Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz A_ScHuLcZ #15600 üzenetére
További lehetőség / javaslat, ASUS RT-N16. Megy rajta a DD-WRT is, de Tomato-val ez minden benne van a firmware-ben, beleértve a Transmission torrentklienst is (a linkelt demo-ban ez nincs benne).
Ezen kívül D-LINK DIR-825, Netgear WNDR3700.
[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
Sziasztok!
ADSL-t szeretnék megosztani a házban. Egy asztali és egy laptop kapná a netet.
TP-LINK TL-WR841ND routert néztem ki. Ez gondolom elegendő lenne a célra, vagy ha nem akkor mit ajánlanátok? Semmilyen extra kritérium nincs a routerrel szemben, csak a netet kellene vele osztani.Redmi Note 7
-
Nova96
őstag
Üdv van egy TIP-LINK WR741ND router feltettem a cd- le van kódolva a wifi és megy is,be van állítva hogy dinamikus a ip. De nem kért semmi alip címet stb. vagy nem is kell?
-
Antilhu
tag
Sziasztok!
Most installálnám a TP-link WR1043ND router amit most szereztem be, és töltenék le hozzá firmware update-t a hivatalos oldalról.
Ott annyi van, hogy azonosítsam a terméket, hogy nehogy rossz fw-t töltsek le rá mert akkor... az azonosítás áll egy kategóriából (wireless) azután feltölti a típus (model number) listát (WR1043ND) idáig egyértelmű aztán kérdezi a hardware version-t ami e model esetében csak 1-es értékkel vagy a "Not Clear" értékkel bír.. az eszköz címkéjén én egy helyen látok verzióra utaló infót mégpedig a model neve mellet az széria számos matricán, de oda Ver:1.8 van írva...
Telepíthetem a v1-hez tartozót (én azt gondolnám igen)? Esetleg csinált valaki ilyet ennél az eszköznél? azért fura egy kicsit nekem mert más gyártónál széria és egyéb gyártási szám alapján megy a kiválasztás...
Köszi: antilhu
-
moklys1
aktív tag
Sziasztok. Nemrég vettem én is egy ilyen készüléket. 20/10 internetből wifin csak 19/5 lehet fogadni. A 19 rendben van az upload ami lassú. Tudok ezen valamit változtatni?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
-
A_ScHuLcZ
addikt
Leszűkítettem a választást 2 versenyzőre, mert huszonezret azért nem szívesen adnék ki 1 routerre, különösen hogy csak itthoni felhasználásra lesz. Arra jutottam, hogy a torrent kliens annyira nem is lényeges, mert gyors nettel úgyis leszedi gyorsan az ember géppel, amit akar. (bár a non-stop seed aránytartás miatt nem jönne rosszul, ezt még át kell gondolnom. )
Tehát a két legesélyesebb:
TP-Link WR1043N
Linksys E2000Ki melyiket ajánlja a 40/20-as digihez és miért? Még ma megrendelném, holnap el is hoznám.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
atagster
csendes tag
válasz A_ScHuLcZ #15611 üzenetére
Ebben vitatkoznék veled!
Nekem van egy nem túl új linksys wrt54GS-em (sajnos az újabb, nem linux kompatibilis) és egy SMC WBR14S-2N routerem. Ha a torrent kliens beállításait alapon hagyom (200-250 kapcsolat) és az asszony gépén is fut egy torrent, akkor percenként megszakad a net, wifi teljesen behal, csak táp ki/be dugdosásra tér magához. Nagyon nem mindegy, milyen a router. Természetesen otthonra megfelelő szinte bármi, de fel kell készülni a kliens alkalmazások finomhangolására
Amúgy térereje mindkettőnek hibátlan, csak egy megfelelő vevő kell hozzá. Szolgáltatások tekintetében meg szerintem az újabb jobb (de SMC-t csak bátraknak merném ajánlani, TP-linket meg soha).
Szerintem a Linksys E2000 a nyerő (főleg ár/érték arány miatt)
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz atagster #15613 üzenetére
az smc minden tekintetben gyengébb, mint a tp-link, bármilyen tekintetben is nézzük - ezt akár általánosítva is kijelentem!
az újabb tp-link routerek 7-es széria, vagy attól felfelé) meg ajánlott kategória, ár/érték arányban legalább olyan jó, mint az azonos kategóriás linksys, sőt...
esetleg tudod, hogy hardveresen mi a különbség a tl-wr1043nd és az e2000 között?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
JackFeryll
őstag
Miben érdemes sugározni? 11n only vagy 11bgn mixed ?
-
Nova96
őstag
A routertnek a jelérőségét lehet valahogy növelni?
-
legenda
válasz JackFeryll #15617 üzenetére
amennyiben csak n szabványos eszközök csatlakoznak fel rá, úgy jobb a csak n szabványos szórás, más esetben meg ugye muszáj a mixed mód!
Claude Leon; nem arra gondoltam, hanem például arra, hogy melyiket milyen motor hajtja (chipset; proci, memória...stb), amihez nem elég csak ránézni a két eszközre...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
Nova96
őstag
válasz Intruder2k5 #15621 üzenetére
Szia és antennát hol és milyet vegyek bele?
-
MODERÁTOR
válasz Nova96 #15622 üzenetére
Többnyire mindenkinek ezt szoktuk, szokták ajánlani: TP-LINK TL-ANT2408CL
Mint láthatod, nem egy drága dolog, és bár pontosan nem tudom, hogy milyen routerről van szó, mert nem olvastam vissza, de ebből még 3 darab sem sok pénz. Arról azért bizonyosodj meg, hogy cserélhető-e a routered antennája!
-
legenda
válasz Intruder2k5 #15623 üzenetére
elvileg tl-wr741nd, ezért 1 darab antenna is elég lesz neki, és így tényleg nem drága!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Nova96
őstag
válasz Intruder2k5 #15623 üzenetére
hogy értve 3??
-
törölt tag
lehet, h rúter gond, meg ez egy forgalmasabb topik:
volt egy 360T + rtn16 (oleg) páros.
modem cserélve DSL-321B, közvetlenül a gépre dugva, beállítva:
MTU=1400, VPI=1, VCI=32, PPPoE LLC
megy.
rúter modem hangup-al nem létesít kapcsolatot. ötletem az nincs.
rúter:
1492 mtu/mru. ez nem állogattam egyelőre.
PPPoE Relay mindegy neki, egyikkel sem megy.
váttáfákk?
próbáltam bridge módban a modemet, h a rúter tárcsázzon.
kezdek ideges lenni erre az állítólag űberjó modemre.
ja és telekom terület.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Nova96 #15628 üzenetére
Ha minden igaz, akkor azon 5dBi-s van gyárilag(?), ez az antenna pedig 8dBi-s. Nyilván csodákat ettől nem kell várnod, de ennyit tehetsz, többet nem igazán. Mint fentebb írtam, esetleg még moddolt firmware-el lenne lehetőséged az adóteljesítmény növelésére, de drasztikus változást az sem hoz! Ezektől ne várd, hogy megtöbbszöröződjön a WiFi hatósugara.
-
MODERÁTOR
válasz #95590400 #15629 üzenetére
Tegyél rá alternatív firmware-t, Te már úgyis nagyon benne vagy ezekben a dolgokban!
Nekem is ez fut jelenleg a 360R T1-en...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #15632 üzenetére
nem kísértem az istent... egyelőre. visszaraktam a régi modemet, oszt csók.
természetesen a hp microserver sem indult el a régi winnel, azt is újra kell húznom. a nyomtatót meg a tplink rótert ki sem csomagoltam. :doubleoralpenetration:[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Claude Leon #15634 üzenetére
nem kell annyira méregetni, húzós terhelésnél érezhető/látható a különbség, lásd; ar9132 kontra ar7240 - pedig itt aztán nincs jelentős különbség!
de nem is erre irányult azon mondandóm, hanem arra, hogy sokan csak azt nézik, hogy linksys (cisco felirattal), és akkor az milyen jó, más már labdába sem rúghat - de a részletesebb specifikációkhoz már nem igazán van sok közük, annyira már nem feltétlenül értenek hozzá... (persze tisztelet a kivételnek!)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
buffon75
csendes tag
Sziasztok!
Egy tanácsot szeretnék, venni szeretnék wifis routert egy pc hez kábelesen csatlakoztatva meg egy laptophoz t home net van 5mb/0,5mb sebességgel. Van egyD-Link DIR-300 és a másik Pirelli Broadband Solutions DRG A225G melyik tudnátok ajánlani? -
MODERÁTOR
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Intruder2k5 #15642 üzenetére
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Freddy TNT
őstag
Hello mindenki !
Bocs, de épp nincs időm végigolvasni a legutóbbi hozzászólásokat.
Szóval ami kell:
Egy olyan routerre lenne szükség amin MINDENKÉPPEN működik a WOL (Wake on lan) kívülről, tehát internet felől.
Lehetőleg gigabites portjai legyenek. Egyéb kitétel nincs.
Gyártó és típust kérnék tőletek. Köszönöm !
-
Gulyopapa
addikt
Üdv !
120 mbites netre váltottam és vettem egy TP-Link WR-841ND-t de "csak" 95/10-es sebességet mérek 120/10 helyett PC-be dugott kábellel.
Tudnia kellene ennek a routernek a 120 mbps-ot vagy gyorsabb routert kell vennem ???Köszi előre is !
-
Gulyopapa
addikt
Fasza és köszi !!!
-
Freddy TNT
őstag
válasz Freddy TNT #15644 üzenetére
Up erre !
-
Gulyopapa
addikt
Na megvettem ezt a háromágú csodát de így is csak 100/10 ... lehet hogy a UPC-nél 100 a 120 ???
Mondjuk részletkérdés, de amikor 60-as netem volt, az éjjel-nappal 60 volt ez meg ugrál 60 és 100 között ...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest