Új hozzászólás Aktív témák

  • klepto

    addikt

    Olvasgattam picit visszafelé, és arra jutottam, hogy érdemesebb többet rászánnom a dologra, ha a jövőt is nézem.
    Jelenleg 100/50-es Digi netem van, és társasházban lakom.
    A fórumon több esetben is felmerült, hogy a panelok 2,4Ghz-es frekvenciája eléggé túlzsúfolt, és én is egy alap kereséssel 7-8 routert látok a sajátomon kívül.
    A kérdésem az, hogy ki tudnám-e használni az 5Ghz-s hálózatot olcsóbb kategóriás mobilokkal, tv-vel, és BD lejátszóval?
    Tudtommal ezekben max. n-es WiFi vevő található, ami nem tud mit kezdeni az AC szabvánnyal...
    Ha jól gondolom, és ezek miatt számomra felesleges az AC szabvány, akkor a TP LINK TL-WR841ND V3 router lesz a befutó, mivel az elvileg 450Mhz-es WiFi sebességgel rendelkezik, ami ha később mégis csomagot váltok (bár ennek nagyon pici az esélye), vagy ha önkéntes alapon ismét emel (dupláz) a csomagjai sebességén a szolgáltató, ahogy ezt tette pár éve, amikor a 50M-es csomagot felemelte 100M-re :)
    Szerintetek jó választás lehet a fent említett modell, vagy fölös pénzkidobás 100Mbit net mellé (önként nagyobbat nem akarok, ez is elég ahhoz, amire nekem kell)?
    A jelenlegi routeremmel (Tenda W308R) a vezetékes átvitel gépen mérve 65Mbit körül, a WiFi-s az én telefonom 15Mbit, a páromén 35Mbit körül mozog Speedtesttel mérve.
    Eért is akarom lecserélni, plusz azért, mert a párom panaszkodik, hogy nála szakadozik a WiFi...
    Mivel fentebb nem írtam, itt most részletezem; a megosztás vezetékesen nem játszik, csak 1 gép van (és a jövőben is csak 1 lesz) rákötve, WiFin viszont 2 telefont, 1tv-t, 1 táblát, és 1 bd lejátszót (YouTube kliens), 1 konzolt, valamint a jövőben esetlegesen még 1 pc-t kell, hogy kiszolgáljon.

    Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

Új hozzászólás Aktív témák