Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Beri
addikt
válasz csoszka14 #15050 üzenetére
Az első hozzászólás felső kategóriáját ajánlom figyelmedbe, bármelyik megfelel a célra. Ahhoz, hogy g-s és n-es eszközöket is egyszerre ki tudjon szolgálni, nem kell dualband. Az n szabvány is működik 2.4GHz-en, csak megvan a lehetőség egy másik frekvenciatartományban kommunikálni, ahol kevesebb a zaj. Viszont ahhoz szimultán dualband kell, hogy egyszerre tudjon 2.4-es és 5GHz-es eszközökkel is dolgozni.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
smart81
csendes tag
válasz radi8tor #15042 üzenetére
szia! és szerinted ebbe jó a wifi
TP-LINK TL-MR3420 300Mbps 3G WLAN
mert 1 db gigabites dugaj kell több nem!
nekem az a lényeg hogy elérhető legyen nagyobb távolsságba a net 50-70m és stabil ennyi, az usb extrákra nincs anyira szükségem!
csak ez a mr3420 legolcsobb!
Előre is kösziHajra
-
Beri
addikt
válasz smart81 #15056 üzenetére
Az MR3420-asnak 100-as portjai vannak. Nameg (ahogy már leírták előttem) az egy 3G router, tehát arra lett tervezve, hogy az ember beleszúrjon egy USB 3G sticket, aztán azt ossza meg kábelen és wifin.
Ha elvárás a gigabites switch, akkor árban a 1043ND a minimum.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
MODERÁTOR
-
smart81
csendes tag
-
Ati007
őstag
Melyik a legjobb N-s wifi router amit ajánlanátok UPC 120/10 nethez? A router a padláson lenne és főleg wifin lenne használva a net. Jelenleg tplink 1043 van de wifin nem tud többet 50nél de többet szeretnék ha már van lehetőségem rá.
-
Beri
addikt
válasz Ati007 #15060 üzenetére
Nos, az tud MIMO-t, tehát mindegy, milyen routert teszel a helyére, nem kapsz ténylegesen nagyobb sebességet. Ha a jelszint/minőség 100%-os, akkor a környezeti zaj okozza az alacsonyabb sebességet, tehát próbáld ki a többi csatornát is, vagy megoldás lehet 5GHz-es eszközök használata.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
jeni
félisten
Szia
Ez a D-Link DIR-635 Wireless N IP Router mennyire jó minőségű és megbízható termék?
A D-Link DGL-4300 az jobb lenne,esetleg a TP-Link-TL-TW1043ND? -
TeeJay
félisten
válasz Ati007 #15060 üzenetére
vigyázz mert a wifi kártyát is jól kell beállítani...
nekem pl alap állapotban sima 150megabitet tudott csak de azt hiszem a wifi kártyát 20/40MHz-re átnyomtam és egyből 300megabitre csatlakozott a routerhez!
eszközkezelőnél jobb klikk és tulajdonságok a wifi kártyára és ott lehet sok mindent állítani.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Beri
addikt
A DIR-635 100-as portokkal szerelt, a DGL-4300 pedig még g szabványú wifit tud, tehát a 1043ND-vel jóval többet kapsz a pénzedért. A tp-link megbízhatóságával semmi probléma nincs, ha valaki ezt vitatja, csak a szoftverbe tud belekötni, azt meg két kattintással lecserélheted pl. egy dd-wrt-re, amivel egyik gyári fw sem tud versenyezni.
Mondjuk én le szoktam írni, hogy volt már 6 ilyen 1043-asom és egyik sem panaszkodott gyári szoftverrel sem.eladó Aromamizer RDTA V1
-
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok!
Melyiket ajánljátok inkább? kb. 2-3 Ft-os árban vennék WI-FI adaptert, vagy inkább kártyát.
Melyik lenne a jobb döntés és miért ?
Köszi a válaszokat... -
legenda
válasz Ati007 #15068 üzenetére
a 4965agn érdekes modul, volt már szó róla itt, ezen témában is, bizonyos ellenoldalak esetén nem minden esetben bírható rá 130 megabit/sec elméleti maximális sebességű kapcsolódásnál jobbra, ellenben megfelelő feltételek mellett ezen kapcsolódási sebességen is szép valós sebességű eredményeket hoz!
amennyiben jobb antenákkal közel azt a sebességet kapnád a falon túl, amit jelenleg közvetlenül a router mellett (bő 70 megabit/sec; link), azzal már elégedett elnnél?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Beri
addikt
válasz DJ WOKKY #15069 üzenetére
A PCI kártyáknál alap a szabványos csatlakozójú levehető antenna, míg az usb-s stickeknél jobban szét kell nézni egy ilyen megoldás után, általában kis csenevész drótdarabkákkal operálnak. Nameg az usb-be szúrható megoldást bármivel használhatod, míg a PCI slotba való pl. notebookkal felejtős (persze van mini-pci hálókártya notiba, de azt meg PC-be nem rakod bele).
Nem írtad, hogy mit vársz el az adaptertől, de pl. egy tp-link WN722N belefér a keretbe, az antennája is cserélhető, meg usb-s is. MIMO-t támogató 300-as stickek feljebb vannak árban.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Dani82
senior tag
Sziasztok!
Tegnap asszem megadta magat a linksys wrt54g routerem, legalabbis eddig minden oké volt, most meg nem latjak a wifi jelét se a laptopom se a telefonom...
Szeretnék venni valami végtelenül egyszerű nagyon olcsó wifis routert. a netem digi base net
40/20Mbit sávszélesség és kb 5Mbyte/sec töltök le.
Tudnátok ajánlani valamit? Sajnos költözés közepén vagyok ezért a tizenhuszon ezrek most nem jöhetnek szóba. Olyan kéne , ami elbírja ezt a sávszélt és a wifije egy lakást lefed. 50nm2..Nagyon köszi előre is
-
Sugar Snekov
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan wifi router amin van usb, és ezen keresztül képes megoszteni stick-es netet? Ha igen akkor egy típust ha lehetséges...
Üdv!
-
MODERÁTOR
válasz Sugar Snekov #15076 üzenetére
Szia!
Igen, létezik!
TP-Link TL-MR3220
TP-Link TL-MR3420Illetve szinte minden olyan USB-vel felszerelt router, amire custom firmware (Tomato, OLEG, DD-WRT, OpenWrt) feltehető, mert ezek támogatják. Tehát TP-LINK-ből például ilyen még a 1043ND, de sok ASUS, és Linksys is van ilyen, illetve a D-LINK és a Netgear sem marad ki a sorból.
-
Sugar Snekov
csendes tag
válasz Intruder2k5 #15077 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ és a tippeket is... hatalmas
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sugar Snekov
csendes tag
válasz Intruder2k5 #15077 üzenetére
Üdv!
Esetleg nem tudod véletlen, hogy ez a router amit ajánlottál (TP-Link TL-MR3420) támogatja-e a t-mobilos stick-et?
Üdv!
-
MODERÁTOR
válasz Sugar Snekov #15079 üzenetére
Félreértettél... Én ezt nem ajánlottam, mivel én sosem ajánlok TP-LINK routert, csak válaszoltam a kérdésedre, és felsoroltam ilyen routereket. Nekem személy szerint a TP-LINK-el nincsenek jó tapasztalataim, így nem is ajánlom senkinek. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne vedd meg, ha neked ez tetszik, csak ha aztán véletlenül nem jó valami, akkor ne mondd, hogy én ajánlottam!
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak, sajnos nem tudom, hogy támogatja-e... Illetve gyanítom, hogy a támogatás nem azon áll, vagy bukik, hogy T-Mobile, vagy Vodafone, vagy akármi, hanem a modem típusán.
-
Sugar Snekov
csendes tag
válasz Intruder2k5 #15080 üzenetére
Üdv!
Értem! A véleményedre lennék kíváncsi te mit ajánlanál? Melyik típust ami megbízható és jó?
Köszönöm szépen a segítséged előre és utólag is!Üdv!
-
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne A TP-LNK 1043ND-s routerrel hogy csak akkor adja tovább a netet a hálózat többi gépe számára kábelen ha az egyes helyre bedugott gép be van kapcsolva. Ez miért lehet? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, ManUnited!
-
addikt
Üdv
Először is T-home os ADSL em van IPTV vel, na most első kérdésem hogy ha rákötök egy mezei routert nem azt amit ők adtak akkor működni fog e az iptv egyáltalán vagy az csak a thome os router el megy ?
Mivel ADSL em van a torrent és egyéb feltöltés hazavágja a letöltésem. Létezik e olyan router amiben van valamiféle csomagütemező ami ezt kiküszöbölné?
-
Dani82
senior tag
a 841-es 150Mbit-es, akkor érdemesebb azt választanom a 30Mb nethez? Sorry csak nem vagom ezt a szamtech matekot, bitek, byteok ... fogalmam sincs, csak ha mar digi basenet van viszonylag nagy savszellel, akkor kihasznalnam es nem csak 2-3Mb-al toltenek az 54m-es router miatt
-
Beri
addikt
válasz ImpersonatoR #15085 üzenetére
ADSL-ed van, tehát modemet kaptál, abból jön a delej a tévének is. Ha veszel egy "mezei routert", akkor abba dugdoshatod a telefonkábelt, haszna nem sok lesz (a 8P8C helyén még meg sem szorul
Tehát igen, benn kell hagyni, az ő LAN portjára szúrhatsz routert, ha szeretnél.Mivel ADSL em van a torrent és egyéb feltöltés hazavágja a letöltésem.
Korlátozd és nem fogja.Létezik e olyan router amiben van valamiféle csomagütemező ami ezt kiküszöbölné?
Gyári szoftverben SOHO kategóriában nem találsz protokollok szerinti priorizálást.Dani82: A 841 300-as. Van MIMO-t támogató hálókártyád egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Dani82
senior tag
válasz Dani82 #15092 üzenetére
802.11g: 2,4 GHz-en működő eszközök, a 802.11b-vel sok tekintetben megegyezik, a routerek nagy része mindkettőt támogatja. Előnye, hogy nagyobb sávszélességet képes átvinni, hátránya pedig, hogy a távolság növekedésével lényegesen romlik a hatásfoka és érzékenyebb az interferenciára. Átviteli sebessége max. 54 Mbit/s.
Akkor nem értem ... a mostani routerem 54Mbit-es,de ha wifin töltök le meghal a net...
-
legenda
válasz Dani82 #15093 üzenetére
az 54 megabit/sec csak elméleti maximális sebesség, a gyakorlatban még a fele sem megy át valósan, még ideális körülmények között sem!
illetve a szabványok maximális értékén belül, adott eszköz hardveres kiépítésének is jelentősége van a teljesítmény szempontjából, ha egy gyenge proci vagy a kevés memória elfogy terhelés alatt, akkor az alacsony sebességnél is elfogyhat, nem feltétlenül kell hozzá nagy sebességű átvitel...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Dani82
senior tag
leforditva, azert erdemes lenne megvennem egy 300Mbit-es netgear routert vagy maradjon a 54mbites linksys 54mbit.
Kabelen jobban menne a 300mbit-es routerrel az asztali gepemen, illetve elkepzelheto hogy az xbox 360 slim-ben is erosebb wifi vevo van mint a laptopomban levo.
Tehat elmeletileg jobban jarnek vele?
Ne haragudj, de nem ertek a halozati eszkozokhoz -
legenda
válasz Dani82 #15095 üzenetére
egyrészt mostanság már nem illik csak g szabványt tudó router venni, másrészt 40/20 megabit/sec net alá wifi szempontjából amúgy is kevés a g szabványos átvitel! adott sebesség alá nem feltétlenül kell 300 megabit/sec elméleti maximális sebességű n szabványos eszköz, elég a 150 megabit/sec elméleti maximális sebességű lite-n szabványos eszköz is!
40/20 net alatt nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is jobban jársz egy n szabványos routerrel, mint egy g szabványossal - tekintve azt is, hogy az xbox slim eszközöd n szabványos wifi modullal rendelkezik! a notid g szabványos wifi modulja sajnos csak kicsivel több, mint 20 megabit/sec sebességet fog tudni valósan jobb esetben is, az 54-es g szabványos átvitel korlátja miatt!
írtad, hogy olcsón szeretnél kijönni, így tl-wr741nd vagy tl-wr740n is elég lehet 5 e ft környékén, de amennyiben többet is rászánsz, úgy van még választék (jobb is) bőven!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Dani82
senior tag
Nagyon koszonom a reszletes leirast. Kezdem erteni
Ma egy baratom ajanlott egy netgear wnr2000 routert, amit nem hasznal es odaadna 5000 Ft-ert. Arra gondoltam hogy ez megfelelo lehet akkor minden szempontbol.Legalabbis az asztali gepemen utp kabellel es az xboxon ezzel tudom kihozni a maximumot a savszelessegbol a laptopomon pedig az integralt halokartya a szuk keresztmetszet, ha jol ertem. -
legenda
válasz Dani82 #15097 üzenetére
a laptop esetén nem az integrált hálókártya a szűk keresztmetszet - az minimum 100-as, amin ugye sima ügy a 40/20 átvitele -, hanem a g szabványos wifi modul - ami jobb esetben esetlegesen néhány ezresért cserélhető n szabványosra!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- Horgász topik
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest