Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csongi2015
tag
Sziasztok.
Segitseget kernek.
Van egy eleg regi rendszerem,E8400 proci,gigabyte ga-ep45-ds4p alaplap "http://hu.gigabyte.com/products/select/mb/socket_775",2x2 gb ram,gigabyte hd4850 vga,2x samsung 320 gb hdd.
Vasarolnek egy db 120 gb ssd-t amin a rendszer lenne es a jatekokat is arra raknam,win 7 64,op rendszerrel.
120 gb ssd vennek,mit ajanlotok.
Lenne eszreveheto gyorsulas.
Csatlakoztathato erre az alaplapra "SATA2" az ssd mivel annak SATA3 a csatija
Kell kulon SATA3 kabel,vagy jo a regi SATA2Koszonom
-
StLui
veterán
válasz flatline#2 #32202 üzenetére
Átcsúszhatnak rajta, én nem fogok tudni, mert annyira nem értek hozzá, csak sajnálom a sok fölösleges kérdést, ezért próbálok néha így segíteni, ha éppen erre járok, hogy beírom ezeket helyettük.
Most megnéztem a két Adata van csak ha jól látom az ajánlottak között, a másik kettő nincs, nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne a kettő Adata között, és mindkettő ajánlott, mindkettő hasonló áron van.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
King Unique
titán
Ha nem volt, akkor nem tudom mire véljem a hsz-t? Bár, ha pusztán ezen topikon belül értendő, akkor nyilván ok.
Nem akartam, mondhatni jók az összefoglalók. De azzal szerintem nem túlzok, ha azt állítom, hogy a fórum viszonylatában nem a leg-leg kategória. Amit linkeltem, az nem csak "dizájn összefoglaló". Nagyon szépen össze lett rakva és pont számít a megjelenés, tagolás, 1-1 screenshot, illusztráció nagyon meg tudja dobni. Sokkal élvezetesebbé teszi az olvasását is, jobban átláthatóbb és sokkal informatívabb lesz. Nálam (talán másoknál is) az az írás 10/10. Na persze, nyilván nem egy téma a kettő, egyiket jobban kell magyarázni, képekkel illusztrálni, mint a másikat, de akkor is.[ Szerkesztve ]
-
olomhuszar
csendes tag
Sziasztok!
240+gb-s ssd-t keresek, még semmi sincs meg a gépből.
Eddig ezt a kettőt néztem:
-Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3
-Kingston 240GB Hyperx Fury
GA-B150M-D3H alaplappal.Viszont ajánlották az alábbi kombót is, kb.30k-val drágább kombó, de sokkal gyorsabb is.
SAMSUNG 256GB SM951 M.2 PCIe 2280 MZHPV256HDGL-00000 (2150 / 1200 MB/s R/W)(50k)
GIGABYTE GA-H170-D3H DDR4(28k)
Nekem elég újnak tűnik, megbízhatóságáról tudni valamit? -
Emperor_
addikt
válasz jambiyya #32190 üzenetére
Megint választunk ?
(A tesztben lévők, majdnem mind bent vannak az ajánlóban )Ezek az árak vannak, kb:
MX200 120 GB-os ár nincsen az iponon, máshol nem kerestem.
Intel 730 120 GB-os ár nincsen az iponon, máshol nem kerestem, de ez biztos, hogy nem egy árkategória.
Samsung EVO 850 ez ugyan az az árkategória, 75 TBW-s gari korláttal, szintén 5 év garival.
Samsung PRO 850 ez magasabb árkategória, kb 1,5-szörös az ára 120 GB-os méretben.
Sandisk Ultra II ez ugyan az az árkategória, 3 év garival, TBW limit mentes
Sandisk Extreme Pro 120 GB-as ár nincsen az iponon, máshol nem kerestemEbből a 850-es EVO, ami kb egy árkategória és 5 év garis.
DE
75 TBW a garanciális korlátja. A mért sebességkülönbséget a használatban nem igazán érezni.A döntés a Te kezedben van!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
válasz flatline#2 #32202 üzenetére
Az embered alapvetően jókat ajánlott. Egy SP920-ast vagy Intel 535-öst ajánlok én .
Csongi2015 (#32201)
3 év garival HyperX Fury.
5 év garival Samsung EVO 850.Érdemes egy új, fém rögzítős, SATA3-as kábelt venni, pár száz forint.
[ Szerkesztve ]
-
hiperion
csendes tag
Ha valaki belefut a mai Fekete Péntek alkalmából valamelyik webáruházban akciós ajánlott SSD-be, jelezze.
Kingston HyperX Savage 120GB 17.900 valahol, mitől is jobb ez, mint a HyperX Fury? Mert azért az jóval olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
SP900-as és SP920-as ADATA-k között mi a különbség? SP920-ban jobb a vezérlő, több írást bír?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
jambiyya
őstag
-
Bjørgersson
félisten
válasz jambiyya #32211 üzenetére
Igen, eddig én is eljutottam, viszont egyedül az üzemidőben és a sebességekben látok különbséget, viszont érdekesmód az itt írtak alapján az SP900 gyorsabb.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
jambiyya
őstag
válasz Bjørgersson #32212 üzenetére
Naja, oda is írtam, hogy a 920-as jobb, aztán elolvastam az oldalt, és rájöttem, hogy igazából az adatok alapján nem is, és szerkesztettem is.
Ha 120Gb kell, akkor nézz rá erre, ma csökkent az ára, rendeltem is... -
Bjørgersson
félisten
válasz jambiyya #32213 üzenetére
128-as SP920-am van jelenleg, ezt cserélném valami 256-osra.
-
jambiyya
őstag
válasz Bjørgersson #32214 üzenetére
A hyperx fury ajánlott itt a fórumban, és 25k körül van a 240GB-os...
-
Bjørgersson
félisten
válasz jambiyya #32215 üzenetére
Maradnék az ADATA-nál.
-
Gismo
addikt
Sziasztok!
Erről a márkáról mit lehet tudni? ajánlott? Nem? Saját gyártmány vagy valakit átmatricáz?
Köszönöm!
-
mikromanus
veterán
Beragadt ajándékutalvány "égetési" javaslat kellene. Olyan 25-30k Ft körüli SSD-t szeretnék. (240-256 GB kategória). Mi most a jobb/ajánlott ezek közül?
Ami van ott aholtudok utalványt használni:
Sandisk 240GB 2,5" SATA3 SSD Plus SDSSDA-240G-G25
HyperX Savage SSD 240GB 2,5" 7mm(SHSS37A/240G Kingston)
HyperX FURY 240GB 2,5" SATA3 SSD ( SHFS37A/240G Kingston )
Kingston 240GB SVP300S37A/240G V300 SATA 3 2.5" SSDNow
Intenso 256GB 2,5" SATA3 TOP SSD ( 3812440 )
Samsung 250GB 850 EVO SSD SATA3 MZ-75E250B/EU (850 Series, SATA3)Bár ahogy nézem az első postot néhány alapból nem ajánlott (vagy a Kingstonok most már jobbak ezeknél?)
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #32216 üzenetére
Ha adata akkor SX900 alá ne add! Én is most olyat vettem magamnak. Amúgy a Kingston sem rossz.
#nincsbennetarcsi
-
Starz561
tag
Üdv. Meg vettem életem első SSD-jét és segítséget szeretnék kérni hogy mit hogyan állítsak át a biosban és a windows-ban is hogy sokáig és jól működjön. (Samsung 850 EVO 120GB) Alaplapom: GIGABYTE GA-F2A75M-D3H Windows 10-em van.
Aki tudja hogy kell azt is le írhatná hogy kell használni a samsungnál ezt a windows partíciót át rakni az ssd-re.Választ előre is köszönöm.
Az is jó ha PM-ben kapok választ.
[ Szerkesztve ]
Esetleges elírásokért, elnézést. :)
-
StLui
veterán
válasz Starz561 #32220 üzenetére
Ne PM-ben kérj választ, hátha másnak is segít. A másik pedig a fejlécben van:
"Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!"
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Bjørgersson
félisten
Szemezek vele mar egy jo ideje, de megmondon oszinten, sajnalom ra a 33 ezret.
-
Hubie
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Első SSD vásárlásomat tervezem, ebben kérném a segítségeteket.
Az ajánlások közül az Adata SX930 illete a Samsung 850 EVO-val szemeztem, de igazából fogalmam sincs.1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
25k-ig mehet
2. Mekkora SSD-re van szükség?
120 / 240 GB-ra gondoltam
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gépbe szánom, SATA3 (illetve SATA II) csatival
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[GA-X48-DS4]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ?)
3-5 év elegendő
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Teljesen átlagos felhasználás, Op. rendszer (Win7) illetve egy két egyéb program kerülne rá.Előre is köszönöm a segítséget / ajánlásokat!
-
Bodor
veterán
válasz Starz561 #32220 üzenetére
Topik jobb oldala! Windows 7/8/10 SSD-vel hogyan is?
Migráláshoz: Összefoglalóban a cikk: Merevlemez klónozása HDD-re vagy SSD-re, Macrium Reflect Free program használatával.
(#32223) cocus007: A kettő közül a Samsung a jobb, már csak az 5 év garancia miatt is, persze nem ebben a boltban.
(#32224) Hubie: Mindkettő jó választás lenne! 25K-ba talán még belefér a 250 GB-os is.
-
gabo91
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárláshoz kérnék tanácsot.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? kb 30k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 240-250Gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? asztali gép, sata3 csatival
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[AsRock B85M pro 4]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ?) 3-5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
átlagos Win 7 (talán 10) néhány játékIgazából kinéztem a HyperX sava 240Gb-ot illetve a samsung 850evo 250gb-ot előbbi 5év garancia másik pedig 3év, samsung 30k másik 27k. +2év garancia nekem megérne 3k-t
Ti melyiket ajánlanátok inkább a lapomhoz?Köszönöm, előre is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #32222 üzenetére
Akkor HyperX Fury pl. Olcsó és elég jó. Házi használatra bőven elég az is. Tesómnak most építettem gépet abba is azt vettem.
#nincsbennetarcsi
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. Ezt az SSD-t szavad venni? Azaz ajánlott? Nem úgy mint a Kingstone V300.
Sandisk 120GB 2,5" SATA3 SSD Plus SDSSDA-120G-G25
-
tagagaba53
tag
Sziasztok !
81%-s kondíció az nagyon rossz arány ?
SAMSUNG 830 64GB
[link][ Szerkesztve ]
- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
Emperor_
addikt
válasz tagagaba53 #32229 üzenetére
Aggodalomra semmi ok. 10.es kondicio eseten mar erdemes cserelni.
-
cech19960320
tag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 30-35k Forint
2. Mekkora SSD-re van szükség? 240GB-osban gondolkodtam
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali, SATA3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) http://www.asrock.com/mb/Intel/H61MU3S3/
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ?) Jó lenne minél többel, biztos ami biztos
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos otthoni felhasználásra menne, rendszer+néhány program alá.Én eddig a HyperX Savage 240GB-os verzióját néztem, de hátha ti tudtok jobb választást. Tippek?
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz tagagaba53 #32233 üzenetére
Szívesen!
Esetleg az összefoglalót olvasd el fent, szinte minden benne van, ami SSD témában szóba jöhet .
-
Emperor_
addikt
válasz cech19960320 #32232 üzenetére
A savage is jó választás.
Átlagos felhasználást írtál, de ebben a keretbe ezek mind beleférnek, mind 5 év garis (iponon néztem):CORSAIR 240GB Neutron XT
INTEL 240GB 535
SX930
SAMSUNG 250GB 850 EVO (itt 75 TBW korlát van a gariban, a többinél nincs ilyen gari korlát)A sorrend a saját preferenciámat tükrözi .
-
ImI87
őstag
Hello !
A topik meg az összefoglalo alapjan kineztem magamnak egy 240-es Intel 535 SSD-t.
(Asztali gepbe rendszernek, meg 1-2 jateknak. )
Latom, hogy ket fel van, eleg nagy arkulonbseggel.
A termek kód vegen van alteres, az olcsobb H601, a dragabb H6R5-re vegzodik.
Mi a kulonbseg a ket verzio kozott ? Melyikt erdemes venni?Elore is koszi
-
addikt
Itt az enyém, ugyanaz a típus, lassan 4 éves lesz.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
worxland
addikt
Másfél éves működés után még hátra van 6 év, ha ugyanolyan tempóban használják. Egyáltalán nem rossz arány. Addigra úgyis lecseréled - 64 giga nagyon kevés.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Emperor_
addikt
válasz cech19960320 #32237 üzenetére
A Savage-nél vagy úgy általában ?
Tartósságban.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
balintka
addikt
Érdemes törődni a Samsung 850 EVO esetében ezzel a 75 TBW korláttal?
Mert nekem most egy Kingston V300 120 GB-os van (100 %-os HDsentinel szerint), 2013. szeptemberi, és csak 6,05 TB az eddig írt adat a HDSentinel szerint. Ilyen ütemben akkor több mint 20 évet ki kéne bírnia, nem?
A 850 EVO-t is csak 2-3 évre tervezném.
-
Bjørgersson
félisten
Hát, lehet az lesz a vége.
-
Starz561
tag
Nagy gond hogyha az SSD nem a Sata0/1 portba van kötve hanem a 3.ba ?
Esetleges elírásokért, elnézést. :)
-
FragMaster
addikt
Sziasztok
Eredetileg Intel 535 120gb vagy Adata SX930 120gb-ot terveztem, viszont egy belakott rendszer és az összes program be tudná kajálni a helyet annyira, hogy ne férjen mellé játék (nem ritka manapság a 40-50gb).
Ezért került a pixisbe a HyperX Fury 240gb is.
A kérdésem az, hogy a Fury-ba is ugyan olyan nyugodt szívvel bele lehet-e ugrani hosszabb távra tervezve, van-e annyira megbízható? Oprendszer, programok és játékok lennének rajta, egyszóval amit futtatni kell. Ugye Fury-ra csak 3 év garancia jár a másik kettő 5 évével szemben, illetve nem tudom van-e számottevő sebességbeli különbség?"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Dell laptopban van egy
Lite-On IT LCT-128M3S 120GB-os ssdÉrdemes ezt lecserélni egy Kingston KC300 120GB-ra?
KC300-at jelenleg asztali gépben használom, amibe veszek egy 240GB-ost, melyiken adjak túl, KC300 vagy a lite-on?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen program, ami...?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD többféle, sata 2,5"
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest