Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Multibit
nagyúr
válasz CheGhost #56550 üzenetére
Egy alternatíva: Linksys WRT1200AC.
Brutál erős SoC, 512 MB RAM, CFW telepíthető rá, USB és eSATA, OpenVPN (gyári sw-ben és OpenWRT-ben is). Magyarországon magasabbról indul, mint 40 ezer, de megéri gyűjteni. A német Amazonon szokták akciózni (nincs vám, ingyenes szállítás). Sok gyengébb router létezik ennél drágábban! -
CheGhost
aktív tag
válasz Multibit #56552 üzenetére
Köszönöm az ajánlatot, utánanézek.
(#56551) Gubek-Einste
Neked is köszönöm szépen!*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
CheGhost
aktív tag
válasz Gubek-Einste #56551 üzenetére
Helló!
Az éjszaka azon gondolkodtam, hogy ha a cfw követelményt elhagyom, akkor a többi modell (ASUS AC58U/AC66U, illetve TP-Link Archer C5/C7/C8/C9) megállhatja a helyét? Lesz elég kraft bennük, hogy normális szinten lekezeljék az openvpn szervert?
Mivel nem kell, csak átlagos wifi (AC1200 elég, illetve hatalmas hatótávolság sem kell), és inkább számítási teljesítmény, azért a Linksys WRT1200AC-t is felvettem a listámra.
Köszönöm a segítségeteket!*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
ph2012
senior tag
Ha 802.11ac rendszerű routert veszek akkor ahhoz wifi-n tud kapcsolódni egy b/g/n wifi kártyás laptop és okostelefon?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Topikgazda
-
CheGhost
aktív tag
válasz Gubek-Einste #56557 üzenetére
Ezt jó, hogy mondod, erre figyelnem kell.
Köszönöm a segítségedet!*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
törölt tag
Hello,
36 nm^2-es panelba szeretnék routert, ami képes értékelhető jelent vinni a szobából az "egyéb helyiségekbe". Nem kell, hogy ezt nagy sebességgel tudja, de böngészni lehessen. Jelenleg nincs ac-s eszközöm, de szeretném, ha ezt is tudná. Ami elvárás, hogy wan és lan irányba is gigabites portjai legyenek, lan felé legalább négy. Az ár ésszerű keretek között mindegy.
Jelenleg egy sok éves TP-Link TL-WR1043ND van, ami nagyjából megfelelt a wifi terén támasztott elvárásoknak, de sajnos már a halálán van. Pár hónapja már cseréltem egy Archerre, pontos típust nem tudok, de siralmasan leszerepelt a wifi terén, így ezt a vonalat hanyagolnám.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
synaxon
tag
Lassan ideje lesz cserélni az N13U-t. Ezeket néztem:
D-LINK DIR-850L
TP-LINK Archer C1200
ASUS RT-AC52U B1
BELKIN F9K1118xxA 3 év garancia miatt az ASUS felé hajlok, de ha valamelyik jobb, meggyőzhető vagyok. Wifit csak elvétve használunk telefonról, főleg a gigabit lan számít, de a jövőre gondolva, akkor már tudja az AC-t is, a mostani is sok éve szolgál és milyen jó döntés volt annak idején wifist venni.
A tökéletesség unalmas.
-
Topikgazda
válasz synaxon #56561 üzenetére
Az első három nem ajánlott, a negyedikről nincsen tapasztalat.
AC-ból Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7 szokott lenni az ajánlott, esetleg még a D-Link DIR-860L B1 de szigorúan CFW-vel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ph2012
senior tag
Ha 802.11ac rendszerű routert veszek akkor ahhoz wifin tud kapcsolódni egy Samsung UE40J6200-as smart tv?
Köszi.
-
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #56560 üzenetére
Köszi, ahol venném ott most csak az aláírásodban is szereplő RT-N18U van most raktáron, az ac-n kívül miben kevesebb?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #95561216 #56565 üzenetére
Abban kevesebb, hogy mivel panelba lesz így oda nem ajánlott vétel mivel csak 2,4 Ghz-en szór... szitu függő, hogy a számtalan szomszédod miatt ez mekkora szívással jár. Talán más most is, de rövidesen lesznek dualband-es eszközeid, így emiatt sem kell már társasházi/panel környezetbe 2,4 Ghz-es eszközt venni.
--
min. N56U (N-es dualband, azaz 5Ghz is) vagy AC-s router ajánlott panelba... ez utóbbiból ajánlott a topikgazda.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Locutus
veterán
No, hát az van, hogy karácsony előtt akcióban lőtt EA7500-tól meg kell válnom. Ugyanis mostmár heti rendeszerességgel fagy. Próbáltam mindent, friss firmwaret, resetet, stb... de egy héten egyszer továbbra is lehal a wifi rajta, aztán már a szoftverébe se enged belépni, csak a power off/on segít. Beszéltem a Linksys supporttal, és cserét javasoltak.
Ugyanakkor (hála istennek) amazonról vettem, és ők ugye beküldenek újat, mielőtt a régit vissza kell küldenem, szóval nem maradok router nélkül. Olyannyira nem, hogy egy fehér ASUS AC68U lesz helyette (azonos árban / 116€), mivel Linksyst épp nem tudnak küldeni.
Úgyhogy most szépen össze tudom majd hasonlítani a kettő tudását. Remélem az ASUS-szal jobb barátok leszünk
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
synaxon
tag
válasz Gubek-Einste #56562 üzenetére
Köszi, akkor bedobok egy C7-et árfigyelőbe, aztán majd megveszem, ha kissé lejebb megy az ára.
A tökéletesség unalmas.
-
ph2012
senior tag
Tudnátok ajánlani olyan TP-Link routert ami b/g/n és 802.11ac rendszerű wifi-t is tudja?
Köszi.
-
Topikgazda
-
ph2012
senior tag
válasz Gubek-Einste #56570 üzenetére
Árban nekem kicsit megfelelőbb TP-Link routert találtam ami b/g/n és ac szabványra is jó:
Ezek nem jók egy laptop, okostelefon és smart tv kiszolgálására egy panellakásban?
Most is egy 10.000 Ft-os TP-Link routerem van és tökéletesen működik.Köszi.
-
ph2012
senior tag
válasz Gubek-Einste #56570 üzenetére
-
őstag
válasz ph2012 #56572 üzenetére
A felsorolt három router 10/100-as portokkal rendelkezik, így ma már nagyon hamar szűk keresztmetszetté válnak... már tavaly sem voltak ajánlottak ezek az eszközök és 2017-ben sem. Mivel több évre veszi az ember... szóval nagyon nem... Kivétel ha valami lassú ADSL szerűséghez lesz... de az ilyenhez meg vannak a korábbi... kiforrott és ismert eszközök.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
ph2012
senior tag
válasz bluemirage #56573 üzenetére
50/50 Mbit/s digi internetem van. Nem tervezem, hogy gyorsabbra előfizetek. Internetezésre bőven elég. Ehhez nem elég a 10/100-as port?
-
szegto
senior tag
Sziasztok.
Digi 1000es nethez milyen routert ajánlotok?
Főként wifin csatlakozok a hálozathoz, igy AC routerre gondoltam a sebesség miatt.
Tp link ascent C7-et néztem.
Mennyire jo vétel ez?Az is jo lenne ha valamilyen modon torrent kliens futtathato lenne rajta.
Ha jol olvastam C7re telepithető Openwrt, ami megoldást jelentene erre az igényemre is.
Van más alternativa 30k környékén?Köszi aki tud segiteni.
Üdv.
-
Multibit
nagyúr
válasz ph2012 #56578 üzenetére
Nem létezik olyan, hogy csak ac szabványt tudó wifi kártya!
Már kaptál választ korábban, hogy egy AC-s eszköz ismeri/kezeli a régebbi szabványokat is. Miért ragaszkodsz továbbra is a téves elképzelésedhez?Itt a prohardveren azt írták nekem...
Ki írta, hol írta ezt a baromságot?[ Szerkesztve ]
-
ph2012
senior tag
válasz Multibit #56586 üzenetére
Oké de itt a laptopról van szó. Tehát nem létezik olyan, hogy csak ac wifi-t venni tudó laptop. Az ac wifi-s laptop csatlakozik b/g/n-es routerhez is. Köszi, értem.
(Pedig láttam olyan laptop specifikációt ahol csak ac szabványt írt a wifi kártyára, b/g/n-et nem írta)
[ Szerkesztve ]
-
Cicero
őstag
Sziasztok! 200 Mbitses diginethez kéne router. Az internetre mindenki WiFin csatlakozik (összesen 3 teló, 2 számítógép, 2 tablet, 1 tv), de egyszerre max 2-3 eszköz.
Kinéztem egyet: TP LINK TL-WR940N V3. Erre azt írják, hogy 300 Mbits, de megnéztem az n-es szabvány max. 150-et tud. Valakinek van tapasztalata ezzel a routerrel? -
Topikgazda
válasz szegto #56581 üzenetére
Megfelelő lehet a C7 de természetesen a teljes sebesség csak kábelen lesz meg.
CFW alatt nincsen hardveres NAT így választanod kell, hogy CFW vagy teljes sebesség.
Gyári firmware-ben csak az Asus bizonyos eszközei rendelkeznek torrent kliens-sel de jelenleg nincsen ajánlott modell 30k alatt AC-s wifi-vel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Cicero #56588 üzenetére
Mivel a kinézett eszköznek csak 100-as LAN portjai vannak így teljesen alkalmatlan a 200-as nethez, gigabites portokkal rendelkező típusra van szükséged.
A teljes sebesség átviteléhez már AC-s eszközpárra lenne szükség.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
djlolo
tag
válasz Gubek-Einste #56591 üzenetére
Ahogy latom altalaban Archer C5/7 az ajanlott model. C8 -al van valami gond? Csak mert en azt neztem ki magamnak...
[ Szerkesztve ]
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Digi 1000-es nethez milyen Routert ajánlanátok?
Semmi extra igény nincs TV,telefonok kapcsolódnak rá.
Használt is szóba jöhet ha megbízható az eladó.Köszönöm.
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Killerlaca #56593 üzenetére
A teljes sebesség csak kábelen lesz meg.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
JonDen
csendes tag
Sziasztok!
Digi 500-as netem van, 2 szintes téglaházban. A digis Huawei router bridge módban üzemel, egy Asus N18U router osztja a netet a házban a földszintről. Az a problémám, hogy az emeleten nem elég erős és stabil a wi-fi. Mit csináljak? Vegyek egy újabb (olcsóbb) routert az emeletre, csatlakoztassam kábelre és az szórja fent a netet, vagy állíttassam vissza a Huawei routert és vigyem fel az N18U-t? Vagy van valami jobb megoldás?
-
Killerlaca
senior tag
válasz Gubek-Einste #56595 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ez megfelelő lenne?
55nm-es es panellakásba kell nővéremnek szóval semmi extra.vagy ez?
[ Szerkesztve ]
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Killerlaca #56597 üzenetére
C50 - Nem mivel csak 100-as LAN portjai vannak
C2 - AC900-es eszközök nem ajánlottak.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
JonDen
csendes tag
válasz Gubek-Einste #56598 üzenetére
Az N12 nem gigabites, ugye? Kellene, mert a PC-re erről menne a vezetékes net. De még egy N18U-t luxusnak éreznék, mi lenne ennél olcsóbb gigabites router javaslat?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest