Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz tibaimp #73949 üzenetére
Normális? Ezt a TBW-s témát el kéne már felejteni...de ha gondolod:
Samsung 850 1TB MZ-75E1T0B - 150 TBW
Samsung 870 1TB MZ-77E1T0B - 600 TBWHogy is van ez akkor? A 870 EVO jelenleg nem ajánlott, a 850 EVO meg még mindig a legmegbízhatóbb konzumer SSD a 860 EVO-val pariban.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
ginola
addikt
Sziasztok
Használt SSD érdekelne 500Gb méretben, ami kb 860 pro csak más márka, vagyis bírja a kiképzést és ár/érték arányt tekintve jó.
Miket érdemes keresni? -
nagyúr
válasz ginola #73952 üzenetére
Micron 480GB 5200 ECO-ra keress az Aprón, 12eft, ugyanott Intel 480GB is van 15eft-ért.
Pár hete többen is vettünk a PH-s kollégától 1,92TB PM883-at. Teljesen rendben vannak, amit leírt, annyi felhasználás van az SSD-n. (mind datacenter ill enterprise eszköz)
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Diego2002
tag
Sziasztok, elsősorban kapacitásnövelés miatt szeretnék új SSD-t venni/cserélni a laptopomban, jelenleg egy Kingston RBUSNS8154P3 256G J3 teszi a szolgálatot (amivel általánosságban meg vagyok elégedve).
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 50e körül
2. Mekkora SSD-re van szükség? Ha már cserélem, akkor 1TB-ra gondoltam
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? M.2 2280 PCIe NVMe, PCIe 3.0 x4
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) Lenovo Legion Y540-15IRH laptop
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) legyen 5 mondjuk
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Szotfverfejlesztés főként / néha játék
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? ÚjMelyeket ajánlanátok? Köszönöm
..::Diego::..
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #73953 üzenetére
Helló
Van egy pár kingstone A 400 is nekem, azt kérdezném, hogy az a hírhedt S11 hiba csak bizonyos szérián jelentkezett? Van pár különböző firmware verzióval, és nem tudom melyik volt rossz, és ha a legújabb Firmware frissítést megcsinálom rajta, akkor megszűnik a veszély? Amúgy azt olvasgattam, hogy már a A400-ast is cserélgetik, van már QLC és SM vezérlővel is, persze kívülről nem látszik semmi sem.[ Szerkesztve ]
-
ToZala
csendes tag
Sziasztok,
gép upgrade alkalmával felvetült bennem egy kérdés, az op.rendszernek már megvan az SSD, most a minden másra használt SSD-re került sor. 2TB SSD-ben gondolkodom első körben, viszont nem tudom, hogy megérné e egy PCI 4.0-s SSD-t vennem a 3.0 helyett. Szinte csak netezésre és játékra van használva a gép. Gondolom játékoknál nem hoz annyi + FPS-t és boot időt amennyivel drágább. Vagy rosszul gondolom?
Köszi előre is! -
varmi2
nagyúr
-
addikt
válasz ToZala #73981 üzenetére
A gyorsabb SSD sebességet mindig lehet érezni, akkor is ha a gép többi eleme nem változott. Az egész oprendszer működése, használat alatt is gyorsabb érzést ad, hogy mennyivel az szubjektív dolog. Persze nem mindegy, milyen sebességről - milyenre váltasz
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
válasz ToZala #73991 üzenetére
Azokhoz képest nagyon fogod érezni a különbséget bármit is választasz, 3. vagy 4. Gen PCIe nvme M2 ssd-t
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Angie™ #73992 üzenetére
Szerintem nem igazán érezhető.
Szerintem elvesztek a marketingadatokban, de nem a szekvenciális sebességet kellene nézni, mert nem az határozza meg a rendszersebességet...
Emiatt fals megállapításra jut az ember, és azt gondolja gyorsabb.. Nem.
Sőt nekem még picit laggosabbnak tűnhet néha a belakott gen3-as SSD-m, mint egy szűz SATA modell. ( pl. betöltési idő)
De a következő tesztemben erre is kitérek majd mérésekkel.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
addikt
válasz Graphics #73993 üzenetére
Én mindig el voltam ámulva egy gyorsabb SSDtől, merem hinni, hogy ez nem szubjektív érzés, de tiszteletben tartom a te véleményed is😇
-
bajnokpityu
félisten
válasz Angie™ #73994 üzenetére
az a friss rendszer lesz szerintem.
én nem tudom megmondani melyik SSDről bootol a gép.
van sata m2, van sata 2.5 és van 3500MB/seces m2 is. mind baromi gyors.
lehet nekiállnék találnék két ghostolt rendszer között 9s vs 9.5s difit, de nekem konkrétan édesmindegy...eladó topping dac
-
s_henderson
csendes tag
Sziasztok. Intel 520-ról váltanék NVMe SSD-re. A rendszer menne rá, valamint minden IS menne róla (game, hang szerkesztés, videó kódolás, net, stb.). Az alaplap Asus ROG STRIX Z-490 H Gaming. Milyen típust javasolnátok?
-
addikt
válasz s_henderson #73997 üzenetére
Az én ajánlásom:
Ha költséghatékonyabb megoldást keresel, akkor pcie3x m.2 SSD - Samsung 970 Evo
Ha tervezel majd alaplap cserét, akkor pcie 4x m.2 SSD - Samsung 980 pro⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
válasz s_henderson #73999 üzenetére
Mindegyik gyártónak vannak jó vagy kevésbé jól sikerült termékei, vagy sorozatai.
Nekem a Kingston-al M.2-es ssd tapasztalatom nincs (sajnos), céges laptopban és munkaállomásokon használtam sima 2,5' sata Kingston hyperx SSD-t, semmi baja nem volt soha, pedig kapta a terhelést rendesen..⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest