Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
wurci
tag
Köszönöm dkess a gyors választ!
Akkor Kaon CG3000 marad mint főrouter, és a wifi megy AX56U-ról és ezzel remélhetőleg wifi-n is most már nagyobb mint 200-300 mbit sebességet el tudok majd érni.
Ha pedig szolgáltató váltás lenne és mégis lehet bridge üzemmód akkor pedig van egy jó központi routerem.
Ezek szerint mindenképpen megéri a +10k-15k az AC65P képest ugye?
-
-
Topikgazda
-
dkess
őstag
Szerintem igen. A döntést megkönnyítendő pontokba is szedtem a szempontokat amik a döntés alapját adhatja Nálad:
"- Dual-Band AX -es WiFI,
- AiMesh támogatás, ahogy írod. AiMesh -nél a főrouter és az AiMesh Router szerepkörök különválhatnak (azaz lehet minden AiMesh eszköz AP módban), mely az első két mondat miatt Nálad előnyös lenne.
- aránylag olcsón (Asus inerciarendszerben főleg), aránylag vállalható számú és főleg mobil eszközök WiFi -jének kiszolgálására elegendő - különösen, ha a későbbik folyamán lenne egy második is AiMesh miatt ..."Ehhez képest az AC65P:
- AC -s WiFi,
- nincs AiMesh,
- gyári szoftverrel azért hébe-hóba jönnek aggályok a lefedettséggel kapcsolatban is.Pláne AX -es kliensek mellé kb. nem is kérdés melyiket választanám ...
Apropó, volt kérdésed a WiFI sebességgel kapcsolatban. Pl. hogy több lenne-e a sebesség, mint 200-300 Mbps. Az alábbi képernyőkép friss-ropogós mérés Asus AX -es router - AX -es mobiltelefonnal (azaz nincs 160 MHz -es sávszélesség 5 GHz -en) - Digi 1000/300 Mbps -es internettel:
Na, hogy ízlik? Azért ez már nem szoáré - ugye?
-
nyimsolt
tag
Sziasztok,
Továbbra is a router cserén gondolkodom (Asus rt-n18u van most). Az ac65p felé hajlok, de ma szembe jött egy Asus RT-AX55 akció nem sokkal többért (33k), mint az ac65p (27k). Gondolom az Ax55 már a javasolt vétel, ugye? Mi a véleményetek?
Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
blakey
titán
válasz Akosman #87364 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy az AC65P jóval nagyobb linksebességre képes AC-n mint az AX55. Olyan nagy sebesség növekedésre ne számíts AC-n, AX-en már igen. Ha AC-n is kéne a nagyobb sebesség akkor komolyabb routerre lenne szükség.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nyimsolt
tag
válasz Akosman #87364 üzenetére
N18U után egy ac65p, ac85p vagy az ax55 mind előre lépés nyilván. A kérdés az, hogy melyiket éri meg megvenni ezen árakon (ac65 akciósan 23k, ac85p és ax55 33k)? Megnéztem
gyorsan csak egy eszközöm tudja az ax-et, a többi ac-s.[ Szerkesztve ]
Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
Akosman
aktív tag
válasz Dragon3000 #87366 üzenetére
Páromnak ezen a gépén szeretnék nagyobb sebességet wifin itthon,ha már a lan csatlakozást kihagyták belőle.link
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Bátyám szeretne venni sim kártyát befogadó routert és ezeket nézte ki: TP-Link TL-MR6500V és TP-Link TL-MR6400. Szerintetek a 6500V erősebb lehet? Mert egyenlőre nem találok adatot, hogy milyen hardver van benne.
-
Krinyo
senior tag
válasz nyimsolt #87371 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, mert nekem még egy AX-es kliens sincs itthon, még AC-n kommunikálok, elvileg a linksebesség is ugyanannyi az AX82U-n mint az AC68u-n, mégis jelentősen gyorsabb az AX-es router. Ugyanabból a linkből is többet hoz ki (4-500 helyett 6-700 között), és a válaszideje terhelés alatt jóval alacsonyabb, így a weblapok is sokkal gyorsabban töltődnek be.
-
blakey
titán
válasz Krinyo #87375 üzenetére
A Wifi vezérlőn is sok múlik, pl. az AC65P-ben modernebb, jobb a vezérlő, mint az AC68U-ban, nem biztos, hogy AC65P vs. AX82U viszonylatában olyan nagy lenne a különbség, valószínűleg jobb lesz az AX82U de nem annyival, mint amit az AC68U és AX82U viszonylatában tapasztaltál.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Krinyo
senior tag
válasz blakey #87377 üzenetére
Lehet, hogy modernebb a vezérlő, de szoftveres tudásban jelentősen elmarad még az AC68U-tól is. Nincs AiMesh? 382-es szoftververzió a 386-os helyett? A minap hirtelen kellett volna egy router a tönkrement N18U helyett, a boltban AC57U volt egyedül, na az meg nem kapott frissítést tavaly június óta. Nagyon meg kell nézni, hogy mit veszel...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Krinyo #87378 üzenetére
Ezeknek semmi köze a Wifi sebességéhez. Nekem nem kell bemutatni egyiket sem, mindegyiket használtam. AC65P jó, erős router, OpernWrt-vel meg sokkal jobb az AC68U-hoz képest, bármilyen szoftver is legyen rajta.
-
dkess
őstag
válasz vzoole #87330 üzenetére
@zebu -nak is, #87383
Igen, persze nem rossz cucc ez a ASUS EA-AC87, de ez ugye még a saját idejében is 45K HUF volt. No meg persze azt se felejtsük el, hogy igazából a AC87U -vel domborított igazán, ami szintén nem filléres tétel (ugye a példánál maradva ez utóbbi lenne az UPC modem mögé rakva).
A jelenlegi AC1200 -as C6 mellé kicsit overkill -nek tűnik ... E mellé egy "sima" szintén AC1200 -es TP-Link illene ami tudja a Media Bridge módot - pl.: RE200. Avagy méginkább a C50. Ugye a példának hozott eszközök 100 Mbps -es LAN portokkal rendelkeznek - ilyenformán itt maximalizálódna is az átadott sebesség kábelen ...
Ugyanakkor - most jön egy nagy DE ... Kicsit visszaolvastam és nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a kérdező esetleg ezt a projektet szeretné felmelegíteni: [link] . Ugye ez az ami úgy kezdődik, hogy: "A 3 emelettel fentebb lakó szomszédommal akarom a netet megosztani wifi-n." ...
Amennyiben ez lenne a felállás, akkor egy elég fontos szempont maradt most elhallgatva ... Úgyhogy várjuk meg esetleg ezzel kapcsolatban a kérdező megnyilvánulását, mert ez még ahhoz képest is teljesen más dolog, mint amit eleddig elképzeltünk ...
-
Soma01
veterán
válasz Eztis_Aztis #87386 üzenetére
Az biztosan jobb lesz. Elég nagy a kategória ugrás, 4-ről, 19-re.
Alap dolgokra biztosan jó a 6400-as is. De terheltebb területen nem fog jól teljesíteni. -
ggergo_hu
csendes újonc
Sziasztok!
Háttér: Digi kábeles netem van (tv box + wifis modem). A digis modemet fogom routerre cserélni. Portok száma nem lényeg, switch-re kapcsolódnak most is a játékkonzol/TV/okos kiegészítők - ezzel így minden rendben, sebesség és stabilitás ügyileg is.
Viszont a wifi a ház (~90 nm) távolabbi pontjain kb használhatatlan (eredeti kábeles sebesség kb 5%-a jön át és sokszor bár a hálózaton fent vannak a gépek de net nincs), jel erősítővel sem sikerült kiküszöbölni, illetve a konnektorok kiosztása, magassága elég használhatatlan is ehhez.Tudom, hogy szuper megoldás nem lesz, de ezek közül valamelyikkel mennék valamire (Asus routerrel rossz tapasztalatom volt eddig)? Vagy milyet javasolnátok?
https://edigital.hu/router/tp-link-archer-c80-ac1900-wireless-mu-mimo-wi-fi-router-p743561
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_tp-link-archer-ax3000-dual-band-gigabit-wi-fi-6-router-archer-ax50-1318802.html
Előre is köszönöm a segítséget/Gergő
-
Topikgazda
válasz ggergo_hu #87388 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?A digis modemet fogom routerre cserélni.
Lecserélni nem lehet a szolgáltatói eszközt, csak modem módba tenni és saját router használni utána kötve.Asus routerrel rossz tapasztalatom volt eddig
Pontosan milyen, mikor és melyik típussal?https://edigital.hu/router/tp-link-archer-c80-ac1900-wireless-mu-mimo-wi-fi-router-p743561
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_tp-link-archer-ax3000-dual-band-gigabit-wi-fi-6-router-archer-ax50-1318802.html
Inkább a második legyen az időt állóság miatt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ggergo_hu
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #87390 üzenetére
Köszönöm, teljesen jogos kérdések! Az egyszerűség kedvéért lenne egy másik "új" opció, ha nem bánod, a véleményedet kérném - amennyiben van benne tapasztalatod (és digiben).
"gazdagodtam" az infóval hogy vannak konnektort nem igénylő access point megoldások a plafonra. Ez kivitelezhető lenne, tehát a digi modem-et össze tudom kötni egy ilyennel (kábel gipszkarton plafon felett menne), ezáltal a ház közepén a mindent összekötő "térben" tudnék egy access point-ot felhelyezni.
Ez működő megoldás lehet digi modem-mel? Ha jól sejtem, nagyobb sansszal indul mint a korábbi ötletem.
Köszönöm előre is megtisztelő válaszod.
-
Topikgazda
-
ggergo_hu
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #87392 üzenetére
köszönöm!
-
vzoole
csendes tag
#87383 Zebu
Hát adj egy ajánlatot aztán megálmodom, de tényleg valami budget megoldást kerestem... főleg, hogy lehet már nemsokára változik a környezet.#87384 dkess
A 100Mbps LAN miatt lőttem ki a többi olcsó TP-linket.DE ... nagyon alapos vagy!
Viszont már nem él a régi szituáció, ami igazából meg sem valósult, és már háromszor költöztem azóta. Őszintén szólva akkor állítgattam utoljára routert és azóta, azt és úgy használtam amit és ahogy a szolgáltató hozott.
Most nézelődök, hogy egy kicsit frissítsem a tudásom és az eszközeim. Akarok venni NAS-t meg a műszereket is rá akarom kapcsolni a hálózatra, hogy ne egyesével kelljen mindig dugdosni. -
PyroS
senior tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Asus RT-AC57U V2 routert használok ami kihajtja a Digi 1000 netemet. Viszont kb 1 hónap múlva költözünk egy két szintes 80nm családi házba. Oda kevés lesz az egy router így arra gondoltam ,hogy szintenként egy routerrel Asus Mesh képes hálózat kellene. Ugye jól tudom,hogy a AC57u V2 nem mesh képes szóval azt cserélnem kellene legalább V3-ra?Vagy két darab Asus RT-AC57U V3 vagy esetleg két darab XIAOMI MI AIOT ROUTER AC2350 gondolkodtam. Vagy egy XIAOMI MI AIOT ROUTER AX3600 is elég lehet?
-
KAMI911
aktív tag
Sziasztok,
Kis, tégla lakásba, Digi 1G net mögé keresek routert.
Az AX50 AX20 között gondolkozom, de fura, hogy az AX50-ben nincs WPA3 támogatás. Melyiket lenne érdemes venni? Vagy milyen hasonló modellt ajánlatok nagyjából ebben az ársávban? Egyáltalán érdemes AX-es eszközöket venni? A használt Wifis eszközök fele támogatja, gondoltam jövőtállóbb megoldás. Tudtok esetleg olyan routert ahol több, és/vagy gyorsabb Ethernet portok vannak, értelmes áron? Mondjuk 75ezer bruttó környékén. A felújítás után UTP-t is húznék a lakásba, így lehet, hogy 4-8 port is kellene. Vagy 3 port és switch inkább? Ezek tudnak esetleg valami port aggregációt, mert akkor a switches megoldást választanám. Előre is köszönöm a segítséget! -
Alex91
félisten
[link] , ezt erdemes lehet elolvasni...
Mert azt latom, hogy olcson szeretned meguszni...
ASUS RT-AX82U, es maris!!!
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
[link] , most vegyetek!!!!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- Öregszem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest