Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz barkoo #47308 üzenetére

    Az SP920-nak az írási értékei valóban kicsit gyengusok, de ez csak a kisebb modelleket érinti, másrészt a gyakorlatban, működés közben nem érzed ezt a különbséget, hogy 300 MB/s a szekvenciális írás vagy 500 jött-e ki benchmarkokon (hacsak nem spéci felhasználásról van szó). Az SP920-at különösen szoktuk ajánlani, elég megbízható MLC-s meghajtó 5 év jótállással. Nagyon mellényúlni nem lehet vele, ha valaki kap még valahol jó áron. Egy hibája van szerintem, csak a 120 gigás olcsó, a 250-500 gigás változat már drága a mezőnyben, emiatt átlagos felhasználásra nagyobb méretkategóriában vannak szerintem jobb vételek. Emiatt én nem preferálnám saját felhasználásra, de ha valaki 120 gigás méretig keresi, akkor erősen ajánlani szoktuk.

    A 120 gigásnál ne vezessen félre, hogy sok gyártó megadja „up to” értékként a sebességmaximumot, de az a legnagyobb modellre vonatkozik, odatesznek olyanokat megjegyzésbe apró betűvel, hogy „Speed may vary due to host hardware, software, usage, and storage capacity.”.

    Transcendről nincs tapasztalat. Ha neked van néhány modellel, lőhetnél róluk CDM és SSDOK screenshotot, meg leírhatnád a tapasztalataidat vele, mióta használod, mennyire vagy velük megelégedve sebességre. Eddig nem nagyon ajánlottuk, nem csak a tapasztalat híján, de elég belépő szintű modelljei vannak a gyártónak, és eddig a terméktámogatása sem volt valami nagy ívű, de ahogy most újra ránéztem, látom, hogy fejlődnek, mert pl. van már saját gyári szoftverük, az SSD Scope, amire szükség is van, mert HDS, SSDOK, hasonló progik nem hinném, hogy felismerik a Transcend SSD-ket. Plusz ahogy nézem, egyre olcsóbbak is az SSD-ik. Szóval én nem lennék ellenük, ha többet tudnánk róluk.

Új hozzászólás Aktív témák