz shouryuken #2809 üzenetére
Lehet, hogy ekkora nem fér be a szekrénysorba. Úgy látom, hogy a 40-es az ezalatti legközelebbi méret. Abban a méretben is ugyanez a helyzet? Vagy más a spec?
Vagy 43-48 között már csak az lg lf632, ami hasonló minőség? Tényleg a képminőség számítana. Nem fontos sem 3D, sem smart, bár utóbbit lehet, hogy valamire használnám.
-
shouryuken
senior tag
válasz nagypasztor #2811 üzenetére
Amiket most mondok inkább hosszas utánolvasás alapján írom, személyes tapasztalatom nincs túl sok, ezért inkább a tapasztaltabb kollégák véleményére adj!
Szerintem hasonló a helyzet, mint amit vázoltam.
A kérdés, hogy neked mi a legfontosabb képminőségi összetevő.
Nekem a kontraszt, és a minél sötétebb fekete, és a természetes színek.
Ha az LG-ben IPS panel van, akkor az kb. ki is esett, hiszen a másik kettőben VA panel van, ami kontraszt szempontjából nyerő.
Ha pl. sokan ülnétek körbe a tv-t, akkor viszont érdemesebb IPS-t választani a jobb betekintési szögei miatt.Összességében nem nyúlhatsz mellé egyik tv-vel sem, megkockáztatnám ha leraknánk egymás mellé a 3-tv-t nem lenne jelentős minőségi különbség egyik javára sem.
[ Szerkesztve ]
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz #94529552 #2800 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire átverős vagy sem. Az eladó - nyilván tudom, hogy az értékesítés a célja - azt mondta, hogy a tapasztalatuk nagyon pozitív a kiegészítő biztosítással kapcsolatban. Mint teljesen szélsőséges esetet példának hozva azt mondta, hogy a teljesen tönkremenő és nem vagy csak nagyon drágán (gazdaságilag már meg nem érő módon) javítható TV-k árát jóváírja a biztosító oly módon, hogy az az Euronicsban levásárolható.
A Samsunggal karöltve azt jelenti, hogy nyilván tudja, ismeri a Samsung gyári garanciális feltételeit és periódusát és azzal együttműködve nyújtja plusz szolgáltatását.
Azt sajnálom, hogy korábban nem tudtam, hogy a Samsungtól is lehet plusz éveket venni, mert biztosan azt választom. Ugyan már mindegy, de érdekelne azért, hogy ezt hogyan lehet? (Önrész itt sincs.) -
törölt tag
válasz shouryuken #2803 üzenetére
Így van igen, mindkét változat van az üzletekben. Több a VA panel az esetek szerint. Mert volt aki az IPS-est vadászott, és alig talált. Már beírtam nem rég az azonosítás módját. Bár, ha tetszik a képe, akkor teljesen mindegy.
Amit még a 630E-ről tudni érdemes, hogy nem tud adást rögzíteni, és ezért ugye Timeshift funkció sincs benne.
Érthetetlen, hogy ezt miért hagyták ki belőle. Hátha valakinek ez is tervben van, azért jobb ha tudja. Az edge led sem biztos, panelből sok a variáció. Lehet hogy ami UK-ban edge ledes, az itt direkt led. De lehet fordítva is.nagypasztor Hasonlóan jó a 43-as is, a tesztje itt van.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez a TV megéri az árát? [Philips 49PUH4900/88 UHD LED Televízió]
UHD felbontás nagyon csábító. "okos képességek" hiánya nem lényeg.
Köszönöm
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok max 180k-ig? Nézési táv 4-5m, fullhd elég, ne legyen ívelt, 3d nem kell, okos dolgok is kihagyhatóak. Legyen minél jobb a képminőség, gyors mozgásokat jól jelenítse meg (sportműsorok, főképp foci). Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv: Z
-
MaxxDamage
félisten
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
egykori
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérek:
40" tévét szeretnék venni lányoméknak, de nekik olyan kellene - ha van -, amelyik nem kódolt formában veszi fel a műsort HDD-re. (Nekünk Sony tévénk van, de az kódoltan készít felvételt külső meghajtóra, csak azon az egy készüléken nézhető vissza, nem is másolható.) -
Dinter
addikt
Üdv.
Eddig 32" HD TV-m volt, most elromlott és új kéne. Ágyból 3-4 méterről nézem, viszont ha a fotelben ülök, akkor csak 1,5m a táv, és akkor már eléggé pixeles. Főleg meccset néznék rajta, illetve Twitch-et, emiatt kéne a FHD felbontás. Szerintetek is ajánlatos a FHD, vagy inkább nagyobb méret (akkor nem kéne közelebb ülnöm)? A másik, hogy Smart TV-t vegyek (támogatja pl. a Twitchet?) vagy vegyek egy simát+Chromecastot?
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #2818 üzenetére
Ajánlott tévé, edge ledes panellel. A régi tévédhez képest biztos lassabban muzsikál majd a menüben és az alkalmazásokban, EPG-ben, stb, "hála" a modern smart rendszereknek a mostani tévékben. De hát ez a divat a mai tévékben.
Van itt egy itteni teszt és ismertető egy kisebb modellről.
Nem is rossz ára van ott annak, de le kell kötni magad 2 évre. Most nincs olyan tudomásom szerint, hogy a gyártónál + garanciát lehetne venni. Így csak ilyen biztosítós: árvilág, termékbiztos, pluszgarancia, stb oldalakon lehet venni hozzá, talán korlátozott ideig, de a további feltételeket nem ismerem.z00li Ha jobb tévét akarsz, akkor az smart lesz. Mint ez is LG 49LF632V. Nagyobb, jobb, 3D-s és ívelt már nem férne bele. Meg kell nézni egy példányt valamelyik üzletben ha van a közelben, pendrive-on vitt sportos anyaggal. A működést távot, funkciókat is ki kell próbálni. Ezek mindenkinek szinte kötelező.
-
törölt tag
válasz egykori #2819 üzenetére
Minden tévé így tesz, és csakis azon nézhető vissza amelyikkel felvették.
Dinter Nem javaslom, hogy a tévé böngészőjével nézd a Twitch-et. Azt se tudom, hogy van-e valamelyikben ilyen app. A legjobb, ha HDMI-vel összekötöd a tévét és így nézed. Chromecast-ról olvastam, hogy azzal se minden kerek, de te tudod. Ha pixeles a 32"-os tévé 1,5 méterről, akkor a szolgáltatással, vezetékkel, vagy egyebekkel lesz a baj. A mostani nem is volt FHD, ha jól sejtem, és Scart-csatival beltériről ment? A mai digitális tévéknek csak a digitális adás javasolt. Mennyit szánsz rá, és el kell dönteni a méretét is? Mert 4 méterhez minél nagyobb tévé ajánlott, amit 1,5 m-ről nem kéne nézni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz #94529552 #2821 üzenetére
Köszönöm az infókat, véleményt!
Lényeg az, hogy akkor "ajánlott" darab és árukereső árait elnézve még jó áron hozzá is tudnék jutni.(Mostani "FHD LED" TV-vel sincs gondom, csak már 5 éves lesz és jólenne valami újabb LG / a teljes kijelző cserélve volt, így arra külön van 2018 közepéig gari még...)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
david300
újonc
Üdv. Nekem egy samsung 102 cm-es full hd tv-m van teljesen megvagyok vele elégedve laptopról használom így smartnak sem kell lennie gondolom a mai világban ez nállad is adott. Mikor megvettük teszteltem is 1080p-ben és teljesen megvagyok vele elégedve. Ajánlani tudom neked is.
-
Dinter
addikt
válasz #94529552 #2822 üzenetére
A gép egy másik szobában van, és nem mindig elérhető, ezért ez sajnos a HDMI kábellel való összekötés nem kivitelezhető. A mostani set-top-boxról ment, HDMI-n, nem azt mondom, hogy csúnya volt, de azért észre lehet venni, hogy 1366*768 vagy FHD a felbontás. Épp azt nézegettem, hogy a 32" és az annál nagyobb tévék közt elég nagy az árkülönbség, én meg annyit nem tudok fizetni érte. >>
1. Nem márkás TV-ből nagyobbat veszek
2. Marad a mostani felállás, és akkor fölösleges a FHDPl. 66-ért itt láttam 99cm-es Technika-t, hasonló árban már márkás 81cm-es tévék vannak.
-
Razarus
tag
Üdv!
Még mindig keresem a "szappanopera mentes" és "nem utánhúzós" TV-met.
Ráakadtam erre: 32LF5800-ZA A képe, még gyors mozgásoknál is, alig mosódik, már-már elfogadható.Kb. két méterről (olyan 25 cm-t még hozzá tudok csalni) lenne nézve a TV, és MindigTV (extra) illetve FHD filmek mennek majd. Utóbbiak akár LAN-on keresztül is és remélem, hogy nem kell konvertálgatni össze-vissza pld. az avi-kat és mkv-ket, mert akkor megette a fene az egészet.
Konzol/Játék, web, 3D, meg 15D meg SUXYHD nem izgat. Smart sajnos van benne, de úgy fest, hogy ha élvezhető képet akarok, akkor ezzel együtt kell élnem.
Nekem a 2ms-umos SyncMaster 731BF monitor az etalon itt és nem izgat, hogy az monitor és nem TV. Monitorban, vagy 10 évvel ezelőtt meg tudták oldani az utánhúzás és szappanopera mentes képet. TV-ben 2015-ben ez még mindig kihívás, illetve extrának számít? (Ezzel erőlködnének a gyártók, a sok smart-os, meg FSUHXYD-s csilli-villi helyett: kiábrándító dolog látni azt, hogy ugyanaz a demóanyag, még komoly gyártók néhány modelljén is úgy szaggat, mint ha visszaléptek volna az időben, az első generációs CRT monitorok/ vga kártyák korszakába. A mosódás is elképesztő bír lenni és emberek képesek egy ilyen szutyok képalkotástól elámulni, hogy milyen éles és szép.... ja, amikor ÁLLÓ KÉP van!.)Szóban kaptam ígéretet arra, hogy USB-n vitt filmekbe belenézhetek, mivel az üzletben eredendően csak demo anyagok lehetnek. Ha ez a próba mégsem jönne össze, akkor idehaza -HA megveszem- kb mire számítsak a TV-től?
(Oké, jár mellé 5 év garancia, de nekem nem garancia, hanem jól működő TV kell.)Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
Bitu-Man
újonc
Hello Pumma!
Vettem egy Samsung UE40H6400 3D Smart Full HD tv-t.
Az lenne a kérdésem , hogy a böngészőn keresztül ha megnyitom a youtube-ot ott mért nem tudok 1080p módot kiválasztani? Csak 360p vagy 720p-t enged. Ha az alkalmazáson belül nyitom meg akkor is csak HD-ben játsza le a videókat. A youtube azt írta , hogy ez a böngésző nem enged magasabb felbontást megjeleníteni.
A Samsung ügyfélszolgálat mondta hogy ezen a tv-n ilyen a webböngésző beállitása.
Szeretném a véleményedet kérni , hogy mit tegyek? Hisz ez egy Full HD tv.
Van egy másik Samsung Full HD tv-m azon a youtube-on kitudom választani az 1080p-t. Válaszodat köszönöm! -
törölt tag
Az 1.-es pontot, akkor válaszd, ha csak 2 évre kell a tévé, ha olvasod a tévés fórumokat, akkor ezt fel sem veszed a listádra. Írtam ezekről én is eleget, de ajánlani nem fogom senkinek.
A 1,5 méterre már nem ártana a FHD-t tudó tévé, de mindegy. A mostani sima HD tévéket minden tekintetben spórolósabban készítik, és még drágák is. Csak egy példa, hogy 2x3W vagy 2x5W-os gyenge hangzásúak.Találtam egy tavalyi szériás, és megfelelő példányt(2x10W hangteljesítmény tud): LG 32LB561B HD ready LED TV, és még az ára is tűrhető. Itt pedig egy FHD tv. Chromecast tesztRazarus Oké, jár mellé 5 év garancia
Hol jár az LF5800-ra 5év? Azért egyik tévé sem lesz monitor tudású, bár van aki annak használja, én nem. Monitornak monitort, tévének tévét. Szerintem. LAN-on keresztül mehet a lejátszás, de az igazi az HDMI-n keresztül lenne.
Bitu-Man Sajnos ez van, vannak a Samsungnak érdekes dolgai, nincs mi tenni. A gépedről HDMI-vel mehetne 1080p-ben is.
-
Bistván
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tv vásárláshoz, amik közül vacillálok az a Samsung UE40J6200, UE40J6200A (mi a különbség sima és az A jelölésű között?), UE40H6400 vagy LG 42LF652V. A 3D igazábol nem fontos, de nem baj ha van.Leginkább PS4 és FHD filmeket néznék rajta de azt is laptopról. De ami számít az a szép kép ezek közül, de ahogy olvastam ha jól értelmeztem akkor a J-s szériának szebb a képe.
Köszi
-
Razarus
tag
válasz #94529552 #2829 üzenetére
"Hol jár az LF5800-ra 5év? Azért egyik tévé sem lesz monitor tudású, bár van aki annak használja, én nem. Monitornak monitort, tévének tévét. Szerintem. LAN-on keresztül mehet a lejátszás, de az igazi az HDMI-n keresztül lenne."
Egy Expert üzletben emlegették az 5 év garanciát. (A weboldalukon 2 év van...)
Nekem nem a monitor(om) tudása, hanem a sebessége, illetve "teljesítménye" kell TV-ben.
Nem győzött meg a felhozatal eddig, pedig nem a "gazdaságos" cuccok között nézelődöm.HDMI:
Egy DVI-HDMI átalakítóval jó lehetek?
Mert ha igen, akkor ugrik a LAN és megy PC-ről a lejátszás. Ez lesz a legkisebb gond itt.Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
MAQ12
tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni TV vásárlásában.
Jelenleg egy 70 cm-es hagyományos TV-t használok. Ezt szeretném lecserélni.
Kb. 25 m2-es nappaliban nézném kb 3-3,5 méterről, a maximális méret ami fizikailag beférne 50".
Telekom IPTV Családi+HD csomagot néznék rajta, illetve nem lenne rossz ha be lehetne álltani rajta mondjuk a Kodi-t is. Az UHD-nak nem tudom van-e értelme manapság még nem sok tartalom van rá. Bárhol érdeklődőm általában az eladó ingére hímzett TV márkát próbálja mindenki erőltetni.
Sajnos tapasztalat híján nem tudom, hogy melyek azok a funkciók/képességek amikre érdemes áldozni.
Ésszerű határok között az ár nem a legfontosabb tényező. Ha ezek az okos tv-k és távirányítók már alkalmasak normális sebességű internetezésre, akkor az is nagyon hasznos lehet.A fentiek alapján sztetek mely modellek jöhetnek szóba és miért?
Válaszotok előre is köszönöm!MAQ12
-
törölt tag
válasz Razarus #2832 üzenetére
Ha ott veszed, akkor verd ki belőlük az 5 évet, vagy egy hatalmas engedményt. Ha már emlegették.:-)
Nem ismerem a DVI-t, de ha a hangot is átviszi, akkor jó. Ha nem akkor videó kártya csere még nem aktuális? Ha erre is nem a válasz, akkor marad a LAN.
MAQ12 Nem való netezésre a tv, alkalmas rá ugyan, de csak korlátozottan. Amíg egy normális PC-t bele nem építenek, addig felejtős. Keresgéltél itt a fórumon, vagy olvasgattad, hogy valamennyire képben legyél?[ Szerkesztve ]
-
-
Razarus
tag
válasz #94529552 #2834 üzenetére
Ok, "megbeszélem" velük a gari kérdést...
A DVI-ben nincsen hang, de nekem nem is kell, mert a TV hangszórók itt az életben nem fognak szólni.
A hangot nem kell bevinnem a TV-be, sőt a TV-ből fogom kivenni a SCART-on keresztül, mert itt külön sztereó (igen, "csak" sztereó ) hangosítás van, bemeneti szelektorral. (TV; PC; Tuner...) Tehát a hangnak meg van a saját útja a fülemig, vagyis csak a képanyagot kell bejuttatni a TV-be.Van DVI-HDMI adapter, pld ez is az: DVI adapter HDMI alj DVI D dugó
A "D" betű itt mit takar?[ Szerkesztve ]
Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
MAQ12
tag
válasz #94529552 #2834 üzenetére
Pumma, köszi a netezéses választ! Azért bátorkodtam erre gondolni, mivel láttam már vannak mozgásézékelős távirányítók és gondolta azzal már lehetne bevinni az oldalak címét, illetve lehetne USB-n is csatlakoztatni billentyű-egér kombót. Itt még nem mélyültem el, eddig a boltokat és a gyártok oldalait néztem. De már próbálom behozni a lemaradásom, de időbe telik...
[ Szerkesztve ]
MAQ12
-
MrDerekas
addikt
Üdv!
Nem találtam Azonnali kérdéses topicot TV témában, ezért bátorkodom itt kérdezni. TV vásárlás előtt állok. Otthoni másodlagos, képcsöves, ezer éves, 3-5 percenként önlekapcsoló LG tévémet szeretném lecserélni. FHD, LED jöhet szóba. A kínálat széles, éppen dönteni is tudnék, de költséghatékonyabb lehetnék ha aktív hangfalas monitort vennék.
Ez pedig felvet egy kérdést: A Tréhómos beltéri egységre HDMI kábellel rákötve képes lehet képet adni egy ilyen monitor???
Tehát ugye nem pc-ről kapná a jelet, hanem a beltéri egységből, ami persze tudja az FHD felbontást és HDMI kimenettel is rendelkezik. Viszont régebben egy DVI-HDMI kábellel már kötöttem rá led monitorra, de akkor ugye meg se nyikkant a monitor. Akkor olvasgatva oda lyukadtam ki, hogy más-más jellel dolgozik a TV és egy akármilyen monitor. Lepróbálni nem tudom, úgyhogy ezért kérdezem, mert jelenleg is D-SUB/DVI csatolású monitoraim vannak. Méret-minőség-ár összefüggésben 10-20 ezerrel olcsóbban jönnék ki egy monitorral. Mivel maga a beltér tárolja a csatornákat, beépített hangerősítővel rendelkezik, stb, igazából a TV funkciója, mint olyan, soha nem lenne kihasználva. Olcsóbb lenne egy monitor, mint egy kihasználatlan tv készülék.
Előre is köszönöm a segítséget!www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
ATOMTv
csendes tag
válasz kocsipeti #2058 üzenetére
Tisztelt Kocsipeti!
Kérlek, hogy jelezd honnan találtad ezeket a fél információkat a webáruházaimról?
Mert 2 éve nem árusítunk RB-s tv-ket.
Tehát ebből is látszik, hogy az Atomtv.hu már több mint 2 éve létezik és nem kb 1 éve.
Pontosan 2008 óta lett az Atomtv.
A tv Raktár valóban az év elején készült most lesz egy éves. Viszont az Árukereső.hu Ország Boltja versenyén elérte az ORSZÁG BOLTJA " Minőségi díj" 1. helyét Szórakoztató elektronika kategóriába !!
Szerintem ez magáért beszél. Mármint, hogyan tudna valaki első lenni ha R/B tv-ket árusít?Magunkról írjuk az értékeléseket?
Mindkét webáruházunk benne van a "megbízható bolt programban", ami azt jelenti, hogy ha valaki rendel a weben keresztül tőlünk tv-t, akkor 10 nap múlva kap egy e-mail kérdőívet az árukeresőtől és azon keresztül tud értékelni minket. Ilyenkor az értékelés megkapja a megbízható vélemény logót. Tehát nekem kb 1000 email címemnek kellene lennie ha én írtam volna az értékeléseinket.A mennyiség?
Átlagosan havi 500 tv-t adunk el, a vásárlóink kb 10%-a ír véleményt. Nézd meg havonta mennyi az értékelésünk.Kérlek írd meg a dátumot és az email címet, hogy melyik emailre nem válaszoltunk. Mert én minden emailre válaszolok. Max röviden. Attól függ mennyi időm van. Ja bocs azokra az emailekre tényleg nem válaszolok ahol azt kérdezik: Áfa nélkül megy?
Igen bunkó vagyok, talán ez az a luxus amit megtehetek, ha 3 telefon csörög egyszerre és mindenki olyan kérdéseket tesz fel " van házhoz szállítás?", "mi az a webshop ár", "meddig vagytok nyitva?" ..., melyekre a választ megkapja ha csak egy kicsit is figyelmesen olvassa az oldalainkat. Mert kiböki a szemét.
Nekem közben azt is intéznem kell, ha valakinek meghibásodik a tv-je, vagy hogy egyáltalán legyen árú az üzletbe. De nem, panaszkodás kép csak felháborít az ha valaki lehúzó kampányt ír miközben fél ill. hiteltelen információkból dolgozik. Miközben mi itt napi 12 órát dolgozunk azon, hogy a vásárlóink zöme elégedetten távozzon.Tehát az R/B és a magunkról írjuk a véleményeket az súlyos rágalom is egyben, ráadásként még hitel rontás is.
Gyere el a üzletünkbe, vedd a fáradságot ha már ilyet írsz és győződj meg róla. Mármint az R/B kontra ÚJ tv.Kérem a vélemény helyesbítését.
ATOMTV LED TV Üzlet, Webshop (0-24), Kis és Nagykereskedés www.atomtv.hu
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Topichoz illően a kérdésem az lenne hozzátok, hogy milyen TV-t vegyek?
Kb 300-at szánnék rá, de ha van értelme kicsit többet is.UE55J6300AWXXH
UE55JU6500WXXH
UE55H6400AWXXH
UE55JU6400WXXHEgyenlőre ezeket nézegettem (samut, mert nekem nagyon bevált)
Többi márka milyen képminőségben, ár érték arányban?
Van értelme az ívelt képnek vagy az UHD-nak, vagy akár az aktív v passzív 3D-nek? Vagy UHD és edge LED az tuti? Szorri a sok kérdés miattAmúgy nekem laikusként a legszimpatikusabb figyelembe véve az árat is, ez:
UE55J6300AWXXHKöszi
Ricsi[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
Sziasztok.
A hálószobámban megmakacsolta magát a TV, így kénytelen vagyok kicserélni.
Most egy régi képcsöves tévé lesz lecserélve, tehát annál minden jobb.A lélektani határt 50k-ban húztam meg, ezért ahogy néztem 22-24collos TV-ket lehet venni.
Igazából nem is annyira számít hogy milyen lesz, mert csak arra lesz bekapcsolva, hogy elalvás előtt menjen ~40percet a Comedy Central.
Viszont HD és FULL HD is van ebben az árkategóriában. Ekkora méretben szükség van FullHD-ra? Mert szerintem felesleges, tekintve, hogy a bemenetnek még a HD is sok.
Vélemény?
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
törölt tag
-
Peter_
tag
Sziasztok!
300.000 körül (esetleg kicsit többért) milyen UHD tv-t ajánlanátok? Appletv-vel lenne használva, esetleg notebook lenne rákötve (4k tartalom arról lenne lejátszva), ezért a smart funkciók nem olyan fontosak. Wifi azért legyen benne. Alapvetően a jó minőségű kijelző a fontos. Főleg filmnézésre lenne használva, tv adásra nem, vagy csak nagyon ritkán. 3D érdekességnek jó, ha van, de az se baj, ha nincs.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Razarus
tag
válasz #94529552 #2842 üzenetére
Pumma
"A monitoromhoz ilyesmi van nekem is, de nem tudom a választ. Gugliztál rá?"Persze, de érdemi, vagy legalább komolyan vehető infó nem került elém. Vagy én voltam a béna.
Hétfőn megjátszom (ha tényleg engedik ) a vitt anyagos filmes próbát az LG-vel és ránézek az eladók körmére is, amiatt az "5 év garancia" miatt
Nagyon remélem, hogy az az LG végre mutat valamit, mert az eddig kényelmesen intézett, tervezett TV csere lassan kényszerű csere lesz, mert a meglevő TV-m (vagy 30 éves CRT-s Samsung) megkezdte az utolsó rúgásaitNem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
HUN_Tron
csendes tag
Sziasztok!
Tv-t szeretnék vásárolni, kérem segítségetek a következő paraméterek alapján:
- kb.3,5 m távolságból nézném
- UPC/DIGI digitális csatornák nézése (használat kb. 80%)
- avi filmek nézése USB-ről (hetente 1-2 alkalommal)
- DVD filmek nézése (hetente 1-2 alkalommal)
- SMART funkció fontos
- 3D érdekel
- ára kb. 250e körül legyenVárom válaszotok.
-
törölt tag
A Samsung topikban keresd a választ a kérdéseidre, de azt tudom előre, hogy a JU6-os UHD-ról le fognak beszélni, talán még az J6300 íveltről is, hogy csak 1 főnek jó nézni középről, és így csak a tavalyi H6400 marad, és még az idei új smart menüvel ellátott Samsung UE55J6200.
Peter_ Például ezeket: Panasonic VIERA TX-50CXE720 + LG 49UF850V
HUN_Tron LG 55LF652V, vagy Samsung UE55H6400
-
mufi
senior tag
Sziasztok, mostmár nagyon leszűkítettem a kört:
Sony
1)50W808C
2)50W755CPanasonic
1)TX-50CS630E/620E (itt ugye csak a 3D a különbség)
Ti melyikre szavaztok? Esetleg tudjátok mikor lesz legközelebb valami jó árleszállítás? Hülye voltam hogy nem vettem meg ezeket a feketepénteken csak akkor még nem gondoltam, hogy 50" kelleni fog....
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
mike1334
veterán
3.5 méterről melyik a legkisebb képernyőméret, ami még élvezhető? Most egy 55cm-es képátlójú CRT tv van a hálószobában. Elég béna elrendezésű a szoba, azért ilyen hosszú, viszont, ha költöznénk (albérlet), akkor a következő hálószoba valószínűleg kisebb lesz, és nem akarom, hogy ott majd a tv mellett "barnuljunk", olyan fényes legyen közelről
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Windows 11
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.