Új hozzászólás Aktív témák

  • bcl

    senior tag

    Sziasztok!

    Inkább egy összefoglaló választ írok :)
    Először is: köszönöm a segítséget mindannyiótoknak!! :R

    Szóval a lényeges momentumok:
    - igen, később derült ki, hogy nem lenne baj a több, és sikerült ugyanolyan modult szerezni (még a gyártási év/hó is ugyanaz)
    - igen, munkára kell (nem titok, ezzel dolgozok sokat: 3D Slicer, és minél több a RAM, annál jobb :))
    - így a túlhúzás valóban nem lényeges (bár ezt írtam is), a mennyiség, meg a stabilitás fontosabb

    Ezek szerint érdemes eladni, és venni 2x32-t, ez megoldható.
    Érdekes, mert egyébként ugyanennek a kitnek van Q-s, quad kit változata is, amit a G.Skill is ajánl AM4-es rendszerekhez, sőt, ugyanazzal az időzítéssel adja, mint ezeket a dual kiteket.

    Feszültségekkel nem szeretnék játszani, időm se nagyon van / lenne rá, meg annyira nem is értek a témához, így az nem opció.

    Biga123, KAMELOT: a "4 ram-probléma" elkerülte a figyelmem. Igazából a topic összefoglalót olvastam át (annyira vagyok rutinon PH-s, hogy addig egy tapodtat sem :)), de erre nem emlékszek, hogy olvastam volna (ettől még lehet, hogy figyelmetlen voltam), máshol meg nem találkoztam vele; konkrétan ezeket a kiteket kerestem, hogy mennek-e négyesben. Amit találtam, be is linkeltem, de az nekem nem segített.
    Ahogy írtátok, lehet, hogy megoldható lenne még további kísérletezéssel, de ahhoz engem kézen kéne fognotok, és végig vezetni a megoldásig. Amitől egyszerűbb vagy ráhagyni (és kibekkelni ennyi rammal, ami azért többnyire (de nem mindig!) elég), vagy venni egy 64-es kitet.
    A vicc az, hogy éppen a múlt héten botlottam bele egy akkora adathalmazba, aminek a 64 sem volt elég, de ez már tényleg ritka... :)

    fudi2002, palfitom: nektek is köszi, azt hiszem, fentebb kb mindent leírtam.

Új hozzászólás Aktív témák