Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz peter889 #61135 üzenetére

    Mert akkor mi értelme lenne az SSD meghajtónak?

    Semmi, ha adatokat másolgatsz oda-vissza. Ha oprendszert futtatsz, kicsit más lesz a helyzet, mert itt kutyát nem érdekli, milyen gyorsan ír egy meghajtó, ebben az esetben az access time, azaz a hozzáférési idő lesz a lényeg!

    Képzeld azt, hogy állsz egy folyosón és adott jelre fel kell mutatnod két piros pinponglabdát, Az egyik esetben a folyosó két oldalán elhelyezkedő szobában vannak a labdák, elképzelted kb mennyi idő, mire a kiindulási pontodon fel tudod mutatni a két labdát?

    Nagyszerű! Most képzeld el, ha ugyanezen két labda a jobb és bal kezedben fekszik! Nulla szaladgálással, nulla zajjal, szinte a jel kiadásának a pillanatában fel tudod mutatni a két labdát.

    Utóbbi lenne az SSD. Persze ezek az adatok ms-ban vannak megadva, amit nem nagyon érzékelünk különbségként a HDD és SSD összevetésekor, de mivel rengeteg adatról van szó, mégis azt tapasztaljuk, hogy rettentően gyors egy SSD a HDD-hez képest.

    Sorry, csak ilyen laikus magyarázatot tudok adni. Amúgy az általad említett eszközök acces time értéke 8ms és 0,04ms, átlagérték ez, de érzékeltetéshez teljesen jó. (utóbbi érték egy 860 EVO 250GB értéke)

    [ Szerkesztve ]

    eladó Samsung PM883 1,92TB SSD 50eft

Új hozzászólás Aktív témák