Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Dark Souls sorozat
- Bestbuy játékok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Test Drive Unlimited 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
Üdv, engem csak az érdekelne, hogy a mellékelt képen szereplő slot-ba pontosan milyen ssd illik?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz Graphics #71804 üzenetére
Köszi szépen, ezt nem találtam, valóban sajna csak két SATA csati van rajta mint látható, pedig van egy 128-as SATA3-as SSD-m fölös .
Akkor egy ilyet keresek, akár használtan, minél olcsóbban, 128GB-osat, 64 már kicsi lenne a 256 meg túl nagy. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Picturemaker
őstag
Üdv Urak!
Létezik, hogy ez
Silicon Power - XD80 256GB - SP256GBP34XD8005
SLC-s?
Köszönöm.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Picturemaker #71806 üzenetére
Nem.
Ez TLCSLC-s cuccot már nem igazán kapsz, esetleg elvétve 10+ éves hardvereknél.
SLC caching van. De az nem azt jelenti, hogy SLC-s.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Picturemaker
őstag
válasz Graphics #71807 üzenetére
Köszönöm. Gondoltam, fura is volt, hogy az oldal ahol nézelődtem az SLC "bepipálása" után egyáltalán hozott fel valamit.
Ez jó?:
Samsung 250GB M.2 2280 NVMe 980 Basic
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Adatlapi konfigomba a SATA3 SSD-k leváltására szeretnék m.2 SSD-t venni. 1 TB megfelel, OS nem lenne rajta, csak játékok. Vhol olvastam, h legyen rajta ram, mert az jó... Összefoglalóban nem találtam erre infót. alaplapomnál ezt írja: M2_1, Key M, Supports 2242/ 2260 /2280 storage devices
Tudnátok ajánlani párat 30 k körül?
Köszönöm!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ViZion #71809 üzenetére
Megírod az alaplapod pontos típusát?Bocs, megvan.
MSI b450m Mortar Titanium1TB-os és 30 körül ez jelenleg nehéz dió. ( konkrétan nincs, max a használt piacon)
40 lesz az inkább, mert 30-ért még SATA-s SSD-t se nagyon kapsz.
WD SN570
Kingston A2000
Samsung 970 Evo Plus
Samsung 980Használtpiac OEM SSD-k
SK Hynix SC711
WD SN730
Samsung PM981a
WD SN810 ( gen4-es)[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Graphics #71810 üzenetére
oh, köszi! A WD-t néztem, a másik is WD, teszi amit kell, jó régóta. Árban is kb. megfelel.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Rosep
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus H110T lapom. Ennek a manualja ennyit ír:
M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260 storage devices support (both SATA & PCIE mode).
Nem mai lap, de szeretnék nagyobb SSD tenni bele. Nem tudom kisilabizálni, hogy a ma kapható újabb típusok mennének-e benne. Ezt a kettőt néztem, mivel 2242-ben nem túl nagy a választék:
WD SN520 - 256 GB
WD SN530 - 256 GB
Most egy 128-as Transcend van benne, ami amúgy baromi melegszik is, úgyhogy ezt a márkát ne is ajánljátok. -
HARDVERAPRÓD
válasz spirit7777 #71815 üzenetére
Szia.
Téma összefoglalóAz SSD kondíciója, tények és tévhitek
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
-
Graphics
Jómunkásember
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok.
Nem találtam nagyon témát erre, adott egy Samsung 970 Evo plus M.2 SSD.
Mennyire kell ennek a samsung nvme driver?
Mi a baj a microsoft sajátjával?
Lehet, hogy gyorsabb a microsoftos driverrel??? (mérések alapján)
KÖsziRog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
HARDVERAPRÓD
válasz RoryBreaker #71818 üzenetére
Szia. Összefoglaló eleje:
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
Én feltettem am a samu drivert, más nem, és nem panaszkodnak ők sem. Ez szerintem egyéni döntés lesz[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
Sziasztok!
Egy két lemezes QNAP NAS-hoz vennék 2db. 1TB-os SSD-t. A hozzá kapott két HDD-t nem használnám.
Mindenképp SSD-t szeretnék bele tenni.
Két kiszemeltem van:
1: WD RED 1TB sata 3.
2: -
kunberci
senior tag
Sziasztok!
Egy két lemezes QNAP NAS-hoz vennék 2db. 1TB-os SSD-t. A hozzá kapott két HDD-t nem használnám.
Mindenképp SSD-t szeretnék bele tenni.
Két kiszemeltem van:
1: WD RED 1TB sata 3.
2:Samsung 860 EVO M2 1TB.
Egy ilyen átalakítóval használva.A két lehetőség közül Ti melyiket választanátok?
A második kiszemelt talán azért szimpatikusabb, mert beépítő kerettel is olcsóbb, mint a WD SSD.
Nagyjából az írási terhelhetőségek egyformák, szerintetek melyik lenne jobb választás, melyik ajánlottabb, melyik megbízhatóbb?
Köszönöm a válaszokat. -
kunberci
senior tag
A 820-as végű hozzászólás csak véletlenül ment el félig kész állapotban.
-
kunberci
senior tag
válasz Graphics #71832 üzenetére
Köszi.
két darab 1TB-os WD RED SSD megrendelve.
Nem olcsó, de legalább csendesebb lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Ha egy "NVMe PCIe Gen 3.0 x4 "-es SSD-t teszek egy olyan slotba amire az van írva, hogy "Gen 3.0 x2"-őt tud, akkor működni fog benne (nyilván lassabban, mint amit tudna), de egyáltalán látja majd?
Köszönöm.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Graphics
Jómunkásember
-
Hokunda
senior tag
Üdv
Szükségem lenne egy új ssdre CSAK játékok futtatására.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
30000 huf
2. Mekkora SSD-re van szükség?
480-500GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, Sata3
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-970A-UD3-rev-30/sp#sp
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Csak újKöszi
-
inteltunder
tag
yoyoyo
őt néztem ki [link] csak nem volt ajánlottak között
van valami gáz vele vagy csak kimaradt véletlenül listából?
ja csak játék lenne rajta, köty
jobb ma egy intel mint holnap egy amd
-
ezpz
csendes tag
Helo! Engem meg az érdekelne van e itt olyan user, aki megtudja mondani hogy 100.000HUF alatt melyik a lehető leggyorsabb SSD/M2 a piacon. ? Mérete lényegtelen. MB/s Olvasás/írás érdekelne. Köszönöm a segítséget.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz inteltunder #71840 üzenetére
Mehet nyugodtan.
@ezpz: WD SN850, Samsung 980 Pro.
Mérete nem lényegtelen ugyanis a nagyobbak sokszor gyorsabbak is. :)
[ Szerkesztve ]
-
rob1
csendes tag
Sziasztok! Az 1 TB-os HDD-t cserélném 1 TB-os SSD-re SATA3 csatlakozóval:
HP Pavilion 15-AU112NH, 15,6"FHD, Core i5 7200U, 8GB, 1TB HDD, Nvidia GF 940M 2GB, Win10
Jellemző felhasználás irodai alkalmazások + játék (pl Truck Simulator, Simcity és hasonlók), filmnézés, internet, alkalmanként hang- és filmszerkesztés
Tervezett ár 40-50 ezer Ft között, de ha van olcsóbb, ill. más megoldás, az is szóba jöhet.
Milyen SSD-t ajánlotok? -
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Most egy 7 éves 250GB Samsung 850 EVO-m van kiváló állapotban, jelenleg 30 GB szabad hellyel. Rendszer és programok vannak rajta, de ide szoktam a játékokat is tenni, plusz lehet arról végezném a képszerkesztéseket is Lightroommal.
Utóbbiak helyigénye miatt kiváltanám egy 500GB-osra.
Új alaplap lesz, egy ASUS PRIME B550M-A WIFI.Fenti felhasználásra mit tudnátok ajánlani?
Köszönöm!
-
HARDVERAPRÓD
Szia.
Én lehet már akkor nvme-t tennék bele és 1TB, mivel az elmondásod alapján szerintem kevés lehet az 500GB, de persze ezt te tudod. Akár egy Samsung 970 EVO PLUS, valami hűtést rá, vagy ha még kapható, akkor a Kingston A2000, bár szerintem már nem fogsz kapni, vagy WD SN850 pl. NVME SSD-kre én tennék hűtést, talán az A2000-re nem
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs