Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Gabor901127 #65497 üzenetére
Nem OpenWRT van az Asus-okra, hanem Tomato vagy a gyári tovább fejlesztett változatai (Merlin, HGG).
Szóval valahogy így kössem a hálózatot?
Internet-----87U-----66U-----Tplink
Mindenképpen ez egyik új legyen az elsődleges, a másodlagos eszközök sorrendje már mindegy, a te igényeidnek/elhelyezésednek kérdése.
Az Asus eszközeiben van dedikált AP mód így admin felületen a Adminisztráció/Üzemmód menü pont alatt kell átállítani AP módba őket.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Gabor901127
tag
Én azt vettem észre hogy a 4300-am kb 6-8 WIFI kapcsolat után már annyira meghal, hogy kb a lan is blokkólódik, persze lehet hogy az ugyan olyan nevű wifi okozta... most 2-3 környékén semmi baja.
Csak az a kérdés hogy ennél a csoda asusnál megéri e a dupla árat, ha kb 4-5 wifi eszköz lesz 1 routerre + kb 3-4 utp-vel
Főleg azt szeretném ha a vezeték lenne a priorításban
-
Topikgazda
válasz Gabor901127 #65505 üzenetére
Sokkal jobban bírja a terhelést így igen, megéri a többletet.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz MrSealRD #65498 üzenetére
Korábban írtad, hogy van neked US-8-60W, az nem lenne megfelelő? Amiket leírtál azokat tudja. Azért a poe szabványokkal vigyázz mert volt többféle is(főleg régebben passive poe, most már szinte csak 802.3af/at), nézd meg az eszközöd amit szeretnél vele meghajtani melyikkel működik.
Vagy Tp-Link-ből esetleg ezek:
T2500G-10MPS
T1500G-10PS -
Gabor901127
tag
válasz Gubek-Einste #65503 üzenetére
Nekem az kell hogy a második routerig legyen olyan nagy sávszél föl le és olyan kicsi ping amilyen csak lehet, a harmadik már részletkérdés.
Tehát ha a második és dik sorrendje mind1 akkor nem lehetne megúszni a dolgot egy 87 el és még egy 4300mal? bár ahogy látom kb nem is lehet kapni
-
MrSealRD
veterán
(#65504) Gubek-Einste: A router bírja majd szuflával ha amiatt kérdezed. Egy most még pfsense VM a routerem 3Ghz CPU meg 1GB RAM...
Az ára: lásd lentebbi választ. Az a kérdés, hogy mennyiért kaphatom meg ezt a szintet. A mostani Unifi nagyon penge de nem tudom, hogy van-e olcsóbb alternatíva...
(#65507) rekop: Igen, jól emlékszel. Az meg is van és remekül megy. De úgy néz ki, hogy rövid időn belül kifutok a 8 portból... Ezért lehet kell vennem egy újabbat... Ezért kérdeztem, hogy van-e esetleg olcsóbb alternatíva. Ha nincs az sem baj, csak tudni akarom, hogy jó ár/érték arányban gondolkodom, vagy csak nem ismerem elég jól a piacon kapható eszközöket.
Úgy látom a TP-Link sem olcsóbb igazán. SFP port ugyan előny. De nem valószínű, hogy szükségem lesz rá egyelőre.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
legenda
válasz Gabor901127 #65505 üzenetére
Igen, annak a hardvere (egymagos 560 MHz proci és 128 MB RAM) megfogható akár 6 - 8 wifi ellenoldallal, plána ha valamelyiken húzósabb terhelés megy, vagy a wifi kliensek mellett más terhelést is kap a router.
A jelenlegi routeredtől már az RT-AC66U B1 is sokkal jobb és erősebb hardverű, de ha kihasználod az RT-AC87U előnyeit (amik nem csak a dupla proci és RAM, hanem a MU-MIMO és a jobb wifi lefedettség is), akkor megéri.
Én RT-AC56U-ról váltottam RT-AC87U-ra anno és érezhető volt teljesítményben a hardveres különbözet (kétmagos 800 MHz proci és 256 MB RAM kontra 1 GHz kétmagos + 500 MHz kétmagos proci és 256 MB + 128 MB RAM), a wifi szórást nem emelem ki, mert az RT-AC56U beépített antennás, de például egy RT-C68U-hoz képest is jobb volt az RT-AC87U még úgy is, hogy a jobb MIMO tulajdonság nem volt direktben kihasználva.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Gabor901127
tag
Megnéztem a jó kis india angolsággal előadott prezentációt a MIMO felelevenítésére
És jó mostmár nem érdekel semmi, mert egyértelműen a router kinézete is számít, az tuti hogy nem lesz egy kis szekrénybe bezárva
Szóval 87U+66U lesz a tökéletes kombó
Jól teszek rá új firmwaret aztán kiderül mit tud a kicsike
Azt lehet tudni hol érdemes kérdezni hogy hogyan állítsam be a tökéletes hálózatot a két routerre?
És nem lehet kivárni azt a maradék 10 napot míg bekötik a DIGI-t (
Kösz mindenkinek a segítséget , remélhetőleg lesz energiám a beüzemelés után fényképezgetni a 100méter lan kábelt
-
Topikgazda
válasz Gabor901127 #65508 üzenetére
Tehát ha a második és dik sorrendje mind1 akkor nem lehetne megúszni a dolgot egy 87 el és még egy 4300mal? bár ahogy látom kb nem is lehet kapni
Már nem éri meg beszerezni a 4300-t, régi eszköz.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Gabor901127 #65511 üzenetére
Hálózat kialakításával itt foglalkozunk.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Black Dragon
addikt
Hali!
Egy gyors kérdésem lenne. Nemrég szereztem be új, Asus RT-AC58U routereket, legfrissebb fw-t felraktám rájuk, hibátlanul működnek. Egy technikai segítséget viszont kérnék, ami arról szólna, hogy van a lakásban Telekom féle Set-top box, tehát IPTV és jelenleg ezt a routerre kötöttem rá (A router jelenleg AP üzemmódban üzemel, tehát csak a bejövő Sagemcom doboz osztja az észt. ) és maradhat-e ez így, tehát érdemes így használni vagy inkább vegyek egy switchet az IPTV és egyéb hálózatra kötött köteli cuccoknak, vagy maradhat a jelenlegi felállásban a dolog?
köszi all!
-
ladanyi
tag
Sziasztok! Körbenéztem a gigabites routerek között az itt kapott infók alapján és 10k körül ez a kettő van:
D-Link DIR-842 Router
D-Link DIR-850L AC1200 Router
Mivel ennyire van pénzem ebből kell választanom, de a leírása alapján mindkettő ugyanazt tudja, tehát nem tudom melyik lenne a jobb választás. Alapvetően semmi extra elvárás nincs, wifi legyen és az asztali pc max kihasználja a Digi 1gigás netjét amit vezetékkel kap a routerből. Akinek esetleg van is ilyen routere megírhatná milyen. Köszönöm! -
Topikgazda
válasz Black Dragon #65514 üzenetére
Maradhat a jelenlegi felállás is, ide való kérdés.
-
Black Dragon
addikt
-
Prike
csendes tag
Sziasztok! Költeni akarok az irodára, kb 10en vagyunk, egyszerre max 20 eszköz szokott lenni wifin. Volt hogy meg is halt a wifi mikor sokan voltunk.
Most egy TP-LINK TL-WR1043ND v4 üzemel mindössze, de a portok már kevesek, nagyon max 6-8port fog kelleni kábeleknek. (Most ugye 4 van használatban.) A falakkal nincs gond, vékonyak.
Kinéztem 2 eszközt beszerzésre, nemtudom ezekkel járnék-e a legjobban, tudnátok nekem segíteni?
D-Link DAP-2230
http://bevachip.hu/d-link-dap-2230-vezeteknelkuli-n-poe-hozzaferesi-pont-p516701/
NETGEAR PROSAFE PLUS 8-PORT
https://ecodigi.hu/index.php?route=product/product&product_id=59890Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
-
urban racer
senior tag
Sziasztok!
Routert keresek új infrastruktúrás házamhoz, jól jönne egy másik nézőpont, hátha valaki tud nekem okosat ajánlani...1000/200-as digi nethez keresek routert. Mikrotiket kizártam, mert sajnos nem az én árkategóriámban van az, ami jó lenne. Ezért lejjebb adom az igényeimet, és megpróbálok békét kötni műanyag dobozos routerrel is akár, hardveres natolással...
Fontos: a sebességet bírja Nagyon. Jelenleg is 500 torrent fut a synomon 4 db enterpsise wd hddről, raidben.
Nem fontos: Wifi nem kell, vagyis nem szempont. A router rackszekrényben lesz, lekapcsolt wifivel, a wifiről egy Unifi access pointtal gondoskodok.
Előny: Ha rackes kivitelű lenne. A Mikrotik verzió, amit kinéztem (1100Ah) 75 körül van bruttó. Ennél lényegesen olcsóbbat vennék inkább.
Előre is köszi a tippeket!
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
amstro555
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan 5GHz routert ajánlani, ami országváltással elérhetővé teszi valamennyi csatornát (36-165-ig mindegyiket)? De nem csak szoftveresen! Szóval tényleg működik.
Köszi
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz urban racer #65520 üzenetére
Ha már van egy Ubiquiti terméked akkor nem lenne megfelelő egy router is tőlük? Valamelyik EdgeRouter esetleg megfelelő lehet.
-
Multibit
nagyúr
Ha már rendelkezel UniFi AP-vel, miért nem választasz hozzá egy UniFi Security Gateway routert? Kezeli a gigás netet, nincs beépített wifi-je és kb. fele annyiba kerül, mint az említett Miki.
Ha olcsóbb kell, az Asus RT-N18U jó választás. -
Cirbolya_sen
aktív tag
Szia, giga digihez wifi nelkul pl:
Ubiquiti EdgeRouter Lite ERLITE-3 Router
/lasd mint fent /
[ Szerkesztve ]
Cirbolya_sentinel
-
törölt tag
Sziasztok!
Magyarországon lehet kapni Xiaomi Mi 3G routert?
-
Bigiboy77
tag
Sziasztok!
Olyan routert keresek ami thome ADSL és mobilinternet SIM kártyát egyszere tud kezelni. Magyarán össze adódik a két internet sebessége.
Van ilyen ? Melyiket ajánlanátok?
A Huawei 525 ezt tudja?
Segítségeteket előre is köszönöm -
MODERÁTOR
-
r6man123
senior tag
Milyen sim-es routert ajánlotok iqpro-s ( Telenor ) korlátlan nézhet? 3 hónap múlva költözünk, nincs még vezetékes net, egy darabig nem is lesz.
Egy családi házba kellene a router (antennát ki tudom vezetni ), fontos hogy megbízható legyen, otthonról dolgozom -
törölt tag
válasz Intruder2k5 #65529 üzenetére
A Gearbest ezt a típust nem szállítja magyarországra. Esetleg más oldal?
-
törölt tag
Ezt láttad?
A senetic.hu jelnleg Bruttó ár:58 788 Ft
És rack szekrénybe szerelhető.UBIQUITI EdgeRouter ER-4
Műszaki adatok
- Méret: 229 x 136.5 x 31.1 mm
- Tömeg: 795 g
- 1 darab RJ45 soros port
- 3 darab Gigabites RJ45 port
- 1 darab Gigabites SFP port
- 1 darab USB port
- CPU: 4 magos 1 GHz MIPS64
- RAM: 1 GB DDR3 RAM
- Flash: 4 GB eMMC, 8 MB SPI NOR
- Működési hőmérséklet: -10°C ~ +50°C
- Működési páratartalom: 10% ~ 90%[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cirbolya_sen #65533 üzenetére
Így van, de beszelhető. igény esetén
ER-RMKIT
Ubiquiti EdgeRouter Rackmount Kit
Bruttó ár:4 525 Ft -
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Egy 69m2-es panel lakásba hamarosan be lesz kötve a Digi-nek a Gigabites internete. Minél olcsóbban keresek egy routert, amivel kitudnánk használni ezt a sebességet. WI-FI is szükséges, mert az összes eszköz (kb. 3) így fog csatlakozni. Egyéb elvárás (USB, megy ilyesmi) nem szempont.
Esetleg tudnátok javasolni erre egy eszközt?Köszönöm előre is!
-
félisten
válasz HollywoodBoy #65535 üzenetére
Oké, akkor a kötelező ajánlás ilyen esetekre, nagyon sokadszorra:
Külföldi beszerzés esetén Xiaomi 3G CFW-rel, hazai beszerzés esetén én az Asus RT-AC66u B1-et preferálom, esetleg az AC58u-t.
Triviális ugye az 5 GHz wifi és a gigabites UTP.
Nyilván van más jó márka jó típusa is (pl. TP-Link), de én azokat nem ismerem -- de egy egészen kicsi visszakereséssel tucatnyi ajánlást láthatsz az esetedre.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy megbízható routert venni, gigabites optikai nethez,ami tud normálisan forgalmat irányítani, tud mac cím alapján statikusan fix ip-t osztani, van lehetőség port forwardingra, és sávszélesség korlátozásra, akár dhcp tartományon belül, akár fix ip esetén. És ez mellett lehetőleg legyen értelmes tűzfala is. Ossza wifi-n is a netet, nem kell hogy sávszélesség bajnok legyen.
Usb nem kell.
És ezt a lehető legolcsóbban kiszeretném hozni.Azért soroltam fel a fenti "alap" funkciókat, mert sajnos nem 1 soho routerrel futottam már össze ami ezeket nem tudta...
A választ, segítséget előre is köszi!
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
MODERÁTOR
válasz #58682368 #65531 üzenetére
Én sajnos most nem tudok keresni, a céges proxy nem engedi böngészni a vásárlós oldalakt, de itt a topikban keresve írták korábban, hogy eBay-en is volt.
-
félisten
válasz HollywoodBoy #65541 üzenetére
Azt gondold még végig, hogy kell-e főzött rendszer (CFW). Az Asusnál elég erős ez a vonal, van Tomato (paradox módon teljesen már a felülete, mint az egyébként rá épülő AsusWRT-é) és van a Merlin, ami az AsusWRT bővítése az asusos szolgáltatások és a felület megtartásával.
Az 58-asra ugyanis nem tehetőek fel ezek, ott az egyébként kifejezetten jó gyári rendszerhez vagy kötve, a 66-os némi felár mellett viszont lehetővé teszi a rendszercserét. Szerintem megéri, de ez nem törvényszerű másokra vonatkozóan.
MaCS
-
HollywoodBoy
tag
válasz MaCS_70 #65542 üzenetére
Köszi!
A Xiaomi nem jöhet szóba nekem, mert nem akarok babrálni a FW-el. És ez így nagyjából választ is jelent az előző hsz.-edre is. Azt szeretném ha megveszem, és nem kéne vele foglalkozni, hanem hozná azt az átlagosan jó működést.
Viszont én úgy gondoltam, hogy 20.000 Ft-ig már lehet kapni "jót" (az én célomnak megfelelőt). De akkor ezek szerint rosszul hittem?
-
félisten
válasz HollywoodBoy #65543 üzenetére
20e Ft alatt ajánlott 5 GHz-et ismerő router gyakorlatilag a Xiaomi 3G Kínából.
Az 5 GHz viszont társasházi környezetben nélkülözhetetlen -- meg a jövő is erre tart...
Az AC58 25e Ft környékén kapható -- hidd el, megéri azt az 5e Ft pluszt az olcsóbbakhoz képest!
MaCS
-
Horvi
őstag
válasz HollywoodBoy #65545 üzenetére
Használható csak kínai menüje van
Hello darkness, my old friend...
-
bakerman
csendes tag
Hallo,
Előző soho router kimúlása miatt keresek utódot.
kb 100 m2 egyszintes családi ház téglából, max áthidalandó távolság kb 10 méter, 2 fallal. 3-4 mobil eszközt (N/AC vegyesen) használunk, ennél több csak nagyon ritkán fordul elő. Kb tudásigény amire gondoltam: AC / N (esetleg dual band), 2x2:2 mimo, gigabit lan, wifi on/off gomb, minimum egy, de inkább két usb (nyomtató+pendrive/hdd). Nem szívesen pepecselek custom firmware-el illetve 500 beállítással, cserébe nem is várok spec dolgokat az eszköztől.keret max 20 k körül, hardverapro-tól sem riadok vissza.
milyen gyártó/típus jöhetne szóba?
pl ez milyen?
köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz HollywoodBoy #65547 üzenetére
Androidos progival be lehet állítani az alapdolgokat és az angol nyelvű.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad 13 Gen2 - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, 88%, 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest