Új hozzászólás Aktív témák

  • cspguy

    csendes tag

    válasz Graphics #66589 üzenetére

    Szia!

    800GB-os S3700-at párszáz GB írással itt vettem a hup-on 35.000-ért, ez napi 10 írást bír 5 éven keresztül, szóval a consumer kategóriát kiröhögi. Bontatlant lehet venni china-ból. OEM és Intel verzió van belőle. Bőven jó.

    Intel P4510 3.84TB-os nvme-t vettem egy német sráctól, tök új, ez 3000/2900MB olvasás írást tud, plusz PLP is van benne, ez is örök élet.

    Van 2 intel Optane 900P-m, az egyik egy NAS-ban a diszk tömb előtt írási cache-nek és így 10GbE sebességet elég tartósan tudja a NAS, a másik meg boot drive lesz az asztali workstationömben. Ez is sokat bír, ebayen vettem az egyiket USA-ból, amíg nem volt covid, így áfával is megérte, ez szintén alig használt, a másik meg egy német sráctól volt kb egy hónapja vettem, boot drive lesz belőle az új asztali workstationömben.

    Van 2 db s4510 3.84TB sata diszkem, ez szintén írásra van, majd szerverbe szánom, ha tudok venni mellé még pár ugyanilyet és akkor diszkmentes lesz a NAS-om. Itt vettem a HUP-on mind a 2-t, tök újak.

    Ajánlom a servethehome.com oldalt, ez a kedvencem, friss szerveres info dögivel, tesztek, jó fórum stb. Ott lehet üzletelni is a fórumtagokkal és van merítés bőven. :)

    Aztán van egy s4510-em m2-es ES OEM, 960GB-os, ez tök új és USA-ból sikerült venni, hirdetem is eladásra a hardveraprón, azt gondoltam megtartom, de úgy döntöttem most nem kell.

    Kár hogy nem USA-ban vagyunk, eszméletlen mennyiségű minőségi cucc van ott, de a szállítás miatt nem éri meg.

    Ha megnézed a gyártói oldalakat, több PB írást tudnak ezek, úgyhogy a consumer kategóriát (Evo Pro samsung stb.) magasan lekörözik tartósságban.

    Kb 1x kell megvenni és aztán nem kell velük foglalkozni a firmware update-en kívül semmivel.

    [ Szerkesztve ]

    Live hard, die hard, and keep smiling!

Új hozzászólás Aktív témák