Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz KAMELOT #39899 üzenetére
De hogy kezel az alaplap ECC ramot, ha nem tudsz olyan procit rakni bele, ami kezeli? Nekem itt esett el ez a vonal. No meg egyik lapnál sem látok ilyet, hogy kezeli.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Monkey
tag
Akkor nekifutok.
KAMELOT: már leírtam, hogy van xeonom, de nem akarom kerülgetni.
u299975: ne aggódj, itt és most megígérem neked, hogy "erőteljesen üzemeltetés-kritikus feladatkörökben" fogom alkalmazni a vasat, ha összeraktam. Írtam, hogy zfs mellé akarom silent data corruption elkerülésére. Rendes lapot akarok venni rendes procival és rendes ecc rammal. Ja, az avatarom tényleg szar, gyári, régen nem ez volt, de volt itt valami váltás, amikor le lettek cserélve a régiek. Annyira nem mostanában volt, hogy lehet, hogy akkor még az óvodában ültél. No offense, csak megnéztem, hogy ez az acc jövőre lesz 20 éves...
koko52: pl. az Asrock a B550-es lapjai egy részénél hivatalosan támogatja a ryzen pro procik mellé az ecc-t. Ez van, tegyük túl magunkat rajta. Abban bízom, hogy szembejön itt valaki, aki összerakott hasonló konfigot működőre.
Abban persze teljesen igazatok van, hogy ez erősen rétegigény.
-
koko52
nagyúr
válasz Monkey #39903 üzenetére
De pontosan melyik az a lap, mert tényleg érdekel!?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Monkey #39907 üzenetére
Ezek lehetnek azok: [link]
Mondjuk akkor inkább TR4-et vennék és quad ch."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Monkey
tag
válasz koko52 #39908 üzenetére
Igen, persze, ezek azok. Nekem a ryzen 7 pro 5750G-van betervezve, 120 e Ft körül már kapható. Új Threadrippert csak sokkal-sokkal drágábban kapsz. Vagy használtat veszel. Az 5750 pl. az 1920X-et "megeszi". Nem akkora a teljesítménykülönbség, viszont míg az 1920X 180W-os tdp-jű, addig az 5750G csak 65w...
-
koko52
nagyúr
-
biker86
csendes tag
Sziasztok!
Átolvastam a bevezetőt, de még sajnos így sem világos minden.
Ha most van 2x8GB 2666MHz-es DDR4-em és ehhez vennék még 2x8GB 3200-asat, akkor ez a két kit nem fog tudni jól együtt dolgozni? Mert ha jól értem, akkor a BIOS 64bites módba fog ugrani a második kit olvasása kezdetén.
Akkor jobban megérné kicserélni a mostani 2x8-at egy új 2x16GBos kit-re?
A segítségeteket előre is köszönöm! -
koko52
nagyúr
válasz biker86 #39912 üzenetére
Duál ch marad és 2666-on megy mind a négy. A legjobb ha eladod és 2*16.
-
-
-
ricpet
tag
Sziasztok!
Új gépet raktam össze 12600KF procival.
A memória egy C Ballistix 3600-as, 1.36V kellett neki a tökéletesen stabil XMP 1 profilhoz (a beállított 1.35V éppen kevés volt, itt még fagyogatott). Így teljesen stabil, időzítését is lejjebb vettem. CL 15, 17-17-35
Érdemes még az időzítésekkel játszani, esetleg CL14... ? Meddig bírhatja? köszönöm[ Szerkesztve ]
-
pacni120
tag
Sziasztok!
32 gb-re szeretnék bővíteni, a jelenlegi 16gb ballistix sport ramok mellé simán berakható az összefoglalóban szereplő újabb kiadású 16gb ballistix ram?
Simán xmp profillal használom, de simán mentek 3800 mhz-n is. Esetleg egyszerűbb venni egy 32gb kitet amik már 3600+on mennek xmp profillal?
Egy x570 lap, r5 5600x és rtx 3080 mellé raknám a ramokat.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Monkey
tag
u299975 : jobbulást kívánok, együttérzek veled, de ilyennel ne is viccelődjél
KAMELOT: kérlek, ne legyél már ilyen tahó!
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Gigabyte Z590 AORUS ULTRA alaplaphoz nézem a memóriákat.
A most benne lévő 4x8GB CMK16GX4M2B3000C15W (2db van ebből a KIT-ből) nem akarja az XMP-t kifagy tőle a w10. Alapon elmegy a gép de ugye az 2133MHz.
Ez a típus rajta van a támogatási listán viszont ugye csak dual chanelben használva azaz 2db-os kivitelben.
Lecserélném a 4x8 GB-ot 2x16GB-ra gondolván az majd tuti menni fog XMP-vel.
Viszont a támogatási listában amik vannak azokból nem találok az üzletekben mivel gondolom már régebbiek. Mert Kingstone HyperX Predator stb amiknek már csak követő típus van ami meg nincs a listában.
Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BL2K16G32C16U4B/R/W
Ezt korábban írtátok pont benne van a kérdés megbízható-e illetve olyasmit olvastam, hogy leálltak a gyártásával.
Az alaplap ajánlott memória listával mennyire kell foglalkozni ha mást rak az ember bele nagy valószínűséggel elmegy?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
scrtaft
tag
még egy fontos kérdés.
Most LPX azaz low profil memóriák vannak és mivel a hűtőm a memóriák fölé lóg éppen ki tudom venni őket hűtőszerelés nélkül. (1-2cm hely van a hűtőbordáig felfelé)
A fent említett Ballistix magasabb mint LPX vagy az is ilyen alacsony? -
koko52
nagyúr
válasz scrtaft #39934 üzenetére
Magasabb mint az LPX. Gyártó oldalán vannak pontos méretek.
-
zitrone88
aktív tag
Sziasztok,
Látom, még mindig megy ez a Ballistix
Ez most bármilyen fellelhető formában a dual rankos, könnyen pöckölhető típus? 2x8gb b-die ramom van, 3800-on, szoros időzítésekkel, ez volna a cél dual rankkal 32 gigán. Figyelnem kell a típusszámra, vagy elég az, hogy ballistix, 2x16, c16?Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
G.Skill 2x8gb 3200mhz cl16 ramjaimat szeretném egy kicsit gyorsabbra cserélni.
Jól sejtem, hogy gyorsaságát tekintve jobban járok egy Patriot Viper Steel 2x8gb 3600mhz cl14-el, mint mondjuk egy hasonló 4400mhz-es cl19-es ram párral?
-
koko52
nagyúr
válasz .:Kristian:. #39939 üzenetére
Mit nyersz vele? 1%-ot?
-
törölt tag
válasz .:Kristian:. #39939 üzenetére
AMD AM4 vagy Intel 10.-11.-12. gen? --- Ja látom... Tökmindegy a proci miatt.
AMD AM4 Zen2 és Zen3-hoz a 3600/cl14 lenne pöpec, intel 12. gen K proci és Z laphoz pedig a 4400/cl18 (cl19 ? ki foglalkozik vele? ) -
BigBear
senior tag
Sziasztok,
Bár utólag, de mégis kérdeznék memória ügyben. Pár napja akcióban lecsaptam egy Crucial Ballistix black 2x8-as 15-16-16-35 DDR4 3000 kitre.
Egy kis minimálkonfighoz menne, i3 12100, H610, valami régi vga. Tuning nincs tervben, ahogy jó darabig fejlesztés sem.
Amennyire tudom, a proc max 3200-as memóriát (DDR4) támogat hivatalosan.
Megtartsam, vagy hülyeséget csináltam és cseréljem inkább gyorsabbra (3200-3600)?
Lenne egyáltalán értelme a cserének? -
zitrone88
aktív tag
Ez a ram végülis tuti dual raknos, és húzható szépen? Vagy már ebben is van szórás?
Crucial 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix White
3800mhz-et szeretnék kicsikarni belőle cl16 időzítéssel. Van erre esély?Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
addikt
Üdv!
Ha esetleg jár valaki erre, aki jobban képben van a DDR5-ös memóriákkal, és hogy mi mivel kompatibilis, akkor nézzen már rá ezekre az oldalakra, és válaszoljon arra, hogy ez a RAM kompatibilis e ezzel az alaplappal, amit előre is köszönök?
Alaplap: Asus ROG Strix B660-F Gaming Wifi: [link]
A kinézett RAM, meg ez a Kingston: [link]
A gondom az, hogy az alaplap támogatói oldalán [link] , ez a RAM nem szerepel mint támogatott, csak az 5200 MHz-es változat , holott az alaplap specifikációja alapján támogatja akár a 6000 Mhz-es RAM-ot is.
Ugyanez a helyzet, ha a Kingston oldalán keresek erre rá, ehhez az alaplaphoz is, csak az 5200 MHz-ig lévő RAM-okat sorolja fel támogatottnak, az e fölöttieket már nem. [link]
Szóval, mi légyen vegyem, ne vegyem, lehet gond?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz KAMELOT #39947 üzenetére
Meglehet, de két dolog. Egyrészt, egy non-K-s procihoz nem sok értelmét látom a Z690-es lapnak, másrészt meg már a tatárjárás óta csak Asus lapjaim vannak, és nem is akarok átnyergelni más márkára, és Asus vonalon jóval húzósabbak a Z-s DDR5-ös lapok árban.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Amantius
senior tag
Üdv urak!
Kicsit elbizonytalanodtam az olvasgatás után 4 vs 2 modullal kapcsolatban.
Nem ajánlott a 4 modul, vagy inkább nagyon kerüljem? Upgrade alatt vagyok, már érkeznek az alkatrészek és mivel eddig elég volt a 16 giga RAM, azt is kértem. A mai nap folyamán viszont csak eljutottunk odáig, hogy szűk lesz (egy héttel előbb is előjöhetett volna a probléma, hogy rohadjon meg) és elbizonytalanodtam, hogy kérjek mellé újabb 2x8-at, vagy "nyeljem be" és inkább fizessek be egy 2x16-os KIT-re?
2X8 GB Corsair Vengeance LPX 3200 RAM-okról van szó, egy új R7 5800X mellé, a meglévő ASUS PRIME X470-PRO lapba lennének.Nagy gáz, kis szerencse!
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs