Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz weri #52309 üzenetére

    Igazából már egyik vezérlő sem olyan rossz, kivéve talán a dzsunka kínai modelleken. Az A400-ban igazad van, az talán az egyetlen, amiben gyengébb vezérlő van, állítólag valami kétcsatornás, míg a legtöbb SSD-n négycsatornás van, de a gyakorlatban az A400 sem hoz rossz sebességeket, volt itt nemrég a Flash SSD topikban, akik benchmarkokon 860 EVO-nak megfelelő eredményeket kapott vele, meg a betöltési időket sem érezte róla lassabbnak. Nyilván alap felhasználásnál igaz ez.

    De a Sandforce más SSD-ken már kihalt. Abban mindenképp igazad van, hogy a BX500 jobb SSD, legalábbis papíron. Árban is drágább, igaz csak egy kicsivel. Az A400-at főleg régi gépbe szoktuk ajánlani, vagy akkor, ha valakinek rekord kicsi a rá szánt pénzügyi kerete. A leglényegesebb, a DRAM cache nincs egyiken sem. A nem sokkal drágább MX500-on van.

    Az utolsó Sandforce vezérlős SSD, ami itt a topikban ajánlott volt, az az SP920 volt, de erről megbízhatósági probléma is felmerült, meg eléggé kikopott modell, árban úgyis csak a 120 gigás érte meg belőle. Ma már kapni sem lehet sehol, meg jobb vételek vannak nála alapból, így nem kerül elő ajánlásokban.

Új hozzászólás Aktív témák